همچین کود ماهی جزو کودهای آلی بشمار رفته و اثرات مهم مصرف کودهای آلی در کشاورزی
پایدار و علمی بر كسي پوشیده نيست.
کود ماهی که ترکیبی از بقایای ماهی و عناصر غذایی پر مصرف و ریز مغذی بوده و به
عبارت دیگر کود ماهی غنی شده با عناصر ماکرو و میکروی مورد نیاز گیاه است، انتخابی
مناسب و مقرون به صرفه جهت تامین مواد آلی و عناصر غذایی مورد نیاز باغات و مزارع است
.
مواد آلی خاک که از فساد و تجزیه باقیمانده های گیاهی و حیوانی توسط موجودات
ذره بینی خاک حاصل می شوند، نقش مهمی در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی
و حاصلخیزی خاک دارند بطوریکه میزان عملکرد محصولات تابع مقدار موادآلی خاک می
باشد .
در خاکهای حاصلخیز و غنی از مواد آلی، ذرات بسیار ریز خاک توسط مواد آلی بهم
چسبیده و ایجاد دانه های درشتی می نمایند و در صورت فقدان مواد آلی، ذرات ریز خاک
بصورت پراکنده بوده و در این حالت فضاهای خالی بین ذرات خاک کوچک است . در چنین
شرایطی سرعت حرکت آب در خاک کند بوده و در اثر پر شدن فضاهای کوچک از آب، عمل
تهویه به خوبی انجام نمی گیرد .
همچنین با کاهش مواد آلی خاک و کوچک تر شدن اندازه ذرات خاک در اثر پراکندگی، حجم
کلی فضای خالی خاک کاهش یافته و قدرت نگهداری آب در خاک کم می شود . در خاکهای
فاقد مواد آلی و بخصوص در خاکهای رسی بعلت فقدان فضاهای درشت و کندی سرعت نفوذ آب
در خاک، آب در سطح خاک جریان یافته و موجب فرسایش می گردد و پس از خشک شدن سطح
خاک، ایجاد سله از جوانه زدن بذر جلوگیری می کند .
ظرفیت تبادل کاتیونی که رابطه تنگاتنگی با درجه حاصلخیزی خاک دارد نیز به مقدار
زیادی تابع مقدار مواد آلی خاک است . از دیگر ویژگیهای مهم کودهای آلی، تأثیر آنها
در اسیدی کردن خاک و کاهش PH آن می باشد . گاز کربنیک
حاصل از تجزیه مواد آلی در واکنشهای شیمیایی خاک وارد شده و از این راه موجب کاهش PH و حلالیت بیشتر عناصر غذایی در خاک می شود .
انتهاي پيام/