با گذشت چند سال از ورشکستگی کارخانه قند شوش، هنوز بسیاری از کارگران مطالبات خود را دریافت نکرده اند و از دیگر سو مسئولان وعده راه اندازی مجدد این کارخانه را می دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، کاشت چغندر قند زمانی اقتصادی ترین نوع کشت در کشاورزی به حساب می ‌آمد و در حالی که این کشت به سطح 9 هزار هکتار در شوش هم رسیده بود، اکنون بعد از تعطیلی کارخانه قند، نزدیک به صفر شده است.

حدود دو سال پیش نماينده وقت مردم شوش در مجلس شوراي اسلامي از برنامه راه اندازي مجدد کارخانه قند دزفول در محدوده شهرستان شوش خبر داد.

جاسم ساعدي سال 1388 در آئين يادواره شهداي کشت و صنعت هفت تپه و آغاز چهل و نهمين سال بهره برداري اين شرکت گفت: پيگيري براي از سرگيري فعاليت اين کارخانه بزرگ توليدي در حال انجام است اما از آن زمان تا کنون هنوز هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است.

شرکت سهامی قند و تصفیه شکر دزفول (سهامی خاص) در تاریخ 1354 تاسیس شد که در سال 1363 شروع به بهره برداری کرد. این شرکت ظرفیت پنح هزار تن چغندر قند و تصفیه 500 تن شکر خام و تولید 300 تن تفاله خشک و همچنین ظرفیت 200 تن قند گیری ملاس را در روز دارد.

67 درصد از سهام این شرکت متعلق به بخش خصوصی و 33 درصد متعلق به بخش دولتی است. این کارخانه در هفت کیلومتری جاده شوش – دزفول قرار دارد که ویژگی تمام اتوماتیک بودن، آن را در ایران و خاورمیانه کم نظیر می کند.

کارخانه راه اندازی می شود

پس از سخنان نماینده پیشین مردم شوش در مجلس، نماینده جدید نیز بر راه اندازی مجدد این کارخانه تاکید کرد. سید راضی نوری گفت: از جمله پروژه های که در دستور کار قرار گرفته شده بررسی مشکلات و ایرادهای قانونی راه اندازی شرکت قند شهرستان شوش است با توجه به اینکه این کارخانه بزرگترین کارخانه قند خاورمیانه است توجه به مسلئه راه اندازی مجدد این کارخانه که از نظر کشاورزی و اقتصادی می تواند باعث رفع بسیار از مشکلات از جمله مشکلات موجود در حوزه اشتغال را دو چندان کند.

نوری در ادامه بر ضرورت راه اندازی شرکت قند تاکید کرد و گفت: تمام راه کارهای موجود برای به اجرایی در آمدن این امر به صورت جدی پیگیری می شود تا شاهد رشد و شکوفایی حوزه کشاورزی و اقتصادی و ایجاد فرصت شغلی برای جوانان شهرستان باشیم.

 نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: یکی از دغدغه‌های همیشگی من، مشکل اشتغال و رفع موانع موجود برسر راه این مشکل بزرگ اجتماعی است.

نوری با اشاره به اینکه باید با تکیه بر کشاورزی تاحد زیادی مشکلات شهرستان شوش را برطرف کنیم، تاکید کرد: باید بکوشیم تا مشکلات شهرستان شوش تاحد زیادی با تکیه بر اجرای طرحهای اشتغال در بخش صنعت کشاورزی برطرف شود و در این باره باید تلاش زیادی را به کار گرفت.

وی با بیان اینکه شهرستان شوش توانمندی زیادی در ایجاد اشتغال دارد، عنوان کرد: شهرستان شوش توانمندی بسیار زیادی برای ایجاد اشتغال دارد و به این دلیل باید از این توانمندیهای موجود در قطب کشاورزی ایران استفاده زیادی کرد تا بتوان مقداری از مشکلات اشتغال را در این شهرستان برطرف کرد.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی افزود: از جمله پروژه های که در دستور کار قرار گرفته شده بررسی مشکلات و ایرادهای قانونی راه‌اندازی شرکت قند شهرستان شوش است با توجه به این که این کارخانه بزرگترین کارخانه قند خاورمیانه است توجه به مسئله راه‌اندازی مجدد این کارخانه که از نظر کشاورزی و اقتصادی می‌تواند باعث رفع مشکلات زیادی در این شهرستان کند.

نوری در ادامه بر ضرورت راه‌اندازی شرکت قند تاکید کرد و گفت: تمام راهکارهای موجود برای به اجرایی در آمدن این امر به صورت جدی پیگیری می شود تا شاهد رشد و شکوفایی حوزه کشاورزی و اقتصادی و ایجاد فرصت شغلی برای جوانان شهرستان باشیم./س
 
 
برچسب ها: کارخانه ، شوش ، شیرین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.