به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، دین مبین اسلام بر امر یادگیری شنا تأکید دارد، اما شنا کردن اصولی دارد ، با توجه به استفاده افراد مختلف از استخرها، این محیط ها می تواند باعث انتقال بیماری های مختلف از جمله بیماری های پوستی، قارچی، اختلالات روده ای، اسهال و ناراحتی های چشمی و گوشی شود.
لذا کنترل بهداشتی آب استخرهای شنا برای حفظ سلامت شناگران و جلوگیری از انتقال بیماری ها بسیار اهمیت دارد.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی با اشاره به نکات بهداشتی هنگام شنا کردن گفت: شناگران باید قبل از ورود و به هنگام خروج از استخر دوش گرفته و بدن خود را شستشو دهند.
محمدرضا احمدپور افزود: کسانی که دچار بیماری های پوستی، قرمزی چشم، سرماخوردگی، ترشحات گوش و بینی و یا هر گونه بیماری واگیر دار هستند از ورود به استخر خودداری کنند.
وی تصریح کرد: استفاده هر شناگر از مایو، کلاه شنا، بینی بند و حوله اختصاصی ضروری است.
احمدپور خاطرنشان کرد: شناگران پس از دوش گرفتن و قبل از ورود به استخر باید از داخل حوضچه حاوی مایع ضدعفونی کننده عبور کنند و 15 ثانیه در آن توقف داشته باشند.
وی یادآور شد: افراد باید پیش از ورود به استخر اجابت مزاج کرده و مثانه خود را خالی کنند و حداقل دو ساعت قبل از شنا غذا نخورند.
مسئولان استخرهای شنا باید شناگران را از نظر بیماری های پوستی و واگیردار معاینه کنند.
وی با اشاره به مواردی که باید مدیران و مسئولان استخرهای شنا کنترل و اجرا نمایند ، افزود: مسئولان استخرهای شنا باید شناگران را از نظر سرماخوردگی، جوش، بثورات پوستی و غیره معاینه ظاهری کنند.
احمدپور با بیان اینکه حداقل مساحت مورد نیاز برای هر نفر شناگر 2.2 متر مربع است ، تصریح کرد: خودداری از پذیرش مراجعان بیش از حد ظرفیت استخر از وظایف مسئولان استخرهاست.
وی خاطرنشان کرد: نظافت و گندزدایی اطراف محوطه، رختکن، دوش ها و سرویس های بهداشتی و نصب تابلوها، علائم هشدار و اخطار و پیام های بهداشتی در محوطه استخر نیز الزامی است.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی تأکید کرد: حضور نجات غریق با امکانات کمک های اولیه و وسایل نجات غریق از ملزومات استخرهای شناست./ع