محمد رضا عباسی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: حدود 20 درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود بی اطلاع هستند و قریب به 30 درصد بقیه این افراد با وجود اطلاع دارویی مصرف نمی کنند و قریب نیمی از افراد تحت درمان نیز فشار خون کنترل شده ای ندارند. فشار خون بالا پس از دیابت قندی دومین عامل خطر بروز نارسایی پیشرفته کلیه است.
وی گفت: با کنترل فشارخون خطر سکته مغزی به میزان 35 تا 40 درصد خطر انفارکتوس میرکارد 20 تا 25 درصد و خطر بروز نارسایی قلبی بیش از 50 درصد کاهش می یابد.
عباسی تصریح کرد: اقداماتی مانند کاهش وزن ،کاهش مصرف نمک ، رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه تازه ، ترک سیگار و غیره موجب کنترل و پیشگیری از بروز فشار خون بالا شده و اثرات داروهای ضد فشار خون را نیز تقویت می کنند وبه تنهایی می توانند خطر حوادث قلبی عروقی را بکاهند.
این فوق تخصص نفرولوژی تصریح کرد: در افراد با فشار خون درجه یک و بدون بیماری های همراه نظیر دیابت و بدون عوارض فشار خون بالا قبل از شروع درمان دارویی توصیه می شود یک دوره 3 تا 6 ماه اقدامات خاص انجام دهند و در صورت عدم کنترل فشار خون ضمن اقدامات خاص درمان دارویی نیز آغاز گردد./ع2