با شروع فصل گرما مسمومیت های غذایی شیوع می یابد که مهترین علت آن خوردن مواد غذايي مانده، حرارت ندادن غذاهاي سرد به ميزان کافي، مصرف زرده تخم مرغ نيم پز و همچنين خوردن بستني هاي تهيه شده از شيرهاي غير پاستوريزه و نوشيدن آب هاي آلوده است.

آرزو دهقاني كارشناس آموزش و مدير روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور در گفتگو باخبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود:با آغاز فصل گرما و مسافرت هاي تابستاني، به دليل كمبود امكانات، رعايت بهداشت فردي و عمومي تا حدودي كاهش مي يابد،  به همين دليل احتمال ابتلا به بيماري هاي عفوني و مسموميت هاي غذايي به ويژه در كودكان و سالمندان افزايش مي يابد.

وی گفت:مهم ترين علت ابتلا به بيماري هاي عفوني، خوردن مواد غذايي مانده، حرارت ندادن غذاهاي سرد به ميزان کافي، مصرف زرده تخم مرغ نيم پز و همچنين خوردن بستني هاي تهيه شده از شيرهاي غير پاستوريزه و نوشيدن آب هاي آلوده است. آشاميدن آبهاي غير لوله¬ كشي و آلوده، از جمله مواردي است که زمينه ابتلا به بيماري هاي عفوني و انگلي به ويژه در کودکان را فراهم مي آورد . از سوي ديگر استفاده از آب رودخانه براي شستشوي دست و صورت و
يا ظروف ، مي تواند بسياري از بيماري ها را به فرد انتقال دهد.

دهقانی با بیان این که علايم شايع مسموميت هاي غذايي عبارتند از: استفراغ و اسهال كه ممكن است استفراغ شديد و مكرر يا خفيف و كم باشد. اسهال نيز ممكن است خيلي آبكي، شل و حجيم يا بلغمي و حتي خوني باشد. بيمار ممكن است تب، لرز، سردرد، بدن درد، ضعف، بي حالي، بي رمقي و بي حوصلگي داشته باشد عنوان کرد: (بسته به نوع عامل ايجاد كننده) در بعضي مسموميتهاي غذايي ممكن است علايم معده اي و روده اي بارز نباشد و علايم مختلف عصبي غلبه داشته باشند (مثل بوتوليسم با علايم دوبيني، تاري ديد، اختلال بلع، خشكي
دهان، ضعف يا فلج عضلاني پايين رونده تا فلج كامل، بدون تب) .

دهقانی اظهار داشت:براي پيشگيري از مسموميت غذايي اين موارد را بايد رعايت كرد. اگر از سلامت آب شرب، مطمئن نيستيد، بايد براي هر نوع مصرف، اعم از آشاميدن، شستن مواد غذايي، ظروف، شستن دستها و صورت آن را بجوشانيد و بايد به ميزان استاندارد، با پركلرين، كلرينه كنيد.يخ هايي كه در كوچه و بازار عرضه مي شوند، به هيچ وجه بهداشتي نيستند و حتي با شستن هم پاك نمي شوند و بايد اكيداً از مصرف آنها خودداري شود.شستشو و ضدعفوني
دقيق و كامل سبزيجات و ميوه ها و مواد غذايي كه بصورت  خام و سرد مصرف مي
شود، الزامي است.توصيه مي شود، مواد غذايي خوب پخته و سريع مصرف شوند، يا
در يخچال با دماي زير ۴ درجه نگهداري گردند.

هرگز تخم مرغ خام مصرف نشود.فقط لبنيات پاستوريزه مصرف شود.به هيچ وجه، چه براي آشاميدن و چه براي شستن، به آب رودخانه‌ها و آب‌هاي روان اعتماد نكنيد.‌

 وی خاطر نشان کرد:ميوه‌ها را قبل از پوست كندن حتما بشوييد. سبزيجات علاوه بر شسته شدن، حتما بايد ضدعفوني شوند. براي شستن آنها حتما چند قطره مايع ظرف‌شويي به آنها اضافه كنيد. اگر به باغ‌هاي ميوه مي‌رويد، به ياد داشته باشيد كه ميوه‌هاي روي درخت سم‌پاشي شده‌اند. از اين رو ميوه‌ها را پيش از خوردن بشوييد.‌ كودكان خود را در استفاده از آب و مواد
غذايي آموزش دهيد. به آنان بياموزيد كه مواد غذايي را در رودخانه‌ها نشويند يا از آب آنها نياشامند.
برچسب ها: آموزش ، پزشکی ، مسمومیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.