به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهر سازي استان خراسان رضوي، محمدرضا داودي مقدم با اعلام اين خبر، تصرف اراضي ملي را پديده شومي دانست و گفت: 58 پروژه تصرفات غير قانوني و زمين خواري از سوي اين اداره كل به دستگاه قضايي ارجاع داده شده و با تشكيل كميته حفاظت از اراضي، در راستاي صيانت از حقوق بيت المال تلاش شده است.
وي با حمايت از جايگاه اراضي ملي گفت: قوانين موجود اعم از قانون اساسي و قانون مدني و قوانين عادي وجود دارد كه در جهت وضع سنوات، نوع املاك ، نحوه تملك و ساير موارد تدوين شده است؛ به عنوان مثال، اصل 45 قانون اساسي كه از ثروت هاي عمومي و انفال از آنها ياد كرده وآن را در اختيار حكومت اسلامي دانسته، از اين جمله است.
داوودي مقدم درباره قوانين ملي كردن اراضي تصريح كرد: انفال شامل جنگل ها، بيشه هاي طبيعي، درياچه ها، رودخانه ها، كوه ها، معادن و غيره است و متعلق به مردم مي باشد و نمي تواند ملك شخصي محسوب شود و چنانچه افرادي آنها را تملك كرده و بهره برداري كنند به حقوق جامعه تجاوز كرده اند، لذا بايستي از يد آنها خارج شده و از آنها حفاظت شود .
وي افزود: اگر افراد در محدوده ملي شده سند دريافت كرده باشند، ابطال خواهد شد و در رابطه با اراضي موات و باير مي بايست نيز مطابق با قانون مربوط به آن عمل نمود.
مدير املاك و حقوقي اداره كل راه و شهرسازي خراسان رضوي خاطرنشان كرد: مطابق ماده6 قانون زمين شهري مصوب سال 66 كه مربوط به اراضي موات شهري است، اين اراضي در اختيار دولت قرار ميگيرد و برابر با ماده 12 همين قانون، تشخيص موات بودن زمين و همچنين احياي اراضي در داخل محدوده شهري با اداره راه و شهرسازي است .
انتهاي پيام/