150 هزار تن جو از زمین های کشاورزی فارس برداشت شد .

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، این مقدار محصول از 72 هزار هکتار از زمینهای فارس برداشت شده و بخش خصوصی آن را از کشاورزان خریداری کرده است .

پیش بینی می شود امسال با 30 درصد افزایش 450 هزار تن جو از این مزارع برداشت شود .

آباده ، اقلید ، سپیدان ، بوانات و خرمبید از شهرستان هایی است که جو در آنها کشت شد .

فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست .

ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر و فجر 30 است .

آقای خرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت : امسال ارقام کم مصرف جو همچون نیم روز و یوسف نیز بین کشاورزان توزیع شد .

این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند .

جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود .

متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار است .

کشت جو در مناطق سردسیر استان فارس از اواخر شهریور آغاز می شود و تا نیمه آذر ماه ادامه دارد و محصول آن نیز اواخر تیر تا مرداد برداشت می شود .

کشت جو در مناطق گرمسیر استان فارس نیز از اواخر آبان ماه تا اواخر آذرماه و برداشت آن از فروردین تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.

شمال استان فارس دارای آب و هوای سرد و جنوب آن از اقلیم گرم برخوردار است .

جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار می گیرد البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیه فرآورده های تخمیری از این گیاه استفاده می کنند.

گونه های زراعی جو شامل سه دسته 6 ، 2 و چهار پر است .

این گیاه در مقایسه با گندم سازگارتر است و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از مناطق سردسیر هم به عمل می آید .

جو نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به علت مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد .

جو دارای مقدار زیادی فسفر است که برای عصب ، فعالیت‏ های ذهنی ، قلب ، تنگی نفس و کاهش کلسترول خون مفید است .

این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به سبب وجود پروتئاز در جلوگیری از سرطان موثر است ./س

برچسب ها: برداشت ، جو ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.