معاون وزیر نفت با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید این نوع بنزین از بنزین معمولی بیشتر است ولی قیمت عرضه شده همانند قیمت عرضه بنزین معمولی است افزود: برای این که عرضه بنزین یورو4 در کشور ضمانت اجرایی داشته باشد بایستی ارزش افزوده این فراورده گران تر شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی در برخی از کلانشهرها همچون تهران، کرج، اهواز، اراک بنزین با استاندارد یورو توزیع می شود، تصریح کرد: با بهره برداری از چهار طرح جدید بنزین سازی شامل طرح توسعه و بنزین سازی پالایشگاه اصفهان، لاوان، بندرعباس و تبریز، کار توزیع بنزین مرغوب شروع خواهد شد و مابقی تولیدات به شیراز، بندرعباس، مشهد  ارسال می شود.

وی ادامه داد: در سالجاري تولید بنزین یورو 4 و یورو 5 روزانه به 52 میلیون لیتر می‌رسد که 3 میلیون لیتر آن در آبادان، 3 میلیون لیتر در تهران، 16 میلیون لیتر در شازند، ۲.۹ میلیون لیتر در لاوان،۳.۸ میلیون لیتر در تبریز، 11 میلیون لیتر در اصفهان و ۱۲.۴ میلیون لیتر در بندرعباس خواهد بود.

معاون وزیر نفت افزود: تا پایان سال 92 در جمع 40 میلیون لیتر گازوئیل یورو 4 و یورو 5 تولید خواهد شد که در تهران ۱۱.۵ میلیون لیتر، در اراک۱۱.۲ میلیون لیتر، در بندرعباس 12 میلیون لیتر و در لاوان 2.2 میلیون لیتر خواهد بود و پالایشگاه بندرعباس 5.5 میلیون لیتر بنزین یورو 2 نیز تولید می‌کند.

*** راه اندازی پالایشگاه لاوان در طی هفته جاری

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه تا تابستان سالجاری هم راه اندازی سه طرح جدید افزایش تولید بنزین با استاندارد یورو 4 قطعی و نهایی شده است، اظهار داشت: هم اکنون آخرین مراحل راه‌اندازی و پیش راه‌اندازی طرح‌های بنزین سازی پالایشگاه تبریز، اصفهان و طرح توسعه پالایشگاه لاوان در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در پالایشگاه تهران سه میلیون لیتر بنزین تولید می شود و پالایشگاه لاوان در مراحل راه اندازی و واحد بنزن سازی پالایشگاه تبریز نیز بزودی افتتاح خواهد شد.

وی یادآورشد: با راه اندازی این واحدها علاوه برمصرف داخلی این استانها مابقی به شهرهای همجوار از طریق خط لوله ارسال خواهد شد.

ضیغمی تاکید کرد: در صورت راه اندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس و طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس در مجموع نزدیک به 27 تا 28 میلیون لیتر دیگر به ظرفیت تولید بنزین با استاندارد یورو 4 کشور افزوده خواهد شد.

*** شکایت از کشورهای اروپایی و امریکایی

وی ادامه داد: با توجه به راه اندازی پروژه های جدید، اکثر پالایشگاه های کشور به غیر از دو پالایشگاه به بخش خصوصی واگذار شده است و ما از جوامع بین المللی بویژه کشورهای اروپایی و امریکایی شاکی هستیم؛ چرا که بیشتر این پالایشگاه های کشور خصوصی هستند. همچنین این تولیدات متناسب با استانداردهای بین المللی و در جهت حفظ محیط زیست تولید می شود.

*** هزینه 12.3 میلیارد دلاری برای تولید بنزین یورو 4


ضیغمی خاطرنشان کرد: حدود 12.3 میلیارد دلار برای تولید بنزین یورو4 در جهت حفظ محیط زیست هزینه شده است.

*** عرضه بنزین یورو 4 در 20 جایگاه و گازوئیل در 70 جایگاه استان تهران


مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اضافه کرد: عرضه بنزین یورو 4 در 20 جایگاه و گازوئیل در 70 جایگاه استان تهران توزیع می شود.

*** ضمانت اجرای با افزایش قیمت بنزین یورو 4

وی با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید این نوع بنزین از بنزین معمولی بیشتر است ولی قیمت عرضه شده همانند قیمت عرضه بنزین معمولی خواهد بود و هیچ گونه افزایش قیمتی را نخواهد داشت افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، برای تولید این نوع سوخت سرمایه گذاری کرده تا نفت و گاز را به بنزین یورو 4 تبدیل کند؛ بنابراین بایستی ارزش افزوده این فراورده گران تر شود تا ضمانت اجرایی داشته باشد.

ضیغمی ادامه داد: پالایشگاه اصفهان در حال راه اندازی است و مشکلی که در زمینه نصب کاتالیست ها داشتیم که از خارج وارد کرده بودیم با بومی شدن تولید این نوع کاتالیست ها مشکل برطرف شد و هم اکنون پالایشگاه اصفهان در شرف راه اندازی است.

*** بومی سازی ده کاتالیست 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، تصریح کرد: کل نیازهای کاتالیستی توسط مراکز پژوهشگاهی و دانشگاهی بومی سازی شده، به طوری که هم اکنون ده کاتالیست در کشور بومی شده است و عمر این کاتالیست ها بستگی به بهره برداری آنها دارد و در حال حاضر کاتالیست های پالایشگاه لاوان و اصفهان توسط سازندگان داخلی ساخته می شود.

*** خودکفایی تولید ماشین آلات دوار در طی دو سال آینده

وی همچنین با تاکید براینکه کشور در ساخت ماشین آلات دوار و سنگین طی دو سال آینده خودکفا خواهد شد گفت: ماشین آلات دوار که از خارج تهیه می شد اکنون توسط متخصصان داخلی کشور ساخته می شود و برنامه ریزی گسترده ای را برای بومی کردن ماشین آلات سنگین داریم که تا در طی دو سال آینده در تولید این ماشین آلات خودکفا شویم.

در ادامه علی محمد شاعری قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این مطلب که درعرصه محیط زیست کشور یک اتفاق تاریخی رخ داده است افزود: در سالجاری سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری خودروسازان، وزارت صنایع و وزارت نفت گام‌های بزرگی را برای حفظ سلامت مردم و در جهت رعایت استانداردهای زیست محیطی برداشته است.

وی خاطرنشان کرد: سوخت استاندارد یورو4 توسط مهندسان وزارت نفت در داخل کشور تولید می شود که نشان از موفقیت جوانان ایرانی در عرصه های مختلف است.

شاعری با بیان اینکه در حوزه محیط زیست مهمترین چالش موضوع آلودگی هوا است اظهار داشت: آلودگی هوا بیش از هر عنصر دیگر در زندگی مردم نقش دارد  بایستی محیط زیست در راستای حفاظت آن مدیریت مناسبی داشته باشد تا شهری سالم داشته باشیم.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید براینکه در دی ماه سال گذشته بیش از ده روز تعطیلی داشتیم و نزدیک بود که دستور تخلیه شهر را صادر کنیم افزود: بخاطر آلودگی هوا در هشت کلانشهر چند روز را تعطیل اعلام کردیم اما خوشبختانه سازمان محیط زیست بعد از تحقیقات گسترده توانست چند مورد از عوامل تاثیرگذار در آلودگی هوا را شناسایی کند.

وی ادامه داد: خودرو و نوع سوخت مصرفی صنعت بیشترین آلودگی هوا را ایجاد می کردند بنابراین سازمان محیط زیست و وزارت نفت عمده تمرکز خود را برروی موضوع سوخت و خودرو گذاشتند و وزارت نفت با برنامه ریزی مناسبی که داشت توانست سوخت یورو را در جایگاه ها عرضه کند.

شاعری خاطرنشان کرد: در حال حاضر توزیع سوخت یورو4 در 20 جایگاه تهران شروع شده و گازوئیل یورو نیز از اوایل سالجاری توزیع می شد که در کاهش میزان شاخص آلودگی هوا بسیار مؤثر بود.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: مهمترین آلاینده ها در سال 83 گوگرد و ازن  و منواکسید کربن در مرز هشدار بود. امروز شاخص به 31 PIS رسیده است که اقدامات پیشگیرانه خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: در سال گذشته چیزی حدود 5 درصد میزان بنزین مصرفی در آلودگی نقش داشت و در حال حاضر به 1.5 درصد رسیده و میزان آرماتیک حدود 30 درصد کاهش یافته است.

شاعری اضافه کرد: آنچه که در بخش سوخت برای کاهش آلایندگی صورت گرفته بیشتر در زمینه بهبود کیفیت، بهینه سازی و تولید سوخت یورو 4 بجای یورو 2 بود همچنین اجرای هدفمندسازی یارانه ها و سهمیه بندی  و تغییر سبد سوخت سبب شد که میزان مصرف بنزین در کشور کاهش یافته و مهار شود بطوری که قبل از اجرای این عوامل میزان مصرف بالای 120 میلیون لیتر بود که در حال حاضر حدود 65 میلیون لیتر است. 

*** تحول در بهینه سازی مصرف سوخت


قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: از نیمه دوم سال گذشته اجازه تولید خودرو با سوخت گازوئیل یورو را شروع کردیم و هم اکنون در حال بررسی برای صدرو مجوز برای این نوع سوخت هستیم که یک دستاورد بسیار مهم در صنعت خودرو سازی و بهینه سازی مصرف سوخت کشور است.

*** مصرف بیش از اندازه زیبنده کشور نیست

وی خاطرنشان کرد: تحولی که در کیفیت سوخت اتفاق افتاده این است که مصرف انرژی را بهینه کردیم اما بازهم مصرف 4 برابر متوسط کشورهای جهانی است که زیبنده صنعت کشور نیست باید برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.

*** شماره گذاری تمام خودروها به غیر از سمند و پراید 141

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست، در خصوص تولید خودرو متناسب با سوخت یورو، تصریح کرد: در سالجاری براساس آمار شرکت خودرو سازی و مرکز بازرسی 70 درصد خودروها از نظر تیراژ تست نهایی را طی می کند و تمام خودروها به غیر از سمند و پراید 141 شماره گذاری خواهند شد.

وی دادمه داد: اولویت با هشت کلانشهر کشور است تا به کاهش آلودگی کمک کند.

شاعری اظهار داشت: یک میلیون و 320 هزار خودرو فرسوده، موتورسیکلت های دو زمانه که در افزایش آلودگی تاثیر داشتند از گردونه حمل و نقل کنار گذاشته شدند همچنین در جهت کاهش آلاینده ها 400 مرکز معاینه فنی در کشور ارائه خدمات می کنند که یک گام بسیار مهم در این زمینه به حساب می آید.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: حدود چهار هزار و 200 واحد صنایع آلاینده را کنترل و چیزی حدود هزار میلیارد تومان جریمه کردیم.

گزارش حبیبه رحیمیان

انتهای پیام/
برچسب ها: بنزین ، محیط زیست ، قیمت ، خودرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار