به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور گفت: از ترکیبات مختلف شیمیایی موجود در دود سیگار 7 ماده اثرات سوء شدید و بیشتری روی دستگاه های مختلف بدن دارند که عبارتند از : نیکوتین،منوکسید کربن، آرسنیک، اسید سیانیدریک، مواد رادیواکتیو، آمونیاک و کربورهای هیدروژن.
دکتر محمد آذینی افزود: دمای آتش سیگار حدود 800 تا 900 درجه سانتیگراد است که سبب تبدیل برخی ترکیبات سیگار به مواد سرطانی می شود.
براساس این گزارش پزشک اپیدمیولوژی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها نیز در این باره گفت: عارضه اصلی مصرف دخانیات مرگ است، مصرف دخانیات عوارض زیادی از جمله برونشیت، آمفیزم، سرطان برنکوژنیک، انفارکتوس میوکارد و بیماری عروقی مغز درپی دارد.
دکتر زهرا خیری بیان داشت: نگرانی هایی که در مورد مصرف سیگار وجود دارد که در چند محور شامل "تغییر مکان همه گیری دخانیات از کشورهای صنعتی به کشورهای در حال توسعه و کشورهای کم درآمد"، "افزایش مصرف سیگار در خانم ها"، "پایین آمدن سن شروع مصرف دخانیات" و "افزایش مصرف سیگار در نوجوانان" قابل بررسی است.
وی ادامه داد: متأسفانه کودکان و نوجوانان قربانیان اصلی سیگار در سالهای اخیر هستند و تبلیغات گوناگون سیگار موجب اغفال نوجوانان می شود احساس کاذب بزرگ شدن و مدرن بودن و تشابه والدین، کودکان را بیشتر به این میل وا می دارد.
خیری افزود: سیگار کشیدن توسط کودکان و نوجوانان دریچه استفاده از الکل و دیگر مواد اعتیاد آور را به رویشان باز می کند نیکوتین موجود در سیگار می تواند بیش از هروئین , کوکائین ,ماری جوانا یا الکل اعتیاد آور باشد./ح