یکی از عوامل محافظت فرد در برابر اعتیاد، دینداری است که در برخی از مطالعات از آن به‌عنوان سپری در مقابل وابستگی به مواد یاد شده است.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛  کارشناس روانشناسی گروه سلامت روان اجتماعی اعتیاد در نیشابور گفت: اعتیاد یک بیماری جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است به‌طوری که امروزه وابستگی به مواد یکی از مهمترین مشکلات مربوط به سلامت عمومی در جوامع مختلف به شمار می‌آید.

سمیرا سلیمانی افزود: داشتن اتکای مذهبی می‌تواند با کاهش مصرف مواد مخدر ارتباط داشته باشد به‌طوری که افرادی که اصول مذهبی را پذیرفته‌اند، نسبت به افرادی که به این اصول بی‌توجه هستند، کمتر مواد مصرف می‌کنند. وی بیان داشت: دین از طریق برقراری یک نظام اخلاقی، تدارک فرصت‌هایی برای به دست آوردن شایستگی‌های یاد گرفته شده و تهیه قوانین اجتماعی، سوء مصرف مواد و بهبود از آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کارشناس روانشناسی گروه سلامت روان اجتماعی اعتیاد در نیشابور ادامه داد: مذهب در سه سطح می‌تواند مصرف مواد را تحت تأثیر قرار دهد، نخستین تاثیر مذهب شامل فعالیت‌های پیشگیرانه است که برای تحریم مصرف مواد به کار گرفته می‌شود، دومین تأثیر مذهب در جلوگیری از گسترش اعتیاد در افرادی است که مصرف آزمایشی و گاه به گاه(تفریحی) مواد را شروع کرده‌اند، سومین تأثیر شامل برنامه‌هایی است که برای کمک به افراد معتاد به‌منظور ترک و همچنین پرهیز از بازگشت مجدد در آنان فراهم شده است.

وی خاطرنشان کرد: اعتقادات ديني عامل مهمي در كاهش فشارهاي رواني و افسردگي در ميان افراد جامعه است و افراد متدين كمتر از سايران به بزه‌كاري، خودكشي‌، طلاق، اعتياد، مصرف الكل و انواع مختلف تجاوز و تعدي به حقوق ديگران روي مي‌آورند. کارشناس روانشناسی گروه سلامت روان اجتماعی اعتیاد در نیشابور ادامه داد: یکی از شیوه‌هایی که مذهب به وسیله آن مصرف مواد را کاهش می‌دهد، پرورش جنبه‌های بهداشت روانی است.

 سلیمانی گفت: بین سطح دینداری و مصرف الکل و ماری جوانا و نیز سیگار همبستگی منفی وجود دارد. وی اضافه کرد: بر اساس یافته‌های پژوهشی، نگرش دینی می‌تواند نقش حمایتی از فرد در مقابل گرایش به عدم مصرف مواد داشته باشد./ح
برچسب ها: دینداری ، اعتیاد ، اجتماع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار