به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگران مشهد، معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، با بیان اینكه ۹۸ رشته صنایع دستی فعال در استان وجود دارد، گفت: از میان این رشته ها تعداد ۱۰ رشته شاخص و مزیت دار داریم كه بومی و ویژه خراسان رضوی است كه شامل رشته های سنگهای قیمت و نیمه قیمتی، سنگتراشی(حجاری سنتی)، قلم زنی روی سنگ، ابریشم بافی، نوار بافی، زیورآلات سنتی، پوستین دوزی، ارغوان بافی، كاشی سنتی، گلدوزی می باشند.
بیدختی گفت: ۹ رشته شامل علامت سازی، كلنگری،صحافی سنتی، شرع بافی، گیوه دوزی، قفل سازی، دباغی سنتی، برك بافی، جاجیم بافی رشته های منسوخ شده استان هستند و دیگر هنرمندان در این عرصه فعالیت نمی كنند.
وی اظهارداشت: علاوه بر این رشته هایی شامل چارق دوزی، پوستین دوزی، احجام سنتی، چادر شب بافی، نمدمالی، گره چینی، مس گری، آینه كاری، رنگرزی گیاهی نیز در شرف منسوخ شدن هستند.
این مسوول با اشاره به اینكه یكی از اهداف اجرای طرح مشاغل خانگی توسعه و ترویج صنایع دستی بوده است، گفت: در این راستا سال گذشته چهار هزار و ۲۶۳ نفر مجوز فعالیت در یكی از رشته های صنایع دستی را دریافت كردند كه از این تعداد دو هزار و ۶۹۳ نفر جهت دریافت تسهیلات بانكی به بانكهای عامل معرفی شده اند.
وی گفت: رشته های صنایع دستی به دلیل اینكه به سرمایه كم و محیط محدودی جهت كار نیاز دارد و می تواند در كنار سایر مشاغل قرار گیرد، تاثیر بسزایی در اشتغالزایی دارد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی یكی از اقدامات مطلوب و قابل توجه دولت دهم بوده كه در گذشته بی سابقه است.
وی از رشد چشمگیر حمایت از هنرمندان صنایع دستی طی هشت سال گذشته خبر داد و گفت: اجرای طرح هایی از جمله بیمه هنرمندان صنایع دستی و تحت پوشش قرار دادن بخش قابل توجهی از هنرمندان تحت پوشش خدمات بیمه اقدامی منحصربفرد و مثال زدنی از سوی دولت بوده است.
بیدختی افزود: در طول این سالها شاهد استقبال بیشتر نسل جوان از فعالیت در عرصه هنرهای دستی به دلیل حمایت های متعدد دولت و همچنین حمایت دولت از برگزاری نمایشگاه های خارج از كشور هستیم.
وی اظهارداشت: عرصه صنایع دستی توام با ذوق و خلاقیت است لذا هنرمندان این بخش افراد كم توقع و حساسی هستند و حمایت از آنها تاثیر بسزایی در دلگرمی و فعالیت آنان داشته است./ب