قالیباف گفت:‌ بانکداری ما بانکداری اسلامی است اما در عمل اتفاقاتی می‌افتد که این شبهه را ایجاد می‌کند که معاملات بانکداری‌های ما شبه‌ربا و ربا است.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، محمدباقر قاليباف در برنامه چهره به چهره که از راديو معارف پخش ش به طرح ديدگاه‌ها و برنامه‌هاي خود در حوزه فرهنگ و معارف اسلامي پرداخت و در پاسخ به اولين سوال مبني بر اينکه با توجه به سند چشم‌انداز 1404 چه برنامه‌اي براي تحقق الگوها و هويت اسلامي و انقلابي در دولت‌تان داريد گفت:‌اولين ضرورت برنامه يک موضوع اساسي و کليدي است و با توجه به اينکه ما در کشورمان حزب نداريم که بتوانيم يک کار منسجم و سيستمي را انجام دهيم مخصوصا در حوزه فرهنگ و در حوزه تعليم و تربيت که از موضوعات جدي و اساسي نظام اسلامي است و انقلاب ما نيز اساسا يک انقلاب فرهنگي بوده است، طبيعي است که نيازمند يک سند هستيم که دولت‌‌هاي متعدد زماني که روي کار مي‌آيند آنرا تغيير ندهند.  
 
وي در ادامه افزود:‌ امروز نظام اسلامي به برکت امام، شهدا و مجاهدت رزندگان و ايثارگران مستقر شده است و ما علاوه بر اينکه بايد در بعد نظري و گفتماني از مسير باورهاي اسلامي خارج نشويم لازم است هم اين وضوع را در نظر بگيريم و هم نيازمند اين هستيم که به صورت عيني و عملي نشان دهيم که برکات انقلاب اسلامي چه بوده است.  
 
قاليباف تصريح کرد:‌يعني امروز چه در داخل کشور اگر بخواهيم جوانان‌مان را با گفتمان انقلاب اسلامي آشنا کنيم و الگو نشان آنها دهيم اگر در اين کار صرفا به روايات بسنده کنيم و در عمل خلاف آن گفتمان را عمل کنيم اين موضوع تاثيرگذار نخواهد بود و در خارج از کشور نيز با توجه به حوادث خاورميانه و روي آوردن کشورها به سمت اسلام بايد کارآمدي دين در جامعه و در همه عرصه را اثبات کنيم که رد واقع آن زندگي رحماني را براي مردم درست کنيم که مردم احساس کنند هم مي‌توانند دنياي‌شان و هم آخرت‌شان را داشته باشند.  
 
اين کانديداي رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال که در دولت آتي خود چه برنامه‌هايي براي تعامل با حوزه علمي و  استفاده از ظرفيت حوزه‌هاي علميه داريد، اظهار داشت: در حوزه مربوط به زندگي اولين نکته‌اي که بايد توجه داشته باشيم اين است که اگر انسان بخواهد آن هدف از خلقت را دنبال کند و به رشد و تعالي برسد بدون شک بايد در يک هدايت قدسي قرار گيرد آنگونه که خداي تعالي انسان را آفريد و از روح خود به او دميد و انسانيت و آزادگي را به انسان داد همان خدا براي هدايت بشر مسيري را مشخص کرد که ما معتقديم آن يک هدايت قدسي است که اگر از آن مسير منحرف بشويم انسانيت و آزادگي انسان و فلسفه خلقت انسان زير سوال است، زيرا حال که هدايت قدسي اساس کار است پس ما بايد اين هدايت را در سايه قرآن، اسلام و مکتب اهل بيت دنبال کنيم و نبايد تنها با تکيه بر عقلانيت ابزاري حرکت کنيم بلکه بايد منطبق بر عدالت متصل به وحي حرکت کنيم، وقتي اين اساس کار در حوزه مسائل فرهنگي شود اينجاست که نقش روحانيت و نقش حوزه علميه و کساني که فقه و فلسفه اسلامي را مي‌شناسند برجسته مي‌شوند.
 
وي در ادامه تصريح کرد: حضرت امام هميشه تاکيد داشتند که اسلام منهاي روحانيت اسلام نيست که اين همان نکته اساسي است که بايد به آن توجه شود.  
 
اين نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بیان داشت:‌ما در عرصه فرهنگی باید بپذیریم که این جبهه متعلق به اسلام و انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است ضمن آنکه باید بپذیریم دنیا،‌ دنیاگرایی و فرهنگ‌های مکاتب انسان‌ساخت نیز یک  جبهه هستند که متاسفانه بعضی وقت‌ها از این موضوع غفلت می‌کنیم.  
 
قالیباف با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به بحث تهاجم فرهنگی اظهار داشت: این دو عرصه فرهنگی دو تفکر، دو ایده و دو باور است،‌یک فرهنگ می‌خواهد ما را از فرهنگ قدسی دور کند و یک جبهه فرهنگی می‌خواهد ما را به دست هدایت قدسی بسپاریم.  
 
وی تاکید کرد: دولت آینده باید همه سعی و تلاش‌اش بر این باشد که آن هدایت قدسی و رحمانی را براساس سند چشم‌انداز و سیاست‌های فرهنگی در نظام اسلامی که توسط مراجع،  علمای بزرگ و اندیشمندان و نخبگان در این حوزه تدوین شده را اساس کار خود قرار دهد.  
 
شهردار تهران با بیان اینکه دولت آینده علاوه بر سند برنامه، مهندسی فرهنگی کشور که یک سند در این حوزه است را باید مبنای کار خود قرار دهد، اظهار داشت: کار فرهنگی نباید تنها به کارهای سطحی محدود شود بلکه باید مسائل فرهنگی را در جامعه درون‌سازی کنیم.  
 
قالیباف با اشاره به عدم توجه دولت‌های پیشین به بخش فرهنگ گفت: حوزه فرهنگ همواره مورد مظلومیت واقع شده ضمن اینکه به عقیده بنده فرهنگ در اولویت دست دوم قرار نمی‌گیرد بلکه اساس بوده و هر هزینه‌ای در این بخش به معنای سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ به شمار می‌آید.  
 
وی به اقدامات خود در حوزه فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: تجربه و سابقه مدیریتی بنده نشان می‌دهد که در حوزه اجرایی رویکرد فرهنگی، اولین اولویت من بوده است.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه از نحوه بانکداری کشور انتقاد کرد و گفت: بانکداری ما بانکداری اسلامی است اما در عمل اتفاقاتی می‌افتد که این شبهه را ایجاد می‌کند که معاملات بانکداری‌های ما شبه‌ربا و یا ربا است.  
 
شهردار تهران با بیان اینکه ما در یک نظام اسلامی زندگی می‌کنیم افزود: ما باید سیاست فرهنگ خود را با استفاده از ظرفیت روحانیت و علمای حوزه‌های علمیه و اندیشمندان بزرگ ادامه دهیم و سیاست‌هایی که در این خصوص با تلاش آنها اعمال شده است را مد نظر قرار دهیم.  
 
قالیباف به مسئله درون سازی فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: اگر  چنین مسئله‌ای در جامعه ایجاد نشود هر چقدر ما از ائمه بگوییم موثر واقع نخواهد شد.  
 
وی در خصوص اینکه بعضی‌ها عنوان می‌کنند فرهنگ اولویت چندم در کشور قرار می‌گیرد، بیان داشت: فرهنگ یک موضوع اصلی است و هر هزینه‌ای در فرهنگ سرمایه‌گذاری است، مردم مگر نمی‌گویند بحث های اقتصادی مهمترین مسائل و مشکلات ما است، اگر ما هر قدر در خانواده‌ای درآمد ایجاد کنیم ولی در آن خانواده روحیه فرهنگ و قناعت نباشد آیا این رویه کافی است لذا فرهنگ همیشه در بودجه‌ها مورد ظلم قرار گرفته است و هرجا که ما دچار بحث کمبود بودجه شده‌ایم از بودجه فرهنگ کم کرده‌ایم که امیدوارم بتوانند این مسئله را حل کرده و یک هم‌افزایی را در حوزه فرهنگ ایجاد کنیم.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه کارهای اجتماعی و فرهنگی همواره در اولویت‌های مدیریتی من بوده است گفت:‌بزرگترین تولید فرهنگی کشور فرهنگ دفاع مقدس بوده که امروز افتخار همه ما به فرهنگ جهاد و شهادت است، حتی ما در حوزه‌های بعد از دفاع مقدس نیز چنین کارهایی را انجام داده‌ایم به طور مثال با کارهای ایجابی توانسته‌ایم بسیاری از رفتارهای ناصحیح در رانندگی را (با ساخت  انیمیشن) اصلاح کنیم. 

شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه برخی مدیریت را یک علم، یک هنر و یا یک امر ذاتی می‌دانند اما من ضمن قبول همه این موارد معتقدم مدیریت اسلامی متفاوت از مدیریت غیراسلامی است،‌اظهار داشت: در حوزه مدیریت شهری اگر بگوییم چه مدیری موفق است پاسخ این خواهد بود که مدیری موفق است که با ساختن تونل، جاده، بزرگراه، سد و یا فضای سبز مشکلات شهری را حل کند اما در این صورت یک مدیر اسلامی چه تفاوتی با شهردار تورنتو و یا شانگهای دارد،‌آنها هم همین کارها را می‌کنند.  
 
وی افزود: ما در بحث مدیریت اسلامی باید بگوییم مدیری موفق است که شهروندان آن بتوانند یک زندگی رحمانی داشته باشند چرا که در نظام اسلامی هدف رشد و تعالی است و یک مدیر در نظام اسلامی باید دغدغه دین و تربیت مردم را ضمن رفع حل مشکلات آنان در نظر داشته باشد.  
 
قالیباف در ادامه با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید در این حوزه به رسمیت شناخته شود چرا که مشکل امروز ما نداشتن سند نیست بلکه وظیفه دولت است که این سند را اجرا کند تا با توجه به اهمیت آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت و فرهنگ‌سازی مسیر تحقق این سند فراهم شود.
 
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم برای من از اهمیت زیادی برخوردار است و من جلسات مربوط به این وزارتخانه‌ها را در محل این وزارتخانه‌ها برگزار و خود در این جلسات شرکت می‌کنم.
 
شهردار تهران مجددا به سیستم بانکداری کشور اشاره و اضافه کرد:‌آنچه که امروز به لحاظ شکلی در حال رخ دادن است موضوعی است که مردم ما از قوانین آن بی‌اطلاع هستند و یا رفتارهایی که در مجموعه بانک صورت می‌گیرد موجب می‌شود که برخی از معاملات اسلامی نباشد که بنده معتقدم اطلاع‌رسانی لازم در این حوزه باید انجام شود و نظارت کافی بر امور بانک‌ها باید به لحاظ شکلی و محتوایی صورت گیرد چرا که اگر ایرادات بر این حوزه اصلاح نشود این سیستم از پایه ویران است.  
 
وی ادامه داد:‌اگر مشکلات اقتصادی کشور را حل و فصل نکنیم و زندگی‌مان آلوده به مال حرام شود تمامی کارهای ما دچار اشکال خواهد شد.
 
قالیباف در خاتمه به بحث بیداری اسلامی اشاره کرد و گفت: بیداری اسلامی در منطقه که برخی نام بیداری انسانی بر آن نهاده‌اند به معنای واقعی بیداری اسلامی و عنوان بیداری انسانی تنها یک حرکت انحرافی است چرا که شعارها، حرف‌ها و خواسته‌های این حرکت و جریان به وضوح از اسلامی بودن این حرکت حکایت دارد.  
انتهای پیام/ 


برچسب ها: قالیباف ، چهره ، معارف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار