به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، این محصولات برای مبتلایان به بیماری سیلیاک مناسب است.
بیماری سیلیاک یک نوع حساسیت غذایی است که در آن فرد نسبت به پروتئین گلوتن که پروتئین اصلی موجود در گندم، جو و چاودار میباشد، حساسیت دارد.
این پودر با راهنمایی مهسا مجذوبی و عسکر فرحناکی (اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز) و همکاری معصومه کرمی (دانشآموختهی کارشناسی ارشد) تولید شد .
مجذوبی گفت: افراد مبتلا به بیماری سیلیاک به نانهای معمولی حساسیت دارند.
تا پیش از این مقدار کمی از محصولات بدون گلوتن از جمله نان و کیک با قیمت بالا از کشورهایی مانند آلمان و هلند وارد میشدند و مبتلایان به سیلیاک در تأمین نان قابل استفادهی خود با مشکلاتی همچون پرداخت هزینهی بالا و دریافت محصولات با کیفیت پایین روبهرو بودند.
وی افزود: با تولید داخلی نان و پودر نان بدون گلوتن توسط دانشگاه شیراز، واردات این محصولات و خروج ارز کاهش پیدا می کند و حتی در شرایط تحریم میتوان این محصولات را با کیفیت مطلوب در کشور تولید کرد و به راحتی در اختیار مصرفکنندگان قرار داد.
مجذوبی ادامه داد: در تولید این محصولات از نظرات آقایان افتخاری و صالحی، اساتید بخش تغذیهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز استفاده شده و در مراحل اجرایی و صنعتی شدن آن معاونت غذا و داروی استان فارس همکاری خوبی داشته است.
به گفتهی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز، نتایج این تحقیق پس از ثبت اختراع به شماره ی 77735 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، پروانهی ساخت دریافت نموده است و به طور صنعتی توسط یکی از تولیدکنندگان مواد غذایی در شهرک صنعتی شیراز در حال تولید و صدور به سایر استانهای کشور است ./س