شبکه پي بي اس در گفت و گو با "پل کروگمن" اقتصاددان، به نقد کتاب "انحراف بزرگ" پرداخت که بر تاثير دخالت هاي دولت در اقتصاد، در بحران مالي کنوني اين کشور تمرکز دارد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه پي بي اس،نقش دولت آمريکا در بحران مالي که اين کشور را در برگرفته است و تصميماتي که براي برون رفت از اين بحران اتخاذ کرده، با نقدهاي مختلف رو به رو شده است. ديويد استاکمن نويسنده کتاب "انحراف بزرگ" و مدير سابق بودجه کاخ سفيد در دولت ريگان در کتاب خود از مخاطرات مداخله بيش از حد دولت سخن مي گويد و اين بحث را مطرح مي کند که اقتصاد آمريکا، اقتصادي خراب است، اقتصادي درگير بدهي ها و دخالت هاي دولتي است. استاکمن همچون بسياري صاحبنظران اقتصادي ديگر، بانک مرکزي را به علت تاثير گذاري منفي بر قيمت مسکن سرزنش مي کنند و مدعي هستند اين بانک نرخ بهره را براي مدت طولاني پايين نگه داشته است.

در اين ميان منتقدان ديگري نظير "پل کروگمن" خبرنگار نيويورک تايمز،اقتصاددان و برنده جايزه نوبل، ديدگاه افرادي چون ديويد استاکمن را رد مي کنند. وي درباره اين نظر استاکمن که دولت بايد بگذارد شرکت هاي درگير بحران مالي از دور خارج شوند، مي گويد:«خراب کردن دنيا اشتباهي است که ما نبايد آن را انجام دهيم. تاريخ به ما نشان داده است مديريت نکردن بحران هاي مالي، پيامدهاي ديرپايي خواهد داشت. در عين حال ترديدي نيست که امروز شرکت هاي متعددي هستند که عملکرد خوبي در توليدات خود ندارند اما مسئله اين است که راه برخورد با اين شرايط رها کردن آنها نيست. راه حل اين است که به آنها نظم دهيم و در عين حال نيروي کار را نيز حفظ کنيم».

کروگمن درباره پايين نگه داشته شدن نرخ بهره مي گويد:«ما در دهه هزار و نهصد و سي نيز نرخ بهره پاييني داشتيم. اما با شرايط فعلي مواجه نبوديم. تفاوتي که وجود دارد، اين است که ما پادمان هاي موجود براي مقابله با سوءاستفاده هاي مالي را برداشته ايم».
اين اقتصاددان در نهايت پيش بيني کرد اقتصاد آمريکا روند بهبود را حتي اگرچه بسيار کند، مي پيمايد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار