مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در یک سال گذشته ورود گردشگران و مسافران خارجی در بخش توریسم درمانی 45 میلیارد تومان درآمد برای استان اردبیل به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/ یحیی نقی‌زاده  در جلسه بررسی صنعت گردشگری و توریسم درمانی در اردبیل اظهار داشت: با توجه به وجود مراکز بیمارستانی و درمانگاهی و همچنین پزشکان متخصص در سال‌های اخیر ورود گردشگران و مسافران خارجی به استان اردبیل با هدف درمان گسترش یافته است به طوری که هم اکنون بیش از نیمی از گردشگران خارجی وارد شده به استان با هدف درمان سفر می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد:‌ در کنار آن طبیعت مناسب، اقلیم مطلوب، آب و هوای دلپذیر، آب‌درمانی‌های شفا‌بخش و همچنین تاریخ و فرهنگ کهن این دیار سبب شده تا ظرفیت خوبی برای پذیرش گردشگران خارجی به ویژه از کشورهای آسیای میانه به استان اردبیل فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین یادآور شد: در بحث توسعه گردشگری سلامت ما گام‌های جدی را در مناطق مختلف برداشته‌ایم و همچنان نیازمند مشارکت همه جانبه بخش خصوصی برای توسعه این بخش هستیم.

نقی‌زاده در ادامه گفت:‌ سالانه بیش از 950 هزار نفر گردشگر در مرز بیله‌سوار وارد کشور و یا از مرزهای سرزمینی ما به خارج سفر می‌کنند که از این بین 465 هزار مسافر و گردشگر ورودی و مابقی خروجی هستند.

وی تاکید کرد: از 465 هزار گردشگر خارجی وارد شده به استان اردبیل بیش از نیمی از آنها با هدف درمان بیماری و نارسایی‌های جسمی و روحی خود وارد استان شده و انگیزه سفر آنها نیز اغلب حضور در آب‌های معدنی و گرم است که شفابخش به نظر می‌رسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به شاخصه‌های ممتاز استان اردبیل در حوزه سکوت‌ درمانی و اکسیژن درمانی در علاج‌بخشی به بسیاری از بیماری‌ها و نارسایی‌های روحی و روانی اشاره کرد و بیان داشت: هر چند در کشورهای توسعه یافته مانند ترکیه، مالزی و کره در بخش توریسم سلامت سرمایه‌گذاری‌های مختلفی صورت گرفته اما در سال‌های اخیر نیز برخی اقدامات با همراهی بخش خصوصی در حال انجام است به طوری که سازمان میراث فرهنگی و کمیته‌های گردشگری سلامت سعی می‌کنند تا بخشی از این ظرفیت‌ها را عینیت ببخشند.

نقی‌زاده افزود: گردشگری سلامت و تندرستی، استفاده از آب‌های گرم و طبیعت‌گردی جایگاهی خاص برای حضور توریسم از مناطق مختلف به وجود آورده که در این دو سال اخیر نیز این فرایند با افزایش چشمگیری روبرو بوده است.

وی یکی دیگر از دلایل حضور مسافران و گردشگران آذری با قصد توریسم درمانی را نزدیکی و همجواری و سهل‌الوصول بودن پزشکان کشور ما برای مداوای بیماری‌های آنها توصیف کرد و بیان داشت: برابر اعلام گمرک 232 هزار نفر در استان اردبیل با انگیزه درمان وارد استان شده و اغلب بین شهرهای آذری‌نشین ترانسفر می‌شوند که با احتساب هزینه اقامت، اسکان، گشت و خرید، هزینه درمانی و برخی هزینه‌های جانبی در مجموع ورود گردشگران خارجی برای ما در بخش توریسم درمانی 45 میلیارد تومان در‌آمد به دنبال دارد که بخش عظیمی از آنها در استان اردبیل صرف زیر‌ساخت‌های گردشگری درمانی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در ادامه تصریح کرد: البته دو سوم هزینه‌های ورود گردشگران خارجی برای استان‌های همجوار ما نیز مایه کسب در‌آمد و ارتزاق از صنعت گردشگری و توریسم درمانی است که به نظر می‌رسد برای کاستن از مشکلات و نارسایی‌ها باید در این زمینه ساماندهی صورت گیرد/س 

برچسب ها: اردبیل ، توریسم ، درمانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.