وی ادامه داد: تولیدکنندگان چای غیر یارانهای میتوانند به صورت مستقیم چای خارجی را وارد کرده یا مجوز را در اختیار دیگران بگذارند.
هاشمنیا با انتقاد از پرداخت نشدن مطالبات چایکاران توسط کارخانههای چایسازی افزود: پروانه کارخانههایی که مطالبات چایکاران را نپردازند، باطل میشود.
استاندار گیلان به بعضی از کارخانهداران که با پرداخت نکردن مطالبات چایکاران میخواهند نظام را بدهکار جلوه دهند، اشاره کرد و گفت: به کارخانهداران مذکور رحم نمیکنم و با این افراد برخورد میشود.
وی به پرداخت دوسوم نرخ یارانه برگ سبز چای توسط دولت اشاره کرد و افزود: نرخ فروش چای خشک در بازار مناسب شده و کارخانهداران و کشاورزان از این موضوع راضی هستند.
هاشمنیا با بیان اینکه بهترین مصوبات در موضوع چای به تصویب رسیده است، بیان کرد: اجرا نشدن مصوبات مذکور موجب فساد در بازار میشود.
استاندار گیلان 65 درصد چای تولیدی را دارای یارانه از طرف دولت دانست و خاطرنشان کرد: تعداد کارخانههای خریدار آزاد برگ سبز چای به هفت کارخانه افزایش پیدا کرده است.
وی خواستار ارائه گزارش پرداخت یارانه چای از طرف سازمان چای کشور شد و گفت: کارخانههای چایسازی با فروش چای خشک باید بدهی کشاورزان را پرداخت کنند.
هاشمنیا بر اجرایی شدن سازوکار مربوط به اقتصاد چای تاکید کرد و افزود: سازمان چای کشور باید دریافت مطالبات چایکاران و فروش حواله از طرف کارخانههای چایسازی را پیگیری کند.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه کنسرسیومی شامل کارخانهداران چای، بازرگانان و کشاورزان چایکار باید تشکیل شود، اظهار کرد: کنسرسیوم مذکور باید بتواند واردات چای کشور را انجام دهد.
*61 کارخانه چایسازی مطالبات چایکاران را پرداخت کردند
معاون بهبود تولیدات سازمان چای کشور نیز در جلسه مذکور با اشاره به خرید 39 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران در سال جاری گفت: 8 هزار و 660 تن چای خشک تاکنون تولید شده است.
گودرز خردادپور به خریداری آزاد برگ سبز چای توسط هفت کارخانه چایسازی در گیلان اشاره کرد و افزود: کارخانههای مذکور تاکنون دو هزار تن برگ سبز چای از چایکاران خریداری کردند.
وی با اشاره به پرداخت مطالبات چایکاران از طرف 61 کارخانه چایسازی گیلان و مازندران، تصریح کرد: مبلغ 6 میلیارد و 100 میلیون تومان تاکنون به چایکاران پرداخت شده است./ج1