به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان،دكتر عبدالحسین خسروپناه در جلسه هم انديشي اساتيد و نخبگان دانشگاه علوم پزشكي كاشان با موضوع آسيب شناسي جوامع ديني با بیان اینکه تحجرگرايي به معناي فاصله گرفتن از عقلانيت وفقدان انديشه و تفكر است، گفت: سخن عقلاني دارای پشتوانه استدلال است.
وي افزود: جامعه اي كه عقلانيت را كنار بگذارد، قرآن و روايات را نمي فهمد و هر جامعه اي كه رشد عقلاني داشته باشد پيشرفت می کند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، رشد عقلانيت و يا به تعبيري رشد فلسفه را مهمترين راهكار آسيب تحجرگرايي دانست.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه، نداشتن شناخت كافي از اسلام و غرب را به عنوان دومين آسيب بیان و تصریح کرد: به همین لحاظ درجوامع اسلامي ، عده اي غرب ستيز، عده اي غرب گرا، عده اي هم غرب گريز و غرب گزين می شوند.
وي یادآور شد: متاسفانه ما مسلمانان درباره دين اسلام شناخت جامع و كاملي نداریم و همين عامل يكي از علل انحطاط مسلمانان در طول قرون مختلف به شمار مي آيد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: معرفت به اسلام، هنر و تمدن اسلامي منجر به شناخت هويت اسلامي است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه ادامه داد: اختلاف بين شيعه و سني آسيبی ديگري مي باشد كه راهكارش هم ارتباط قوي ميان رهبران اين گروه است.
وي، نماد و مدسازي بر اساس موازين اسلامي را يكي از نيازهاي جامعه اسلامي دانست و گفت: داشتن نگاه كلان براي حل معضلات و آسيب هاي جامعه اسلامي امري لازم و ضروري است به گونه ای كه بسياري از معضلات كنوني جامعه ما با سند چشم انداز علمي حل شده است./س