به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، پس از به بهرهبرداري طرح آبرساني غدير، 75 درصد آب مصرفي خرمشهر از طريق اين طرح تامين ميشود ولي اين 75 درصد آب شيرين، به مصرف 75 درصد مردم خرمشهر نميرسد بلكه با 25 درصد آب شور كارون تركيب و آبي شود با ميزان EC 3 هزار و 500 و بين همه خرمشهريها تقسيم ميشود.
تابستان گرم خرمشهر با مصرف اين آب بايد سپري شود كه چندان شيرين نيست و استفاده از تصفيهكنهاي خانگي را ضروري ميكند كه البته اين دستگاهها هم موجب از بين رفتن املاح آب ميشوند.
محمدرضا آملازاده، مديركل مديريت بحران استانداري خوزستان، در اين رابطه اظهار كرد: پس از گذر آب در كارون از منطقه دارخوين به سمت خرمشهر، EC آب به 5 هزار و 600 ميرسد كه اين آب حتي براي آبياري زمينهاي كشاورزي هم مناسب نيست.
وي افزود: بالا بودن EC آب در اين منطقه احتمالا به دليل برداشت آب براي مجموعه كشت و صنعت نيشكر در منطقه است كه بر اثر اين برداشت، دبي آب رودخانه از 220 مترمكعب در ثانيه به 80 تا 100 مترمكعب ميرسد. با كاهش دبي رودخانه، ميزان شوري نيز افزايش مييابد و تا رسيدن آب به خرمشهر، به بيش از 5 هزار ميرسد.
آملازاده گفت: تركيب اين آب شور با آب شيرين حاصل از طرح غدير كه نسبتي معادل با 25 به 75 درصد است؛ موجب ميشود EC آب شرب مردم خرمشهر دوباره افزايش يابد و آب شيرين طرح غدير به مصرف مردم نرسد.
استفاده از تصفيهكنهاي خانگي براي رفع شوري آب مشكل ديگري است كه اثرات منفي بسياري دارد كه بروز بيماريهاي عروقي، وبا و عوارض بسيار ديگري ناشي از همين آب فاقد املاح است. /س