به گزارش
باشگاه خبرنگاران ايلام؛ يكي از كارشناسان اين طرح در اين باره گفت: يكي از كاربردهاي نانو ذرات در صنعت پزشكي و داروسازي است.
يارمحمد بانقلاني افزود: ذرات در اندازه هاي نانومتر مي توانند به مواد دارويي در ابعاد نانومتريك متصل شده و به صورت اختصاصي توسط سلول هاي سرطاني جذب شوند.
وي ادامه داد: با اين روش، سلول هاي سالم در معرض مواد دارويي قرار نمي گيرند و عوارض جانبي دارو كمتر مي شود.
اين كارشناس فنآوري از كاربردهاي ديگر نانو ذرات را توليد سنگ فرش ها و بتن هاي خودپاك شونده يا سريع پاك شونده عنوان كرد كه اين عمل با استفاده از محلولي از نانو ذرات نقره كه بر روي سنگ فرش ها كشيده شده و با استفاده از اشعه فوق بنفش (uv) تثبيت مي شود، انجام مي شود.
بانقلاني بيان كرد: همچنين شيشه هاي ضدلك و ضد آب نيز كه با استفاده از اين پوشش دهي، نيازي به نظافت ندارند از نظر اقتصادي به صرفه بوده و صرفه جويي قابل ملاحظه اي در هزينه هاي نگهداري و نظافت آنها خواهد شد.
وي گفت: يكي از موادي كه امروزه به وفور در صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد، نانو ذرات نقره است كه اين نانو داراي قابليت از بين بردن ميكروب ها و باكتري ها بوده و در صنعت پزشكي براي استرليزه كردن وسايل و از بين بردن عفونت هاي بيمارستاني مورد استفاده قرار مي گيرند.
كارشناس انجمن فن آوري نانو مركز پژوهش سراي دانش آموزي فرهيختگان ايلام بيان كرد: همچنين اين نانو در صنايع كنسروسازي براي جلوگيري از رشد باكتري ها كاربرد دارد و دامنه استفاده از اين محصول تا حدي پيش رفته كه در ماشين هاي لباسشويي و يخچال هاي برخي از شركت هاي سازنده لوازم خانگي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. /س