![تراموا به خیابانهای تهران رسید + فیلم](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339179_193.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از پايگاه اطلاعرساني آستان قدس رضوي، اين مسابقات كه فروردينماه سال جاري در ژنو كشور سوئيس برگزار شد، پنجاهمين دوره برگزاري خود را پشت سرگذاشت و جزء معتبرترين مسابقات اختراعات ميباشد كه شركتها و دانشگاهها با آخرين دستاوردهاي خود با 2 هزار اختراع در آن شركت كرده و رده سني خاصي در آن وجود ندارد.
پوركيان در توضيح طرح ارسالي خود گفت: با توجه به مشكلات معلولان فاقد عضو براي مطالعه، طرحي را مورد مطالعه قرارداديم كه با پردازش سيگنالهاي مغزي بتوانيم فرد را در ورقزدن صفحات ياري كنيم.
در اين طرح كه با همكاري گروه مهندسي پزشكي دانشگاه اميركبير انجام شد، با پردازش سيگنالهاي مغزي تعدادي از معلولان زن و مرد، به سيگنالهاي مشتركي رسيديم و اين ايدهاي براي طرح شد.
وي گفت: بعد كوشش يك ساله موفق به ارسال آن همراه با ساير طرحهاي ايراني به اين مسابقات شده كه از ميان چندين مدال طلا و نقره كسب شده از سوي ايران، در بخش سيستمهاي نوين فناوري موفق به كسب مدال طلا شديم.
وي افزود: به دليل حمايتنشدن از سوي دولت، تنها نماينده طرح و نفراتي از فدراسيون مخترعين در اين مسابقات حضور يافته كه اگر در اين مسابقات حضور داشتيم، با دفاع از طرح خود در مقابل 75 داور بينالمللي، ميتوانستيم جوايز ويژه مسابقات را نيز به دست آوريم ولي اين امر ميسر نشد.
وي هزينه كل طرح را 12 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: 30 درصد از هزينه حضور در مسابقات را بنياد فرهنگي رضوي تقبل كرد كه در مقابل ساير نهادهاي علمي، كمك بسيار مؤثري بود.
پوركيان ثبت اختراع اين طرح را بعد از تكميل طرح و افزودن بانك اطلاعاتي سيگنالهاي مغزي و افزايش كاربرد دستگاه دانست و گفت: اگر حمايتكنندهاي وجود داشته باشد روند كار تسريع ميشود.
وي گفت: پيشنهاداتي از سوي كشور امريكا و چند دانشگاه اروپايي كه خواهان خريد اين طرح بودند، مطرح شد كه ما به نتيجهاي نرسيديم و علاقهمنديم با حمايت دولت اين كار در كشور خود به توليد انبوه رسيده و نمونه صنعتي آن را صادر كنيم.
لازم به ذكر است، اختراع دستگاه sorting رنگ محصولات كشاورزي از ديگر دستاوردهاي اين مخترع نوجوان است./س