مدير عامل شرکت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان گفت: بيش از ٧٠ درصد کره زمين را منابع آبي تشکيل مي دهد و از اين منابع آبي حدود ٥/٩٧ درصد آب شور مي باشد و صرفاً ٥/٢ درصد آب شيرين مي باشد که باز هم از اين مقدار اندک ٦٩ درصد به صورت يخچالهاي طبيعي در دو قطب شمال و جنوب قرار دارد که در دسترس بشر نيست و فقط ٣١ درصد آب شيرين در اختيار بشر امروزي در کل دنيا است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، صدرائیه افزود: رشد جمعيت ، رشد صنعت و توسعه را به دنبال دارد و اين خود باعث افزايش مصرف آب مي شود، به همين دليل قرن اخير را قرن چالشهاي آب مي نامند.

وي با اشاره به قرار گرفتن کشور در خارميانه و در منطقه استوا گفت: ميانگين نزولات جوي در کل کشور ٢٥٠ ميلي متر در سال مي باشد در حالی که متوسط آن در کل دنيا ٨٠٠ ميلي متر است و اين در صورتي است که اين مقدار نزولات جوي توزيع زماني و مکاني مناسبي در کل کشور ندارد و بيشتر نزولات جوي در شمال و غرب کشور مي باشد.

مدير عامل شرکت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان افزود: در استان سيستان و بلوچستان ميزان بارندگي کمتر از ١٠٠ ميلي متر است يعني کمتر از نصف کشور و حدود يک هشتم کل دنيا است، علاوه بر اين دو عامل ديگر تاثير گذار در استان وجود دارد که در کل کشور نداريم يکي درجه حرارت بالا و درنتيجه تبخير زياد در استان که ميانگين تبخير آب در استان حدود ٤٠٠٠ ميلي متر در سال است در صورتي که ميانگين در کل کشور ١٠٠٠ ميلي متر مي باشد و عامل ديگر ساختار و بافت زمين شناسي استان است.

وی گفت: با توجه به شرايط موجود امروزه بحث مديريت به عنوان مديريت توزيع نيست بلکه بحث مديريت تقاضا و بحث مديريت مصرف اين نعمت الهي که هيچگونه جايگزيني ندارد، مي باشد ./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.