به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، در راستای شناسایی و کنترل بیماری کمکاری تیروئید کارگاه بازآموزی کمکاری مادرزادی تیروئید و فنیلکتونوری در مرکز بهداشت و درمان دهدشت برگزار شد.
سید محمد هاشم طاعتی در جمع کارشناسان و کاردانهای مبارزه با بیماری اظهار داشت: کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری دو بیماری هستند که اگر در دوران نوزادی تشخیص داده نشوند باعث ایجاد عوارض شدیدی از جمله عقبماندگی ذهنی نوزاد خواهند شد.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه با بیان اینکه کمکاری تیروئید نوزادان شایعترین علت قابل پیشگیری عقبماندگی ذهنی نوزادان است، افزود: این بیماری پس از تولد قابل تشخیص است.
وی در بیان علت پیشگیری و غربالگری نوزادان گفت: به دلیل کم و غیراختصاصی بودن علائم و نشانههای هیپوتیروئیدی نوزادان در اوایل دوران شیرخوارگی و نوزادی، در اغلب موارد تشخیص بیماری با تأخیر صورت میگیرد.
طاعتی ادامه داد: در صورت هر گونه سهلانگاری در پیشگیری از این بیماری، باعث عقبماندگی ذهنی کودک، ناشنوایی و کوتاهی قد میشود.
مدیر مرکز بهداشت کهگیلویه خاطرنشان کرد: برنامه غربالگری نوزادان برای بیماری کمکاری تیروئید و همچنین بیماری فنیلکتونوری به ترتیب طی سالهای 84 و 91 در سیستم بهداشتی کشور ادغام شدند.
طاعتی ادامه داد: در حال حاضر از تمام نوزادان متولد شده در روزهای سوم تا پنجم تولد نوزاد در مراکز نمونهگیری، نمونه خون از پاشنه پا تهیه شده و جهت انجام آزمایش به مرکز استان ارسال میشود.
وی تأکید کرد: لازم است والدین نوزادان برای شناسایی این بیماریها و جلوگیری از عوارض آنها نوزادان خود را در این روزها به مراکز نمونهگیری آورده و از نتیجه آزمایش نوزاد خود مطلع شوند.
این کارگاه توسط واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها و با همکاری واحد آموزش سلامت مرکز بهداشت کهگیلویه با حضور 32 نفر از کارشناسان و کاردانهای مبارزه با بیماری مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی این شهرستان برگزار شد.