به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،" مهدي غضنفري " با بيان اينكه رشد پيش بيني شده براي توليد سيگار و تامين بيشتر نياز مصرف از طريق توليد داخلي درسال جاري با توجه به برنامه 5 ساله پنجم راضي كننده است ، گفت : در طول سال هاي باقي مانده برنامه فرصت داريم تا اين توازن را ايجاد كنيم .
غضفنري در خصوص اجراي مصوبات برنامه پنجم توسط شركت دخانيات گفت : با تمام اينكه تلاش براي توليد بيشتر درداخل صورت مي گيرد اما بايد به سمت كاهش مصرف سيگار حركت كنيم چرا كه عوارض بسياري بر روي سلامت مردم مي گذارد اما به ناچار نيز بايد نياز داخل برآورده شود .
وزير صنعت ، معدن و تجارت اين موضوع را نيز گفت كه از طريق فروش و استعمال دخانيات 100 ميليارد تومان سود نصيب برخي مي شود درحالي كه هزينه هاي بيماري ناشي از آن 2 تا سه هزار ميليارد تومان است ، تجاركاملا حساسي كه براي برخي سود آور و براي برخي مضر است .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به گزارش هاي رسيده به دست وي گفت : براين اساس به تدريج توليدات داخل پيشي مي گيرد اما با اين وجود اميدواريم در كل مصرف سيگار روند كاهشي داشته باشد .
وي با بيان اينكه هم اكنون 12 واحد فعال در حوزه تنباكو و 13 بنگاه اقتصاد در حوزه سيگارت سازي فعال هستند ، گفت : مجتمع هاي تهران ، گيلان ، ساري ، گرگان ، اروميه ، خوي از جمله اين بنگاه هاي اقتصادي به شمار مي آيند .
غضنفري با اشاره به اظهارات نماينده مردم اروميه گفت : البته بيشتر نظر ايشان بنگاهي اين است كه بنگاهي كه هم اكنون در اروميه مشغول كارا ست ، فعال تر از گذشته باشد ، طبيعتا شركت دخا نيات بايد توزيع متناسبي در همه استان ها از جمله آذربايجان غربي داشته باشد .
** تمامي سهام شركت دخانيات واگذار شده است وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: 40 درصد سهام شركت دخانيات به عنوان سهام عدالت در سال 89 واگذار شده ، 5 درصد سهام ترجيحي است و 55 درصد نيز به صندوق بازنشستگي فولاد در قالب تهاتر - براساس مصوبه مجلس مبني بر واگذاري صندوق بانشستگي فولاد به وزارت كار و پرداخت مطالبات از طريق اموال ، داراييي ها و سهام – واگذار شده است .
غضنفري گفت : وزارت صنعت ، معدن و تجارت در زمان حاضر به لحاظ مديريتي دخالتي در شركت دخانيات ندارد ، اين شركت به نوبه خود داراي سهامداراني است و برنامه ريزي هاي خاص خود را پيگيري مي كند.
** انعقاد قرارداد با 5 شركت براي توليد 13 نوع برند وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: براساس تبصره 3 ماده 102 قانون برنامه برنامه پنجم توسعه تلاش هاي بسيار خوبي از جمله توليد مشاركتي با شركت هاي خارجي در داخل انجام شده است و با 5 شركت براي 13 نوع برند قرارداد منعقد شده ، مقدمات امضاي قرارداد به 3 شركت معتبر ديگر هم فراهم شده است .
وي در ادامه سخنان خود افزود: برآورد مصرف در سال 90 ،63.8 ميليارد نخ بوده كه اين پيش بيني در سال 92 نسبت به سال 90 افزايش يافته و 65 ميليارد نخ در نظر گرفته شده است .
غضنفري با ابراز اميدواري براينكه تلاش هاي انجام شده منجر به آن شود كه مصرف سيگار در سال 92 به 63 ميليارد نخ برسد ، ادامه داد : اين امر امر فقط اميدواري است چرا كه بايد اطلاع رساني و فرهنگ سازي بيش از گذشته انجام شود .
وزير صنعت ، معدن و تجارت مجموع توليدات داخلي در سال 90 را 36 ميليارد نخ اعلام كرد و گفت : اين رقم در سال 91 به 40 ميليارد نخ رسيد و اين ميزان توليد بر مبناي قول جايگزيني توليدات داخلي به جاي واردات بوده است .
وي ادامه داد : براساس برنامه ريزي صورت گرفته براي سال 92 نير در نظر داريم كه ميزان توليد سيگار دراين سال به 47 ميليارد نخ برسد، براين اساس ميزان توليد سال 91 به 90 ، رشد 12 درصدي داشته و طبق پيش بيني سال 92 به دنبال رشد 17 درصدي هستيم .
** ميزان واردات رسمي و غير رسمي غضفنري ميزان واردات رسمي سيگار در سال هاي 90 ، 91 را به ترتيب 7 و 9 ميليارد نخ اعلام كرد و گفت : براي سال 92 نيز برآورد واردات 9 ميليارد نخي را كرده ايم كه نسبت به سال 91 افزايشي ندارد .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با ابراز تاسف از اينكه برخي از نياز مصرفي سيگار از طريق قاچاق تامين مي شده و هم اكنون نيز در حال تامين است ، گفت : اين رقم در سال 90 ، 22 ميليارد نخ بوده است و با توجه به تلاش هاي مبارزه با قاچاق سال 91 پيش بيني اين بود كه ميزان واردات غير قانوني به 16 ميليارد نخ كاهش يابد .
وي اين موضوع را نيز گفت كه با توجه به اقدامات پيشگيرانه مبارزه با قاچاق پيش بيني شده كه ميزان واردات سيگار به صورت قاچاق در سال 92 به 10 ميليارد نخ كاهش يابد .
غضنفري تاكيد كرد : آنچه در توليد سيگار براساس قانون در داخل پيگيري مي شود ، تامين مصرف داخلي از طريق توليد به وسيله نيروي كار ايراني است .
** افتتاح چند خط جديد توليد سيگار وزير صنعت ، معدن و تجارت در بخش ديگري از سخنان خود از افتتاح خط كامل توليد سيگارت مارليك در مجتمع دخانيات آذربايجاان غربي با ظرفيت 2 ميليارد نخ خبرداد و گفت : افتتاح خط كامل توليد سيگارت آسيا در خوي ، رونمايي از سه سيگارت جديد به نام هاي تير استين ، بهمن سوپر و تير 5 ستاره در كارخانجات تهران و گيلان در جهت افزايشي تنوع محصولات درحال انجام است .
وي با بيان اينكه در سه ماه نخست امسال توليد سيگارت ملي نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش 100 درصدي داشته است ، همچنين از افتتاح خط جديد توليد سيكار از ماه آينده با مشاركت كشور كرواسي خبرداد.
وزير صنعت ، معدن وتجارت بر استاندارد بودن و استفاده از برند هاي برتر براي توليد سيگار توسط شركت دخانيات تاكيد كرد و افزود: دو طرح توسعه اي نيز در دو شهرستان در برنامه داريم .
غضنفري گفت : اگر وي در باره توضيحات وي قانع نشده مي توان در مدت باقي مانده از فعاليت دولت دهم با ايجاد كارگروهي متشكل از نمايندگان مجلس و برخي مسئولان وزارت صنعت ، معدن و تجارت موضوع پيگيري شود .
وي درعين حال گفت : آنچه مورد توجه دولت است سرمايه گذاري متوازن در استان هاي مختلف كشور است كه تفاوتي نمي كند استان آذرباجان غربي يا استان ديگري باشد .
وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: اگر سرمايه گذاري متوجه يك استان باشد طبيعي است كه ساير استان ها گلايه مند شوند و اينكه چرا سهم آنها را كم گذاشته ايم .
غضنفري افزود: شركت دخانيات در حد توان و قدرت سرمايه گذاري خود كارهاي توسعه اي انجام داده ، با اين توضيح كه اين شركت در سال جاري به بخش ديگري واگذار شده و تصدي گري ها واگذار شده است .
انتهاي پيام/