وي اظهار كرد: در سالجاري ميزان كم آبي در منطقه شراء با وجود خشكسالي در سراسر كشور بيشتر محسوس است و رودخانه هاي اين منطقه در خشكي به سر مي برند كه در سال گذشته به اين منطقه آبرساني انجام شد.
عربي خاطرنشان كرد: خشكي اين گونه مناطق موجب پراكندگي وحوش شده است و با توجه به اينكه در سالهای اخیر در سراسر كشور خشكسالي وجود دارد 20 درصد چشمه هاي تحت مديريت خشك و يا كم آب شده است كه به مديريت بحران استانداري اعلام شده تا بودجه لازم براي جلوگيري از پيش رفتن اين موضوع در نظر گرفته شود.
وي ادامه داد: منطقه حفاظت شده شراء در گذشته جزو مناطق شكار ممنوع بود كه به مناطق حفاظت شده ارتقاء يافت.
معاون فني محيط زيست افزود: 3.2 درصد مساحت استان را مناطق حفاظت شده تشكيل مي دهند كه معادل 61 هزار هكتار بوده و 3.7 دهم درصد مساحت استان منطقه شكار ممنوع است كه معادل 72 هزار هكتار است.
وي گفت: يكي از برنامه هاي مهم مجموعه محيط زيست ارتقاء مناطق شكار ممنوع به مناطق حفاظت شده است.
عربي اظهار كرد: درخت چنار تويسركان و غار عليصدر به عنوان اثر طبيعي ملي ثبت خواهد شد كه در حال حاضر مجموعه محيط زيست پيگير اين موضوع است.
وي خاطرنشان كرد: يكي ديگر از برنامه هاي مجموعه محيط زيست ثبت منطقه گيان نهاوند به عنوان اثر طبيعي ملي است.
عربي در بخش ديگري به روستاييان نسبت به حمله گرگها هشدار داد و افزود: با توجه به تداخل زيستگاه انساني با قلمرو حيوانات وحوش از جمله گرگها احتمال حمله آنها به انسان وجود دارد چرا كه گرگها قلمرو بسيار وسيعي دارند و گرگها در اين شرايط تداخل حالت دفاعي به خود مي گيرند و براي دفاع از قلمرو خود حالت حمله به خود مي گيرند.
وي ادامه داد: يكي ديگر از راهكارهاي جلوگيري از حمله گرگها به انسان جلوگيري از بر هم ريختن نظم اكوسيستم است بنابراين بايد از شكار خرگوشها و مصاديقي از اين قبيل جلوگيري شود تا تنظيم زنجيره غذايي در اكوسيستم حفظ شود در غير اين صورت با حمله حيوانات از جمله گرگها مواجه خواهيم بود./ج1