به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، علی اکبر کمالی اردکانی افزود: مردم باید توجه داشته باشند از این آبمعدنیها استفاده نکنند، زیرا مواد نفتی پس از جدا شدن در آب و مصرف محتویات آن، افراد را دچار بیماریهای خطرناکی همچون سرطان میکند.
وی در ادامه گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در بطریهای پلاستیکی بیشترین تأثیر خود را بر غدد چربی و لنفاوی میگذارد و در برخی بافتهای بدن، باعث بروز تومور میشود.
این کارشناس صنایع غذایی تصریح کرد: برخی فروشندگان برای بازارگرمی، آبمعدنیها را در معرض دید مشتری و زیر نور آفتاب میچینند و این کار بهشدت بر کیفیت آبمعدنی تأثیر منفی میگذارد. بستهبندی آبهای معدنی و آشامیدنی، جزو مناسبترین و سالمترین نوع بستهبندیهاست و چنانچه بطریهای آبمعدنی در شرایط عادی نگهداری شوند، خطری مصرفکننده را تهدید نمیکند. ولی نگهداری این بطریها زیر نور آفتاب، یا یخ زدن آب در آنها برای سلامتی مضر است.
کمالی اردکانی افزود: برخی افراد بطریهای آبمعدنی را در فریزر میگذارند تا یخ بزند. سپس هنگام بیرون رفتن از منزل آن را برمیدارند تا بتوانند آب خنک بنوشند. درحالیکه این کار برای سلامتی بدن ضرر دارد.
وی در ادامه افزود: طراحی اولیه بطریهای پلاستیکی بهنحوی است که درصورت انجماد آب در آنها، در اثر بروز تغییراتی در پلیمرهای این ظروف، مواد مضری وارد آب آنها میشود. لذا باید از انجماد آب در این بطریها خودداری کرد. این ظروف صرفاً برای نگهداری آب در درجه حرارت یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) طراحی شدهاند؛ بهعبارتی طراحی آنها برای شرایط سرد و خنک است، نه انجماد.
کارشناس صنایع غذایی خاطر نشان کرد: اگر بطریهای پلاستیکی در معرض آب جوش قرار گیرند، مواد شیمیایی مضر آن ۵۵ برابر حالت معمولی آزاد میشوند. استفاده مداوم و همیشگی از بطریها توصیه نمیشود، زیرا نوشیدن آب از بطریهای پلاستیکی، خطر داخل شدن مواد شیمیایی سمی به درون بدن را تا ۷۰ درصد افزایش میدهد.
کمالی اردکانی تاکید کرد: ماده شیمیایی بیسفنول آزاد شده از این بطریها، سیستم هورمونی افراد را مختل میکند و در نتیجه روی اندامها و تواناییهای تولیدمثلی تأثیر نامطلوب دارد. همچنین به مغز آسیب میرساند و سبب بروز بیماریهای قلبی، سرطان، چاقی و دیابت میشود. /س