به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران
به نقل از
پرس تی وی، مقامهاي پنتاگون روز دوشنبه (۱۳ خرداد) اعلام کردند چاک هيگل، وزير دفاع امريکا با درخواست اردن براي ابقاي اين سامانههاي موشکي و جتها در اين کشور پس از پايان رزمايش مشترک موسوم به "ايگر لاين" موافقت کرده است.
استقرار سامانههاي موشکي پاتريوت در همسايه جنوبي سوريه چند ماه پس از آن روي ميدهد که ناتو ۶ سامانه موشکي پاتريوت در ترکيه، همسايه شمالي سوريه مستقر کرد.
امريکا در حال حاضر ۲۰۰ نيرو در اردن و ۴۰۰ سرباز نيز در ترکيه مستقر کرده است.
سناتور جان مک کين که هفته گذشته از طريق ترکيه به سوريه سفر و با فرماندهان شورشيان ديدار کرده بود در سفر اخير خود به اردن به « جردن تايمز» گفت استقرار اين موشکها «مرحله اول» ايجاد يک منطقه بافر براي شورشياني است که بر ضد دولت بشار اسد، رئيس جمهور سوريه ميجنگند.
اوضاع سوريه از دوشنبه گذشته و همزمان با تصميم اتحاديه اروپا براي پايان دادن به تحريم تسليحاتي دمشق به منظور هموار کردن مسير ارسال تسليحات براي شورشيان پيچيدهتر شده است.
هر چند اين اقدام اتحاديه اروپا از حمايت فرانسه و انگليس برخوردار شد اما ساير کشورهاي اروپايي از جمله آلمان به شدت با آن مخالفت کردند.
لغو تحريم تسيحاتي سوريه از سوي ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا به منزله تذکري به روسيه بود که از مداخله غرب در ليبي درسهاي پرهزينهاي گرفته بود؛ مداخلهاي که به سرنگوني و کشته شدن معمر قذافي، حاکم سابق ليبي منجر شد.
مسکو يک روز پس از اعلام تصميم اتحاديه اروپا از ارسال سامانههاي دفاع موشکي اس ۳۰۰ به سوريه در چارچوب قراردادي که با دمشق امضا کرده بود خبر داد. اين اقدام مسکو نگراني اسرائيل و غرب را برانگيخت و امريکا و آلمان موشکهاي روسيه را عامل به خطر افتادن امنيت رژيم اسرائيل عنوان کردند.
با اين وجود روسيه گفت اين تصميم را به عنوان تدبيري براي جلوگيري از هر گونه مداخله غرب در سوريه اتخاذ کرده است.
به نظر ميرسد استقرار سامانههاي موشکي امريکا در اردن پاسخي به تصميم روسيه است آن هم در زماني که تلاشهاي اين ۲ قدرت بزرگ در زمينه دستيابي به يک نقشه راه سياسي براي کمک به حل و فصل بحران سوريه ناکام مانده است.