علی پیرمرادی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: در 722 هزار هکتار از منابع طبیعی آذربایجان غربی عملیات آبخیزداری اجرا شده و 900 هزار تا یک میلیون هکتار نیز مطالعات اولیه آبخیزداری توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی انجام شده است.
وی افزود: در حوزه آبخیزداری اقداماتی در زمینه کوپهکاری، افزایش درختکاری، ایجاد سنگ چین، ایجاد خشکی چین و ایجاد مانع در بحث نزولات آسمانی انجام شده است.
پیرمرادی به مهمترین فوائد عملیات آبخیزداری در استان آذربایجان غربی اشاره کرد و عنوان داشت: عملیات آبخیزداری در استان آذربایجان غربی مخصوصا در شمال استان اعم از شهرهای چالدران و ماکو که نوع خاک سفت نبوده و آمادگی و استعداد کافی برای فرسایش را دارد و به محض بارش شدید باران خاک شسته شده و ایجاد سیل میکند حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: آبخیزداری مانع از ایجاد سیل و رسوب خاک در پشت سدهای شهر میشود و در حوزه سد شهرچای با ایجاد طرحهای مرتعداری و آبخیزداری، رسوب خاک در پشت این سد خیلی کاهش یافته است.
پیرمرادی با اشاره به اینکه آب این سد آشامیدنی است، ابراز داشت: افزایش رسوبات در پشت سد شهر چای کیفیت آب آشامیدنی را کاهش میدهد و اثرات آن را مردم استان میبینند.
وی تصریح کرد: عملیات آبخیزداری مهمترین کار در حوزه منابع طبیعی بوده که مانع از ایجاد سیل در شهرهای شمال استان اعم از چالدران، قرهضیاءالدین، ماکو و چایپاره شده و از مهمترین بازخوردهای عملیات آبخیزداری، ذخیره نزولات آسمانی زیر خاک است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با بیان اینکه اعتبار در زمینه حوزه آبخیزداری در شش بخش صورت گرفته، اظهار داشت: این موارد در رابطه با آبخیزداری و پیشگیری و مهار سیل، حفاظت خاک و پیشگیری از فرسایش خاک در عرصههای آبخیزداری خارج از حوزه، حفاظت خاک و پیشگیری و مهار سیل و اصلاح و ساماندهی کاربری اراضی بوده است.
وی ادامه داد: سال گذشته در این شش بخش در زمینه حوزه آبخیزداری بیش از 2 میلیارد و 292 میلیون ریال اعتبار از اعتبارات استانی اختصاص یافته است./س