به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ، حجم عملیات طرح ها را بیش از 116 هکتار ذکر نمود و گفت : برای اجرای این طرح ها اعتباری بالغ یک میلیارد و 918 میلیون ریال از محل تسهیلات بانکی و عمرانی و زیر بنایی تأمین و هزینه شده است.
وی افزود: با راه اندازی این طرح ها زمینه تثبیت شغل برای 17 نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم فراهم می شود.
بنا به گزارش دیگری از سازمان جهادکشاورزی خوزستان ،عملیات مبارزه بیولوژیک با آفات در سطح افزون بر 27 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان اجرا شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خوزستان در این ارتباط گفت:این مدیریت در سال جاری نسبت به کنترل آفات در مزارع گوجه فرنگی ،ذرت بهاره ،مرکبات،لوبیا ،سبزیجات برگی و نیشکر در سطح 27 هزار و یکصد هکتار اقدام کرد.
ˈمرتضی امیدبخشˈ افزود: حشرات مفید استفاده شده در برنامه کنترل بیولوژیک شامل زنبور براکون ،کفشدوزک کرپتولموس ،کفشدوزک ودالیا و زنبور تلنموس می باشد که تولید این حشرات در 13 واحد تولید حشرات مفید در مناطق اهواز ،دزفول ،شوش ،اندیمشک ،شوشتر ،گتوند ،دشت آزادگان ،حمیدیه ،باوی ،رامهرمز ،بهبهان ،هندیجان ،رامشیر و باغملک انجام شده استن.
وی به مزایای کنترل بیولوژیکی آفات در مزارع اشاره نمود و گفت : جلوگیری از آلودگی محیط زیست ،منابع آب و خاک ،کاهش اثرات باقی مانده سموم کشاورزی در محصولات ،تولید غذای سالم و همچنین موجب پایدار ماندن جمعیت دشمنان طبیعی آفات در مزارع و باغات شده و در مقایسه با روش کنترل شیمیایی هزینه کمتری را در بر دارد.
وی افزود: عدم مبارزه بیولوژیک منجر به آلودگی محیط زیست ،منابع آب و خاک ،باقی ماندگی سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی و ایجاد مقاومت در آفات خواهد شد./س