رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به برخوردهای اداره دارایی با شهرداری قم خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سازمانهای وابسته به شهرداری سازمانهای اقتصادی نیستند اما دارایی معمولا حقوقی که ما به پرسنل این سازمانها میدهند درآمد اتفاقی فرض کرده و مالیاتی برای آن در نظر میگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل این کار را عدم شناخت از سیستم مالی شهرداری اعلام میکنند، تصریح کرد: به همین دلیل استقرار سیستم تعهدی به جای سیستم نقدی از ضروریات شهرداریها به شمار میرود.
آتشزر با اشاره به اینکه از سال 1362 به بعد وزارت کشور هم قول پیشبینی درآمد پایدار و هم استقرار نظام مالی تعهدی در شهرداری را داده است، ابراز داشت: بعد از گذشت 30 سال وزارت کشور به این قول خود عمل نکرده است و با توجه به گرفتاریهایی که دارند تا 100 سال دیگر هم عمل نخواهند کرد.
وی سیستم حسابداری نقدی را یکی از معضلات و مشکلات شهرداریها دانست و یادآور شد: شورای شهر سوم و شهردار قم در این خصوص بسیار پیگیری کردند و امروز شاهد به ثمر رسیدن تلاشهای صورت گرفته هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر قم در ادامه سخنان خود نکاتی را به کارشناسان امور مالی شهرداریها گوشزد و تاکید کرد: در محاسبه عوارض شهرداری باید طبق مرّ قانون عمل کنید.
وی همچنین بر ممیزی دقیق ساختمانها تاکید کرد و گفت: بسیاری از ساختمانها بعد از اینکه پایان کار را میگیرند پارکینگها را تغییر کاربردی میدهند و این به دلیل عدم ممیزی است و اگر ممیزی دقیق باشد جلوی این کارها گرفته میشود.
آتشزر خاطرنشان کرد: امیدواریم کارهایی که شهرداری قم آغاز کرده است همچنان پیش برود و موجب شفافیت بیشتر در مسائل مالی شود زیرا اگر شفافیت باشد پرداخت ارباب رجوع بهتر و صادقانهتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: امیدواریم این راه روشنی که شهرداری قم آغاز کرده است ادامه پیدا کند و روزی برسد که ما پروانه را در شهرداری صادر نکنیم و این وظایف را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا کار مردم با سهولت بیشتری انجام شود./ج1