"محمد غرضی" كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در گفتگوي ويژه خبري شبكه دو به تشريح برنامه‌‌هاي انتخاباتي خود پرداخت.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، محمد غرضی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت: هفتاد و دو سالم است و من در متن جامعه حضور داشتم و چندین سال خدمت حضرت امام بودم و سمت‌هایی که به من داده شد بنا به توصیه بود و من همیشه به دعوت می‌رفتم؛ بعد از دولت سازندگی نه من آن‌ها را می‌پسندیدم و نه آن‌ها من را می‌پسندیدند و اکنون دیدم موقعیت مناسبی است چون یأسی در اداره کشور بر عده‌ای غلبه کرده و اینکه چگونگی مقابله با تحریم‌ها برای مردم سؤال شده و آمده ام  به این مسائل بپردازم و هرگز از متن انقلاب فاصله نگرفتم.
 
غرضی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای حل مشکل  تورم چیست؟ گفت: دولت ضدتورم دولتی است که بیش از درآمدش هزینه نکند و ای کاش دستگاه‌های آموزشی و دانشگاهی مردم را با این کلمات آشنا می‌کردند؛ همه جای دنیا دو کلمه بیشتر از دولت تعریف نمی‌کنند،‌ تورم کم و اشتغال بالا، و دولت با این ویژگی ها خوب است اما دولت با ورم بالا و اشتغال کم دولت بد است.  
 
وی تاکید کرد: کلمه‌ای که می‌خواهم بگویم این است که من رقیب ندارم و رقیب کسی نیستم و با کسی هم رقابت نمی‌کنم و از این کلمه استفاده معناداری نمی‌برم و معتقد هستم دارم با 7 نفر دیگر همکاری می‌کنم.  
 
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه چگونه باشد، باید هدف را مشخص کنیم، بیان کرد: دولت‌های بزرگ و عزیزی که آمدند هدف را تعریف نکردند و هدف‌های تعریف نشده دولت تورمی به وجود آورده و دولت‌ها بیش از درآمدشان هزینه کردند و تورم‌های سنگین را به ملت تحمیل کردند و به اصطلاح افسارگسیخته هزینه کردند و برای حل این مسئله هدف باید تنظیم شود.  
 
غرضی در ادامه  افزود: اگر 55 میلیون نفر پای صندوق‌های رای بیایند و به دولت ضد تورم رای بدهند مسئله بسیار راحت حل می‌شود اما اگر این  اتفاق نیافتد و بخواهد اختلاف به وجود بیاید مشکلی از ملت حل نخواهد شد و روند گذشته پیش می‌آید.  
 
وی تاکید کرد: هدف دولتی که من تشکیل خواهم داد این است که به مردم هزینه و درآمد دولت را اعلام می‌کنم و اگر هزینه بیش از درآمد باشد آن را کم خواهیم کرد تا هزینه و درآمد یکسان شود و در این صورت درآمدها بیشتر شده و بدهکاری‌های دولت را می‌پردازیم.

غرضی بیان کرد: طی صد سال گذشته همه نسل‌ها بر اثر تورم گرفتار شده و سوختند و امیدواریم از این به بعد ملت به دولت‌هایی رای دهند که نخواهد با تورم کشور را اداره کند.  
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بودجه‌ای هر ساله برای بودجه جاری و عمرانی طراحی می‌شود، شما چگونه این دو را با هم بالانس می‌کنید، اظهار داشت: این کار بسیار ساده است و همیشه دولت‌ها با بودجه‌های مختلفی روبرو بوده‌اند؛ به جای اینکه درآمد را با هزینه متعادل کنند فشار آورده و هزینه کردند، باید جلوی هزینه‌های زیادی را بگیریم و من در این کار تجربه دارم به مدت 20 سال وکیل و وزیر و استاندار بودم و همیشه در این موارد تا درآمد نداشتم هزینه نمی‌کردم و سوابق خوبی دارم که کفایت می‌کند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: مغز رئیس دولت باید مثل کامپیوتر کار کرده و هزینه‌ها را متعادل کند و همچنین باید بتواند مجلس با دولت همراه کند، این امر بسیار ساده است، تورم اساس جامعه را متزلزل می‌کند بنابراین همانطور که تورم به سرعت بالا می‌رود باید به سرعت پایین بیاید.  
 
وی با بیان اینکه ما نباید هزینه‌ای کنیم که معادل آن خدمات به مردم ندهیم تصریح کرد: اگر به ملت خدمات ندهیم این کار گریبان دولت را می‌گیرد.  
 
غرضی در پاسخ به این سوال که در این معادله اولویت شما در کاهش‌ هزینه‌ها است یا افزایش درآمدها؟ بیان کرد: باید به این سمت برویم که ببینیم هزینه‌ها کجا کارآمد است ودرآمدها چگونه می‌تواند افزایش یابد بدون فشار بر مردم و این تجربه در همه دولت‌هایی که بودند صورت گرفته و دولت‌های ایران این ماموریت را نپذیرفتند و ما بخش‌های بسیار خوبی در جامعه داریم که با یک کمک جزئی درآمد بسیار جزئی می‌دهند و البته بخش‌های بسیار پرهزینه‌ای نیز هست؛ همه را می‌شود اداره کرد به شرطی که بتوان ارزش پول ملی را حفظ کنیم و تورم را نزولی کنیم، این کار در اقتصاد ایران میسر است.  
 
وزیر دولت سازندگی در ادامه بیان کرد: ما 70 میلیون نفر هستیم که روزی 7 میلیون بشکه و 7 هزار مترمکعب گاز مصرف می‌کنیم و این یعنی هر 10 نفر در ایران یک بشکه نفت مصرف می‌کند و این در حالی است که آمریکا 15 میلیون بشکه نفت وارد می‌کند و 14 میلیون نیز چهار پنج میلیون هم در داخل دارد و 21 میلیون بشکه را 300 میلیون مصرف می‌کند یعنی در آمریکا هر 15 نفر یک بشکه نفت استفاده می‌کند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه افزود: چرا باید در ایران اقتصاد نفتی ضعیف باشد اما در آمریکا هم مصرف‌شان کم است و هم اقتصادشان از ما قوی‌تر است جواب آن این است که در آمریکا به مصرف جهت دادند و ما لازم نیست در این راستا به مردم فشار بیاوریم.
 
وی در این راستا به مردم ترکیه اشاره کرد و گفت: کشور ترکیه روزی یک میلیون بشکه نفت می‌خرد اما روزی صد میلیون از داخل جامعه ترکیه می‌کشد بیرون و به طلبکارها پرداخت می‌کند اما در ایران روزی 7 میلیون بشکه از خدا می‌گیریم و هیچ دلاری به دست نمی‌آوریم و باید گفت که بسیار بد مدیریت می‌شود.
 
غرضی در تصریح مدیریت اظهار داشت: مدیریت سه وجه دارد؛ مدیریت انسانی، مدیریت پولی مالی و مدیریت تکنولوژی که در این موارد غفلت شده است.
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که در جریان رقابت‌های انتخاباتی اگر تشکیل دولت بدهید بحث مربوط به کاهش ارزش پول ملی که یکی از دغدغه‌های شماست و چه برنامه‌ای برای تقویت ارزش پول ملی دارید گفت: بیش از درآمد دولت که هزینه شود پول ملی تضعیف می‌شود اما اگر معادل درآمد هزینه کنیم پول ملی را تثبیت خواهیم کرد.
 
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قصد انتخاب استاندار برای تقویت جمهوری نظام دارید، چگونه آنرا برنامه‌ریزی کرده‌اید تصریح کرد: طبق قانون وزیر کشور یک استانداری را به دولت معرفی می‌کند و دولت مصوب  و رئیس‌جمهور نیز امضا می‌کند و در این کار وزیر کشور آزاد است که هر کسی را که بخواهد در دستگاه دولتی قرار دهد و اگر رئیس دولت شوم به وزیر کشور قبل از اینکه از مجلس رای بگیرد می‌گویم که می‌خواهم استانداران را از طریق خود مردم انتخاب کنم.
 
غرضی افزود: ظرف 31 سال گذشته 330 استاندار در کشور به سمت استانداری رسیده‌اند که این یعنی سالی 10 استاندار عوض شده و هر دولتی آمده و وقتی استانداران را نمی‌پسندیده آنها را کنار گذاشته و این یعنی اولین کسی که در دولت‌های چهارگانه قربانی شده، استانداران بودند و به این معنی است که عمر چهار ساله استاندار به یکسال و نیم رسیده است.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: فردی را از تهران انتخاب می‌کنیم و به نقاطی مثل هرمزگان، قم و ایلام می‌فرستیم و ظرف دو سال هیچ کس نمی‌تواند از منابع،‌انرژی و منابع انسانی آگاهی یابد بنابراین کاری روتین انجام می‌دهم و بعد از آن هیچ کار مثبتی باقی نمی‌ماند و من در مورد این مسئله مطالعات زیادی داشته‌ام.  
 
وی گفت: در رابطه با آلمان و آمریکا خیلی مطالعه کرده‌ام در این کشورها تعداد زیادی شهر‌های آباد هستند که آلمان 100 شهر و آمریکا هزار شهر آباد دارد چون در این کشورها مردم خود استاندار‌شان را تعیین می‌کنند و استاندار موظف است به خواست مردم جواب دهد لذا تمام ابزار هدایت استان به دست استاندار می‌افتد و من تا آنجا که می‌شود اختیارات را به استاندار واگذار می‌کنم.  
 
غرضی ادامه داد: پیش از این عنوان می‌کردند که به استاندار اختیار می‌دهیم ولی اختیار اصلی این است که بتواند کارها ماندگار شود من 30 سال پیش استاندار خوزستان بودم و شوشتر را دیدم، 2 سال پیش هم که به آنجا رفتم هیچ تغییری نکرده است و به لحاظ آب و برق و گاز تحول ایجاد شده اما به جهتی که استقلال تولید و منابع انسانی داشته باشد به هیچ وجه تغییری در آن حاصل نشده است.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به کلان‌‌شهر تهران گفت: تهران یک شهر بسیار بزرگ و بی‌قواره است که ما باید ظرف چند سال آینده 30 شهر مثل تهران برای توزیع منابع و ثروت داشته باشیم.
 
وی تاکید کرد: اگر توفیق ریاست جمهوری پیدا کنم وزرا را از کار فیزیکی منع می‌کنم لذا آنها باید مقررات‌نویسی و ابلاغ به استان‌ها را در دستور کار خود قرار دهم، کشور ما بزرگ است و باید تقسیم قدرت در آن صورت گیرد؛ رئیس‌جمهور باید قانون مجلس را اجرا کند و دولت باید از کار فیزیکی کناره‌گیری کرده و صرفا در استان‌ها نظارت داشته باشد. 

غرضی در پاسخ به این سوال که شما بیان کرده‌اید که تهران را به 6 استان تقسیم می‌کنید، آیا این امکان وجود دارد؟ تصریح کرد: بله امکان تقسیم تهران به 6 استان وجود دارد چرا که ما در دولت‌های گذشته بسیاری از استان‌ها را تقسیم کردیم، این پیشنهاد دولت بوده و به تصویب مجلس رسید بنده نیز چون در این دولت‌ها بوده‌ام به این نتیجه رسیدم که این کار عملی است.

وی افزود: استان‌ها اگر میان نیروهای ستادی توزیع شوند سرعت آباد سازی و خارج شدن از گرفتاری‌هایشان برطرف می‌شود، دلیل سیاسی این که استان تهران باید به 6 استان تقسیم شود این است که تهران نزدیک به 10 میلیون جمعیت دارد که در آن تنها انتخابات شورای شهر با 30 نفر نماینده اداره می‌شود،لذا محدوده استان تهران به طوری که از جنوب آن به شهر ری و ورامین و از شمال آن به دماوند و لواسانات در این مجموعه باید به 6 واحد مستقل تبدیل شود که برای هر کدام از آن‌ها پنج نفر نماینده تعیین شود، تهران به طوری گسترده شده که نمی‌توان آن را مدیریت کرد این شهر گرفتار مسئله اشتغال بوده و تا زمانی که توانمند نباشد و به طوری که صادرات آن وارداتش بیشتر باشد شهر پایداری نخواهد شد.

غرضی اظهار داشت: استانبول شهری نظیر تهران است که در بررسی مراکز شهری که می‌تواند پایدار بماند این شهر تنها در شرق مدیترانه است که می‌تواند پایدار بماند چرا که سالی 160 میلیارد دلارصادرات دارند و در مقابل 100 میلیارد دلار واردات دارد که نشان دهنده پایداری آن است. در مقابل در تهران اشتغال پیشرفته‌ای که جوانان را به کار گیرد وجود ندارد، تکنولوژی دولت الکترونیک و این که بخش‌های دیگر همچون نسل سوم و چهارم همانند موبایل، اینترنت و مسائلی که برای جوانان ما کارآمد است تنها در شهرهایی می‌تواند اشتغال وسیعی ایجاد کند که آن شهرها بزرگ باشند و در تمام دنیا جوانان به این اشتغال‌ها مشغول‌اند و تجارت، صنعت، سازماندهی کرده و سازمان اداری را تغییر می‌دهند با برنامه‌ریزی‌های الکترونیکی موجود، دولت را آزاد می‌کند.

وزیر سابق پست و تلگراف بیان کرد: الان وقتی در شهرداری یا استانداری تهران می‌روید مثلاً از کسی بپرسید که می‌خواهم در جایی صنعت ایجاد کنم قوانین مربوط به آن چیست باید بگردید و ببنید که قانون چگونه است این در حالی است که در دنیا همه این قوانین و مقررات تبدیل به برنامه‌هایی شده که در سایت‌های وزارت‌خانه مربوط موجود است و از هر جایی می‌توان این قوانین و مقررات را مشاهده کرد.

وی افزود: ممکن است 50 دستور العمل برای تاسیس یک کارخانه یا یک مغازه و مرکز تولیدی وجود داشته باشد که شما می توانید از داخل خانه برای آن تصمیم گیری کنید و بعد برای انجام امور ضروری از خانه خارج شوید، این مساله اشتغال زا، کارآمد و ثروت را افزایش می‌دهد در گذشته یک شهر زمانی شهر بود که از وسط آن رود رد می‌شد یا 4 صنعت در داخل آن شهر وجود داشت این در حالیست که امروزه با چنین افکاری نمی‌توان زندگی کرد.

وزیر سابق نفت با اشاره به شکاف دیجیتالی تصریح کرد: امروزه تهرانیان اگر در شکاف دیجیتالی از واشنگتن عقب باشند، عقب می مانند این مساله میان تهران- هرمزگان، تهران- تبریز و تهران سنندج نیز صدق می‌کند شکاف دیجیتالی به عنوان عقبافتادگی با سطح بالاتر است یعنی در یک جا مردم به راحتی صنعت و تجارت آن‌ها بدون صرف انرژی و ترافیک آماده می‌شود اما در جایی شکاف دیجیتالی پایین است و افراد باید یک هفته یا ده روز بدوند تا هدف مورد نیاز خود دست یابند که این امر موجب تورم می شود.

غرضی ادامه داد: تهران باید از یک شهر مصرف کننده به شهر تولیدی تبدیل شود لذا باید تبدیل به استان‌های کوچک‌تر شود چرا که 10 میلیون نفر را نمی‌شود اداره کرد اما 2 میلیون نفر را می‌توان به راحتی ساماندهی کرد، شکاف دیجیتالی به شدت آسیب رسانده و ناراحتی مردم به دولت را افزایش داده لذا نمی‌شود 70 میلیون نفر را با روش‌های نوشتن ، خوابیدن و دستور اداره کرد بنابراین پشت این کار ذهنیتی فعال دارم که اشتغال را در شکل ستادی سامان داده تا در بستر اجتماعی فعال شود.

غرضی در پاسخ به این سوال که شما تاکید دارید که در صد سال گذشته دولت‌ها تورم‌زا بوده‌اند چرا این امر را پیگیری نکرده اید گفت: بنده به شدت پیگیر بودم و بر اساس انتخابات شخصی‌ام هرگز دست به کار تورم‌زایی نزده‌ام هنگامی که برق را به استان‌های کشور می‌کشدیم تصور ذهنی من بر این بود که از جیب دیگری هزینه‌ای دیگر نکنم شما وقتی پول از دولت می‌گیرید از جیب فقرا می گیرید و هزینه می‌کنید، بنده زمانی که در شبکه برق فعال بودم به قدری این کار را توسعه دادم تا این که کشور بتواند برق قوی تولید کند.

غرضی در پاسخ به این که عدالت و پیشرفت را در چه چیزی می‌بینید اظهار داشت: اولاً باید دست دولت را از جیب فقراقطع کنیم، چرا که این مهم بسیار خطر آن بالاست و ثروت را از جیب فقرا بیرون می‌کشد و به جیب اغنیا می‌ریزد لذا اولین عدالت این است که دولت سکه آن تقلبی نباشد در گذشته تاریخ ما اگر دولتی سکه آن تقلبی نبوده علما می‌گفتند که این دولت عادل است.

وی افزود: در 100 سال گذشته ملت با تورم زندگی کرده است لذا هر کس می‌خواهد کشور را اداره و دولت را در دست گیرد باید بگوید که در 4 سال آینده قیمت دلار چقدر خواهد بود.

غرضی در پاسخ به این سوال که مواضع و دیدگاه شما نسبت به سیاست خارجی، مسئله هسته‌ای و نحوه تعامل با آمریکا و کشورهای همسایه چیست گفت: ما یک ملت داوطلب قائم به  خودمان هستیم به طوری که خود آمریکایی‌ها می‌گویند این ملت طی 250 سال گذشته با هیچ کس نجنگیده است، بنابراین ما هیچ مساله با اطرافمان و دنیا نداریم.

وی ادامه داد: شعار نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی کلمه‌ای است که برای آمریکایی‌ها بسیار کشنده است چرا که این کشور با حمله به کشورهای عراق و افغانستان قدرت سیاسی- نظامی خود را از دست داده است بنده می‌گویم مذاکره هرگز، تعامل در میدان عمل، در حال حاضر آمریکا از معارضین سوری حمایت می کند این در حالیست که ما حامی سوریه هستیم و محکم پای این مهم می ایستیم،ما ملتی هستیم که هیچ خطا و خلاف قانونی نکرده‌ایم ما بمب اتمی نمی‌سازیم چرا که بمب اتم مخالف عقیده مذهبی ما بوده لذا به هیچ وجه با آن‌ها مذاکره نمی‌کنیم.

غرضی تاکید کرد: در میدان تعامل با آمریکا هر دولتی که بخواهد نشانه ای به آمریکا برای مذاکره بدهد به طور حتم عمر آن کوتاه خواهد بود چرا که ملت به بیگانه باج نمی دهد.

کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای مبارزه با فساد اقتصادی و مبارزه با کانون های قدرت و ثروت چه راهکاری دارد بیان کرد: تمامی فساد ها ناشی از مقرراتی است که در دولت تصویب می شود فساد سیستمی از دولت است این که کشور را بخشی اداره کنیم تعداد زیادی خواهان پیدا می کند که دولت را دچار گرفتار می کند، دولت ها همه گرفتار این مسائل شده اند مثلاً آوردن حزبی در دولت یا کسانی که مورد قبول من‌اند منجر به اداره کردن بخشی کشور می شود که این دولت هایی که تشکیل شده بسیاری از افراد متخصص را بیرون آورده و کم تجربه ای را به میدان آورده که این امر هزینه ها را بالا برده و تورم را گسترده می کند.

وی افزود:وقتی دولت را می توان از کسانی که طمع به آن دارند ساقط کرد که قوانین و مقررات تعریف شده را در چشم مردم  نه آن که شخصی نگری، دوستی نگری، بخشی نگری و حزبی نگری باشد.

غرضی با تاکید  بر  اینکه وقتی می‌توانید دولت را از کسانی که بدان طمع دارند، پاک کنید که قوانین و مقرراتتان در چشم مردم تعریف شده باشد، اظهار داشت: یعنی اینگونه نباشد که به فردی چیزی را بدهند و به کسی دیگر ندهند.

این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه وقتی نظام اسلامی با 98.2 آراء بزرگترین قدرت سیاسی روی زمین را تشکیل داده است، این قدرت سیاسی توسط دولت‌ها به تدریج تضعیف شده و ما باید آن را به حالت قبلی برگردانیم.

غرضی در پایان این گفت‌وگو اظهار داشت: کسانی که فکر می‌کنند این ملت انقلابش، نهضت مشروطه‌اش، ملی‌شدن صنعت نفت و نهضت 22 بهمن را فراموش کرده اشتباه می‌کند، هر کسی که به فکر این باشد که از این مسیر جدا شود، خودش ساقط می‌شود.

انتهای پیام/
 

ادامه دارد...
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار