داروهايي مثل قرص‌هاي ضد حاملگی و کورتن‌ها اثر قرص‌های ضد دیابت را کاهش می‌دهند و برعکس بعضی از داروها مثل آسپرین اثر قرص‌های ضد دیابت را افزایش می‌دهند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ پزشک مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص داروهای کاهنده قند خون اظهار داشت: معمولاً افرادی که بیماری قند در آنها تشخیص داده می‌شود در صورتی که قند خون بالایی نداشته باشند در ابتدا چند هفته با رژیم غذایی تحت درمان قرار می‌گیرند و در صورت عدم کنترل قند خون، درمان دارويي شروع می‌شود.

دکتر عاطفه توانا اظهار داشت: بر خلاف تصور بسياري از افراد باید توجه داشته باشیم که قرص‌ها دارای انسولین نیستند بلکه باعث تحریک سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده می‌شوند و یا می‌توانند به بدن کمک کنند که انسولین موجود در بدن بهتر و بیشتر مورد استفاده قرار گيرد.

وي با بيان اينكه قرص‌های خوراکی پایین آورنده قند خون شامل دو گروه مي‌شوند، افزود: داروهای سولفونیل اوره که ترشح انسولین را افزایش می‌دهند مثل گلیبنگلامید و کلروپروپامید كه عوارض جانبی آنها افزایش وزن و هیپوگلیسمی بالقوه است و دسته دوم بیگوانیدها؛ داروهایی که حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهند مثل متفورمین كه می‌تواند سبب کاهش وزن در زمان شروع شود و سطوح چربی را بهتر می‌کند و عوارض جانبی آن شکم‌درد، تهوع و اسهال در حداکثر 50 درصد بیماران است.

این پزشك در خصوص زمان مصرف قرص‌ها توصیه كرد: قرص گلیبنگلامید بايد نیم ساعت قبل از غذا و متفورمین همراه غذا و یا بعد از غذا مصرف شود.

دکتر توانا در خصوص اینکه بعضی از بیماران در زمان بیماری و بی‌اشتهایی داروهای قند خون را مصرف نمی‌کنند، گفت: بیماران باید مصرف قرص را ادامه دهند و سعی کنند همراه غذا مایعات زیادي مصرف کنند و اگر به علت  تهوع و استفراغ قادر به خوردن غذا نیستند به سرعت با پزشک خود تماس بگیرند.

وي تأكيد كرد: بيماران مبتلا به قند خون مي‌توانند با مصرف منظم قرص‌های تجویز‌شده توسط پزشك همچنين رعایت رژیم غذایی صحیح و ورزش منظم، سطح قند خون خود را به حد طبیعی برسانند و از بروز عوارض مشکل‌ساز قند خون بالا جلوگیری كنند./ح
برچسب ها: دارو ، قندخون ، کورتن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.