شهرستان نیکشهر به دلیل شرایط اقلیمی و وضعیت مساعد آب و هوایی یکی از قطبهای مهم کشاورزی در بحث کشت برنج است

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان  ،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیکشهر گفت: از 4950 هکتار کل اراضی کشت برنج در سطح استان سیستان و بلوچستان 2800 هکتار آن به شهرستان های نیکشهر و قصرقند اختصاص دارد.

حبیب رئیسی افزود: این شهرستانها تنها منطقه و نقطه ای از کشور هستند که کشت و برداشت دو نوبت برنج در یک قطعه زمین در یک سال زراعی وجود دارد.

رئیسی گفت: مرحله اول کشت برنج از بهمن ماه آغاز می شود و انتقال نشا به زمین اصلی اسفندماه و زمان برداشت آن نیمه اول خردادماه انجام می شود. و در کشت دوم زمان خزانه گیری از نیمه دوم خردادماه تا نیمه اول تیرماه و زمان انتقال نشا به زمین اصلی از نیمه دوم تیرماه تا نیمه دوم مردادماه و زمان برداشت از اواخر شهریور ماه آغاز و تا اول آبان ماه انجام می شود.

وی بیان کرد: در کشت اول ارقام پرمحصول و اصلاح شده با طول دوره رشد 85 تا 95 روز شامل: شفق- شیرودی- ندا- نعمت با متوسط عملکرد 4800 کیلوگرم در هکتار و در کشت دوم ارقام محلی با طول دوره رشد 110 تا 130 روز شامل صدری- چمپا- سیاه و بوتو با متوسط عملکرد 3300 کیلوگرم در هکتار است.

رئیسی گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت بیش از 4800 تن شلتوک برداشت گردد و بیشتر محصول برداشت شده در سطح شهرستان و روستاها است و مازاد آن به شهرستانهای همجوار ارسال می شود.

مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر افزود: 2000 نفر در کار کاشت داشت و برداشت برنج در سطح شهرستان نیکشهر مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه 16 دستگاه شالیکوبی کار تبدیل شلتوک به برنج سفید را انجام می دهند.گفت: مهمترین نیاز کشاورزان دستگاه کمباین است که کار برداشت برنج را انجام دهند.

وی برگزاری دوره ها و کلاسهای آموزشی برای بهره بردارن و کشاورزان- ایجاد مزارع آزمایشی مقایسه عملکرد ارقام برنج در قصرقند و توزیع نهاده های برنج را از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی در شهرستان نیکشهر عنوان کرد و گفت: در شهرستانهای نیکشهر و قصرقند 6500 هکتار اراضی زراعی و 7500 هکتار اراضی باغی وجود دارد.

وی افزود: منبع تامین آب 14 هزار هکتار اراضی کشاورزی 562 رشته قنات و تعداد 1072 حلقه چاه و زهکش است/س

برچسب ها: برداشت ، برنج ، نیکشهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.