مهم ترین علائم CVS ، خستگی و خشکی چشم ، سوزش ، ریزش اشک و تاری دید است.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ،
مهم ترین علائم
CVS عبارتنداز: خستگی و خشكی چشم، سوزش، ریزش اشك و تاری دید و ممكن است سبب درد در گردن و شانه ها نیز بشود.

عارضه خشكی و بیماری چشم CVS یك بیماری كار مداوم با مانیتور (صفحه نمایشگر) است؛ تقریباً ۳ تا ۴ درصد كسانی كه زیاد با كامپیوتر كار می كنند گرفتار این علائم هستند.

علت پیدایش عارضه CVS آنست كه چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می بیند، زیرا حروف چاپی تضاد بیشتری با صفحه سفید زمینه داشته و لبه های آن ها واضح تر است حال آن كه درمورد صفحه مانیتور چنین نیست و لبه های آن به وضوح حروف چاپی نیستند بلكه حروف از یك مركز با تفاوت رنگ بالا شروع شده و به تدریج كمرنگ تر می شوند و پس از تبدیل به خاكستری كمرنگ ناپدید می شوند.

یكی از مهم ترین دلایل خشكی و سـوزش چشـم هنـگام كار با كامپیوتر كاهش میزان پلك زدن است به طوری كه افراد هنگام كار با كامپیوتر تقریباً یك پنجم حالت عادی پلـك می زننـد.این مسأله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمركز بر روی موضوع كار سبب می شود تا پلك ها مدت بیشتری بازبماند و در نتیجه اشك روی سطح چشم سریع تر تبخیر می شود.

كارشناسان برای كاهش عوارض CVS رهنمودهایی را توصیه می كنند
ـ اگر پیوسته با كامپیوتر كار می كنید، بهتر است هنگام كاركردن با آن به طور ارادی پلك بزنید، این كار سبب می شود سطح چشم شما با اشك آغشته شده و خشك نشود.
- در صورتی كه مشكل شما شدید باشد می توانید از قطره های اشك مصنوعی استفاده كنید. مركز مانیتور باید حدود
۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر پایین تر از چشمان شما باشد. این وضعیت علاوه بر این كه باعث می شود پلك ها پایین تر قرار گیرند و سطح كمتری از چشم در معرض هوا باشد. از خستگی گردن و شانه ها نیز می كاهد.
ـ مانیتور خود را طوری قرار دهید كه نور پنجره یا روشنایی اتاق به آن نتابد. هنگام كار با كامپیوتر سعی كنید پرده ها را بكشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی كاهش دهید.
ـ اگر از چراغ مطالعه بر روی میز خود استفاده می كنید آن را طوری قرار دهید كه به صفحه مانیتور یا چشم شما نتابد.
همچنین می توانید صفحه های فیلتر نیز بر روی صفحه مانیتور نصب كنید. تابش نور به صفحه مانیتور سبب كاهش تفاوت رنگها و در نتیجه خستگی چشم می شود. این موضوع به خصوص زمانی كه زمینه صفحه تیره باشد شدیدتر خواهد بود.ـ هر از چند گاهی به چشمان خود استراحت دهید. سعی كنید هر
۵ تا ۱۰ دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه به نقطه ای دور نگاه كنید. این كار سبب استراحت عضلات چشم می شود.
همچنین به شما فرصت می دهد پلك بزنید و سطح چشم شما مرطوب شود. اگر مجبورید كه متناوباً به یك صفحه نوشته و مانیتور نگاه كنید (خصوصاً درمورد تایپییست ها) ممكن است چشم شما خسته شود زیرا باید تطابق خود را تغییر دهد.
برای جلوگیری از این عارضه سعی كنید صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانیتور قرار دهید. برای این كار می توانید از دستگاه گیره كاغذ استفاده كنید. فاصله مانیتور با چشمان شما باید
۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر باشد.ـ روشنایی و كنتراست مانیتور خود را تنظیم كنید. میزان روشنایی مانیتور باید با روشنایی اتاق هماهنگی داشته باشد.اختلاف رنگ مانیتور باید حداكثر باشد تا لبه های حروف بیشترین تفاوت رنگ را داشته باشد./ع

برچسب ها: بیماری ، چشم ، کامپیوتر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.