طبق گزارش مرکز آمار ایران، کمترین و بیشترین درصد تغییرات قیمت مصالح ساختمانی مورد آمارگیری در سطح شهرستان تهران در نیمه‌ دوم ۹۱ به تفکیک گروه‌های مختلف نسبت به نیمه‌ قبل و نیمه‌ مشابه در سال قبل (نیمه‌ی دوم ۹۰) ارائه شده است.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، در این قسمت کمترین و بیشترین درصد تغییرات قیمت مصالح ساختمانی مورد آمارگیری در سطح شهرستان تهران در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ به تفکیک گروه‌های مختلف نسبت به نیمه قبل نیمه اول ۱۳۹۱ و نیمه مشابه در سال قبل نیمه دوم ۱۳۹۰ ارایه کرده است. 


گروه خاک، مصالح سنگی بتن و بنایی و سنگ‌های ریشه‌دار 

بر اساس نتایج آمارگیری از قیمت مصالح ساختمانی در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱، متوسط قیمت تمامی اقلام مورد آمارگیری در ۳ گروه «خاک»، «مصالح سنگی بتن و بنایی» و «سنگ‌های ریشه‌دار» نسبت به دوره قبل افزایش داشته است. 

در بین اقلام این گروه‌ها، «خاک رس طبیعی» با ۱۸.۶ درصد دارای بیشترین افزایش متوسط قیمت و «سنگ دو تیشه ریشه‌دار لاشتر» با ۱۴.۰ درصد دارای کمترین افزایش بوده است. 

در این سه گروه، متوسط قیمت‌ها نسبت به دوره‌ مشابه سال قبل نیز افزایش داشته است. در این میان بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «سنگ قلوه» با ۴۹.۲ درصد و کمترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «ماسه بادی» با ۳۴.۱ درصد بوده است. 

گروه سنگ‌های تخت پلاک 

مقایسه‌ متوسط قیمت اقلام در گروه «سنگ‌های تخت پلاک» در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با نیمه‌ قبل حاکی از افزایش متوسط قیمت تمامی اقلام می‌باشد. 

در بین اقلام این گروه، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «سنگ پلاک صیقلی تراورتن گردویی آذرشهر - درجه یک» با ۲۲.۷ درصد بوده است و «سنگ پلاک صیقلی تراورتن قرمز آذرشهر - درجه یک» با ۱۴.۴ درصد دارای کمترین افزایش قیمت در این گروه بوده است. 

در این گروه، مقایسه‌ نتایج حاصل از آمارگیری نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره مشابه سال قبل، نشان‌دهنده‌ افزایش متوسط قیمت تمامی اقلام است که بیشترین افزایش مربوط به «سنگ پلاک صیقلی تراورتن سفید - درجه یک» با ۵۳.۳ درصد بوده است و «سنگ پلاک صیقلی سیاه لاشتر اصفهان - درجه یک» با ۲۶.۰ درصد دارای کمترین افزایش قیمت در این گروه بوده است. 

گروه آهک و آجر و سفال 

با مقایسه‌ اقلام دو گروه «آهک» و «آجر و سفال» در این دوره نسبت به دوره‌ قبل، مشاهده می‌شود، متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش داشته است. 

در این میان، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «بلوک سفالی سقفی به ابعاد ۲۰.۲۵.۴۰» با ۲۲.۵ درصد و کمترین افزایش مربوط به «آجر قزاقی ۵.۵ سانتی‌» با ۱۴.۱ درصد بوده است. 

در مقایسه‌ نتایج حاصل از آمارگیری نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره‌ مشابه سال قبل، شاهد افزایش متوسط قیمت‌ها در این دو گروه هستیم. در این میان، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «آجر ماشینی سوراخدار قرمز ۵.۵ سانتی» با ۴۰.۲ درصد و کمترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «آجر قزاقی ۴ سانتی» با ۲۲.۵ درصد می‌باشد. 

گروه لوله و پروفیل‌های فولادی مورد مصرف در سازه 

در گروه «لوله و پروفیل‌های فولادی مورد مصرف در سازه»، مشاهده می‌شود که متوسط قیمت اقلام در این دوره نسبت به دوره‌ قبل افزایش بسیار متفاوتی داشته است، به گونه‌ای که متوسط قیمت «تیر آهن نمره ۲۴» با ۹۷.۹ درصد دارای بیشترین افزایش و «نبشی نمره ۵۰» با ۱۰.۵ درصد دارای کمترین افزایش بوده است. 

با مقایسه‌ متوسط قیمت‌های اقلام این گروه در این نیمه نسبت به نیمه‌ مشابه سال قبل هم شاهد افزایش متغیر قیمت‌ها هستیم. بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «تیر آهن ۱۲» با ۱۶۵.۷ درصد و کمترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «نبشی نمره ۱۵۰» با ۵۹.۰ درصد بوده است. 

*گروه میلگرد 

در گروه «میلگرد»، متوسط قیمت تمامی اقلام نسبت به دوره قبل دارای افزایش بوده است. در بین اقلام این گروه بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «میلگرد ساده نمره ۶» با ۶۰.۲ درصد و کمترین افزایش مربوط به «میلگرد آجدار نمره ۲۲» و «میلگرد آجدار نمره ۲۴» با ۲۰.۰ درصد بوده است. 

مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری نیمه دوم ۱۳۹۱ با دوره مشابه سال قبل نشان می‌دهد، متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش یافته است در این میان بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «شبکه جوشی مش فولادی با میلگرد ساده» با ۱۳۱.۷ درصد و کمترین افزایش متوسط قیمت‌ مربوط به «میلگرد آجدار نمره ۳۲» با ۷۵.۸ درصد بوده است. 

گروه ورق‌های فلزی 

در گروه «ورق‌های فلزی» متوسط قیمت تمامی اقلام نسبت به دوره پیش دارای افزایش بوده است. در بین اقلام این گروه، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «پروفیل برنزی توخالی» با ۶۸.۷ درصد بوده است و «ورق سیاه به ضخامت بیش از ۳ میلی‌متر» با ۲۰.۷ درصد دارای کمترین افزایش متوسط قیمت بوده است. 

مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره‌ مشابه سال قبل نشان می‌دهد، متوسط قیمت تمام اقلام این گروه افزایش یافته است. 

در این میان، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «ورق مس» با ۱۰۳.۷ درصد و کمترین افزایش مربوط به «ورق استیل» با ۸۲.۳ درصد بوده است. 

گروه ورق‌های گالوانیزه 

در گروه «ورق‌های گالوانیزه»، مقایسه متوسط قیمت اقلام در این دوره با دوره‌ قبل حاکی از افزایش قیمت تمامی اقلام آن می‌باشد. در بین اقلام این گروه، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «ورق گالوانیزه با موج ذوزنقه» با ۷۹.۳ درصد و کمترین افزایش مربوط به «ورق گالوانیزه‌ی کرکره‌ای» با ۵۱.۵ درصد بوده است. 

مقایسه‌ نتایج حاصل از آمارگیری در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره‌ مشابه سال قبل در این گروه نشان می‌دهد، متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش یافته است. 

در این میان بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «ورق گالوانیزه صاف» با ۱۱۳.۹ درصد و کمترین افزایش مربوط به «ورق گالوانیزه کرکره‌ای» با ۸۷.۱ درصد بوده است. 

گروه قطعات پیش ساخته‌ی سیمانی و بتنی 

در گروه «قطعات پیش‌ساخته سیمانی و بتنی»، مقایسه‌ متوسط قیمت اقلام در نیمه دوم ۱۳۹۱ با نیمه‌ قبل نشان می‌دهد که همچنان، متوسط قیمت‌ها افزایش داشته است. در بین اقلام این گروه بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «لوله‌ سیمانی معمولی نمره ۲۰» با ۲۷.۲ درصد بوده است و «بلوک سیمانی دیواری به ابعاد ۱۰.۲۰.۴۰» و «کول سیمانی» با ۱۷.۳ درصد دارای کمترین افزایش بوده است. 

مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره‌ مشابه سال قبل نیز نشان می‌دهد که متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش داشته است. 

در این گروه، بیشترین افزایش به «لوله‌ سیمانی معمولی نمره ۲۰» با ۵۲.۲ درصد و کمترین افزایش به «بلوک سیمانی دیواری به ابعاد ۱۰.۲.۴۰» با ۳۵.۸ درصد دارای تعلق دارد. 

گروه موزاییک 

نتایج آمارگیری نیمه دوم ۱۳۹۱ نمایانگر آن است که در گروه «موزاییک» متوسط قیمت تمامی اقلام مورد آمارگیری افزایش یافته است. 

در این میان، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «موزاییک ایرانی با سنگ موزاییک معمولی به ابعاد ۳۰.۳۰» با ۲۶.۸ درصد می‌باشد. کمترین افزایش قیمت نیز با ۱۹.۱ درصد به «موزاییک فرنگی با خرده‌سنگ مرمر یا مرمریت تا نمره ۵ به ابعاد ۳۰.۳۰» تعلق دارد. 

مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ با دوره‌ مشابه سال قبل نیز نشان می‌دهد که متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش داشته است. 

در این گروه، بیشترین افزایش مربوط به «موزاییک ایرانی با سنگ موزاییک معمولی به ابعاد ۳۰.۳۰» با ۴۵.۷ درصد و کمترین افزایش مربوط به «موزاییک ایرانی با سنگ موزاییک معمولی به ابعاد ۴۰.۴۰» با ۳۲.۶ درصد است. 

گروه چوب 

مقایسه نتایج این آمارگیری با دوره‌ پیش حاکی از آن است که در گروه «چوب»، «مصالح ساخته شده‌ی چوبی» و «گروه قطعات پیش ساخته‌ چوبی» تمامی اقلام دارای افزایش قیمت بوده‌اند. بیشترین افزایش قیمت در این سه گروه مربوط به «تخته نراد خارجی» با ۶۷.۴ درصد و کمترین افزایش مربوط به «تخته ایرانی به ابعاد ۱۰.۱۰» یا ۱۰.۱ درصد بوده است. 

نتایج حاصل از آمارگیری در این سه گروه در نیمه‌ دوم ۱۳۹۱ نشان می‌دهد که متوسط قیمت تمامی اقلام نسبت به دوره مشابه سال قبل دارای افزایش بوده است. در این میان بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «تخته نراد خارجی» با ۱۰۲.۵ درصد و کمترین افزایش مربوط به «تخته ایرانی به ابعاد ۱۰.۱۰» با ۴۲.۸ درصد بوده است. 

گروه محصولات پلاستیکی پوشش کف و دیوار 

در گروه «محصولات پلاستیکی پوشش کف و دیوار» در این دوره، تنها «کفپوش پلاستیکی از نوع وینیل به ابعاد ۵۰.۵۰ ضخامت ۲ میلی‌متر به صورت تایل» دارای اطلاع است که متوسط قیمت آن نسبت به دوره قبل ۵۷.۶ افزایش داشته است. 

گروه‌های مصالح پلاستیکی و لاستیکی و گروه چتایی 

در گروه‌های «مصالح پلاستیکی و لاستیکی» و «گروه چتایی» کمترین افزایش قیمت مربوط به «ورق بدون موج اکریلیک به ضخامت حدود ۳ میلی‌متر» با ۵۰.۵ درصد بوده است. 

مقایسه‌ متوسط قیمت اقلام این دو گروه با دوره‌ مشابه سال قبل، مجدداً نشان می‌دهد که متوسط قیمت تمامی اقلام افزایش داشته است که «گروه چتایی ۴۵.۹» با ۱۸۰.۵ درصد دارای بیشترین افزایش و «ورق بدون موج اکریلیک به ضخامت حدود ۳ میلی‌متر) با ۵۶.۷ درصد دارای کمترین افزایش بوده است. 

در ادامه ، حداقل، حداکثر و متوسط قیمت مصالح ساختمانی در دوره‌ مورد بررسی و درصد تغییرات آن نسبت به نیمه‌ قبل (نیمه اول ۱۳۹۱) و نیمه مشابه سال قبل (نیمه‌ دوم ۱۳۹۰) که برحسب گروه‌های مختلف در جدول‌های ۱ تا ۱۱ و حداقل، حداکثر و متوسط قیمت مصالح ساختمانی برحسب گروه‌های مختلف برای کل سال ۱۳۹۱ در جدول‌های ۱۲ تا ۲۲ ارائه شده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت ، مصالح ، ساختمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار