به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران منوچهر محمدزاده اظهار داشت: قانونمداری و قانونگرایی مستلزم همکاری همه مردم و مسئولان است.
وی با اذعان به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: پیشبینی، بررسی و ارزیابی خطر وقوع جرم و انجام اقداماتی برای رفع یا تقلیل آن باعث کاهش جرم و جنایت در جامعه میشود.
رئیس دادگستری کهگیلویه تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری شهرستان را متذکر شد و افزود: این ستاد با مشارکت مردم و رؤسای ادارهها و با هستههای مرکزی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و شاخههای مختلف در حال فعالیت است.
وی با اشاره به تعدد کارکنان و پرسنل دادگستری دهدشت، کمبود فضای فیزیکی را یکی از مشکلات حوزه قضایی شهرستان برشمرد و گفت: دستگاه قضایی در شهرستان کهگیلویه با وجود بیش از 65 نفر کارمند اداری و بیش از 300 نفر پرسنل قضایی با کمبود فضای اداری مواجه است که این امر در تسریع رسیدگی به پروندههای قضایی نیز خلل وارد میکند.
محمدزاده ادامه داد: البته با تلاشهای صورت گرفته ساختمانی با زیربنای دو هزار و 300 متر در حال احداث است که همت بیشتر برای پیشرفت کاری این ساختمان را میطلبد.
وی در یک مقایسه نسبی با سال 88 افزایش آمار جرم و جنایت در کهگیلویه را نگرانکننده دانست و تصریح کرد: برای شهرستان کهن و متمدن کهگیلویه این آمار قابل توجیه نیست.
این مسئول حوزه قضایی از روند رو به رشد طلاق و نزاعهای دستهجمعی در کهگیلویه خبر داد و گفت: باید فرهنگسازی لازم در زمینه کاهش بروز چنین معضلاتی از طریق خانواده و ائمه جمعه و جماعات صورت گیرد.
وی با انتقاد از عدم سختگیری برخی علما در تأیید طلاقنامه عادی اظهار داشت: باید در این زمینه سختگیری شود تا شاهد افزایش پدیده نگرانکننده طلاق در شهرستان نباشیم.
محمدزاده آمار پروندههای ورودی به دادگاه عمومی شهرستان در سال 91 را شش هزار و 756 فقره برشمرد و گفت: تعداد شش هزار و 795 مورد خروجی این پروندهها از دادگاه عمومی بود.
وی با بیان اینکه 14 هزار و 662 فقره پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب کهگیلویه در سال گذشته تشکیل شده است، افزود: تعداد 15 هزار و 133 پرونده مختومه شده است.
محمدزاده پروندههای شورای حل اختلاف را نیز بالغ بر چهار هزار و 700 فقره عنوان کرد و گفت: بیش از دو هزار و 500 پرونده در سال گذشته در شورای حل اختلاف کهگیلویه مختومه شده است.