به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان «مصطفی رناسی» رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان هدف از برگزاری این کنفرانس را تبادل نظر و طرح مباحث علمی بر نحوهی همکاریهای اقتصادی کشورهای آسیایی به ویژه دو کشور ایران و کره برشمرد و گفت: در این کنفرانس بر تقویت تجارت خارجی، کارآفرینی و سرمایه گذاری، تامین مالی sme ، روابط مالی و بین بانکی دو کشور ایران و کره تاکید میکند.
وی ایجاد زمینه برای تعامل بین متخصصان داخلی و خارجی برای همکاری در تحقیقات مشترک بویژه چاپ مقاله و کتاب و تبادل پژوهشگر بین دو کشور را از دیگر اهداف این کنفرانس نام برد.
رناسی با اشاره به حضور معاون بزرگترین تولید کننده فولاد کره جنوبی (پسکو)در این همایش گفت: کمیسیون صنعت و معدن اتاق با همکاری انجمن آهن و فولاد ایران خواستار راه اندازی مرکز تحقیقات فولاد در اصفهان است که در حاشیه این کنفرانس نشستی با رییس انستیتو تحقیقاتی فولاد پسکو کره با هدف توسعه همکاری مشترک برگزار میکند.
«کیم جانگ سئوک»( jong seok kim)پرفسور اقتصاد دانشگاه هونگ ایکی کره جنوبی در این کنفرانس به ارایه مقاله نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کره پرداخت.
وی جهش اقتصاد کره را مرهون سه بخش دولت ،سیاستهای اقتصادی و بخش خصوصی دانست و گفت: هر کشور که توسعه اقتصادی را تجربه کرده است به نقش این سه موولفه در اقتصاد آگاه است.
وی توسعه اقتصادی کره را در قالب چهار دهه اتخاذ سیاستهای صحیح اقتصادی بیان کرد و گفت: دهه 1950 میلادی برای کره دهه نوسازی پس از جنگ بود. جنگ کره، مساله فقر و کمکهای خارجی سه چالش اقتصاد کره بود که با اتخاذ سیاست سرمایه گذاری در سرمایه انسانی و توسعه مدارس نخستین گام برای مقابله با سه چالش فوق از سوی دولت و مردم برداشته شد.
وی دهه 1960 را دهه صنعتی شدن برون نگر اقتصاد کره نامید و گفت: توسعه اقتصادی از این دهه آغاز شد. شاخص سازی در اقتصاد از ویژگیهای این دهه است. تاکید دولت بر تقویت بخش خصوصی و سیاست درون نگری جای خود را به برون نگری دارد. ترقی درصادرات از طریق محکهای مالی و سیاست حمایت از صنعت با حمایت مالی دولت در دستور کار قرار گرفت. دولت با وجود کمبود منابع برای تامین مالی صنعت صادرات مجبور به صادرات مواد خام شد.
سئوک دهه 1970 میلادی را دهه رشد صنایع سنگین، جهش اقتصادی خاورمیانه و آغاز به کار صنعت خودروسازی و سایر صنعتها در کره خواند و گفت: در این دهه توسعه تعامل انسان با ماشین، عرضه نهایی وامهای سیاستی بلند مدت دولت به بخش خصوصی، حمایت و تسهیم ریسک دولت با بخش خصوصی از ویژگیهای این دهه میتوان نام برد. وی تاکید کرد: مسیر اصلی رشد اقتصادی کره از این دهه آغاز شد.
وی دهه 1980 را دهه اصلاحات ساختاری در اقتصاد کره نام برد و گفت: دولت در این دهه به اصلاح سیاستهای اقتصادی پرداخت. سیاستهایی که در تضاد با رشد صنعت و تجارت بود توسط دولت اصلاح شد.
وی نقش دولت در حمایت از بخش خصوصی را مهم ارزیابی کرد و گفت: دولت با ارزیابی طرح های اقتصادی اجرا شده در بخش خصوصی به دنبال میزان موفقیت این طرحها بود. دولت تلاش کرد که در جهت حمایت از بخش خصوصی سیاست گذاری کند. وی تصریح کرد: دولت کره در این دهه به دنبال مزیت نسبی برای واحدهای تولیدی و تجاری بود و در این راستا برای توسعه صادرات به دنبال مزیت نسبی در هر منطقه و استانی بود و تاکید دولت تقویت بخش خصوصی بر اساس مزیت نسبی بود./س