شیخ‌الرییس،ابو علی سینا به کسانی که گرمازده می شوند توصیه کرده است: دوغ ترش برای گرمازدگی مناسب است. اگر فرد آفتاب زده شده بهتر است در سایه بنشیند و پای خود را در آب سرد بشوید و اگر تشنه بود اندک اندک از ظرفی با دهانه باریک آب بنوشد. علاوه بر این خوراکش هم باید از غذاهای زود هضم باشد


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد،

هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی می‌کند و متخصصان طب سنتی و پزشکی معتقدند که مصرف شربت های سکنجبین، عناب و شکر، آبلیمو،بـه‌لیــمــو، ،گلاب،تـخـم شـربـت و میوه هایی همچون هندوانه،خربزه و طالبی برای رهایی از گرمازدگی در این روزها بسیار مفید است.

نسرین علیزاده کارشناس تغذیه در این باره به خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد،می گوید: استفاده از مایعات،عرق بید مشک،بهارنارنج،کاسنی و نوشیدنی ها بویژه آب و میوه های آبدار و همچنین قرار نگرفتن در زیر نور خورشید در ساعتهای اوج گرما از موثرترین راه های جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان است.

وی می افزاید: استفاده از غذاهای چرب و سرخ شده ،ادویه های گرم و نمک از غذا هایی هستند که تشنگی افراد ی بیشتر در معرض آفتاب و گرما هستندمانند کشاورزان،کارگران،سوپورها و کسانی که مجبور به کار کردن درزیر نور خورشید هستند

به گفته شیخ‌الرییس، دوغ ترش نیز برای گرمازدگی مناسب است. اگر فرد آفتاب زده شده بهتر است در سایه بنشیند و پای خود را در آب سرد بشوید و اگر تشنه بود اندک اندک از ظرفی با دهانه باریک آب بنوشد. علاوه بر این خوراکش هم باید از غذاهای زود هضم باشد.

ابوعلی سینا در این باره توصیه کرده که مالیدن روغن بنفشه روی پیشانی، برای جلوگیری از گرمازدگی و سردرد مفید و همچنین کسی که مسافر است سر و سینه خود را از تابش نور خورشید بپوشاند

در این باره زکریای رازی نیز نوشیدن شربت سکنجبین با یخ را توصیه کرده چراکه وقتی سکنجبین را با یخ خنک کرده و بنوشید، صفرا را از بین می‌برد و از التهاب حرارت معده می‌کاهد، و آن چه بلغم در معده و روده‌ها باشد، خارج می‌کند.

اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابه‌ای پر سود و شگفت آور می‌شود، به خصوص برای کسانی که جگر و معده‌ای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شده‌اند .

تابستان فصلی سرسبز و دلنشین است که افراد برای آرامش خاطر و استفاده از هوای مطبوع و سالم به دامن طبیعت و پارک ها ،جنگل ها و دشتهای سرسبز پناه می برند تا ،با به دور از هوای آلوده شهر ها به آرامش برسند.

در یکی از پارکهای شهر عباس رمضان پور هنرمندی که بوم نقاشی خور را زیر درخت قرار داده و مشغول نقاشی است می گوید: تابستان دچار گرما زدگی می شود بی حال و همراه با سرگیجه و حالت تهوع می شود که با استفاده از روش های سنتی /مصرف آب هندوانه و آب خنک کوزه گرمازدگی را درمان میکند.

کمی جلوتر بتول قوی پنجه که روی چمن ها نشسته است می گوید: در طول زندگی خود فقط یکبار دچار گرمازدگی شده که آن هم در طول سفر به دلیل شدت گرمای زیاد دچار خون دماغ شدکه با مراجعه به دکتر بهبود یافت.

وی به افرادی که دچار گرمازدگی می شوندتوصیه می کند: با استفاده از چای لیمو و شربت بادرنج و همچنین استفاده از لباس های خنک در این فصل بویژه در مسافرت از گرما زدگی خود جلوگیری کنند.

صدای پای من خواب از چشمان آقای ژرفی که گرم خواب شده بود پراند.

وی برای جلوگیری از گرما زدگی در فصل گرما نوشیدن شربت خاکشیر یخ زده ،آلبالو ، استفاده ازکلاه حصیری و دستمال یزدی نمناک را توصیه می کند و می گوید:من تاکنون با رعایت این نکات تا کنون هنگام کار در مزارع به گرمازدگی مبتلا نشدم.

بهتر است هنگام گرمازدگی/ از گرفتن دوش آب سرد برای ایجاد شوک، از قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونت‌های تنفسی و از نوشیدن سریع مایعات بسیار سرد به دلیل به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن رعایت شد./س

برچسب ها: تابستان ، گرما ، نوشیدنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.