به
گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ اين روزها، بازار گوشيهاي تلفنهمراه هوشمند و تبلتها، داغتر از ديگر کالاهاي ديجيتال است. در حالي که قيمت اين کالاها نيز در بازار به سبب نوسانات قيمت ارز، ثبات کمي دارد و بيشتر نمونههاي خوب اين محصولات نيز قيمتهاي بسيار بالايي دارند، توجه به انتخاب مناسب اهميت بسيار زيادي پيدا ميکند. در ميان محصولات موجود در بازار ما، محصولاتي با برندهاي شناخته شده، محصولات ايراني و برندهاي گمنام چيني به چشم ميخورند. متناسب با تنوع محصولات، قيمتها نيز متنوعاند و محصولات ارزان قيمت 300 يا 400 هزار توماني تا نمونههاي 2 يا 3 ميليون توماني وجود دارند. برند، کيفيت ساخت قطعات و فناوريهاي به کار گرفته شده در يک محصول در قيمت آن موثرند.
در اين ميان بسياري از مشتريان مردد ميمانند که چه محصولي انتخاب کنند و چه مولفههايي را در انتخاب خود مد نظر قرار دهند. يکي از مولفههاي مهم و قابل توجه در انتخاب يک تبلت يا تلفنهمراه هوشمند، ويژگيهاي اتصال و ارتباطي آن است. بيشتر ويژگيهاي يک تبلت يا تلفنهمراه هوشمند زماني به مرحله کاربرد وارد ميشوند که بستر اتصال به اينترنت فراهم شده باشد. در واقع اگر تبلت يا گوشي تلفنهمراه شما به اينترنت متصل نباشد، نميتوانيد از بسياري از امکانات آن بهره بگيريد. بنابراين توجه به اين نکته که گوشي يا تبلت از چه بسترهاي ارتباطي پشتيباني ميکند، در اهم موضوعات قرار دارد.
GSM ابتداييترين بستر ارتباط در شبکه تلفن سلولي است. يعني هر دستگاهي که از اين بستر ارتباطي پشتيباني کند، توانايي برقراري تماس و ارسال پيامک متني را داراست. GPRS و EDGE دو بستر ارتباطي نسل دومي تلفن همراه هستند. اين دو بستر ارتباطي در برخي از شهرهاي بزرگ ايران و در مناطق خاصي توسط اپراتورهاي تلفن همراه ارائه ميشوند و امکان اتصال به اينترنت و ارسال پيامهاي چند رسانهاي را در اختيار کاربر قرار ميدهند.
3G يا بستر نسل سومي، نيز در حال حاضر در کلان شهرهاي ايران ارائه ميشود. اين بستر ارتباطي ميتواند اينترنت را با سرعتي بسيار بالاتر از سرعت نسلهاي قبلي به تبلت يا تلفن همراه برساند. تقريبا همه گوشيهاي تلفن همراه هوشمند و تبلتهاي داراي امکان مکالمه، از GPRS و EDGE پشتيباني ميکنند اما اگر به اينترنت پرسرعتتري نيازمنديد و حاضريد براي آن هزينه کنيد، پشتيباني از بستر 3G را نيز مد نظر قرار دهيد.
عموما هزينه اتصال به اينترنت در شبکه تلفن سلولي گرانتر از روشهاي کابلي است. از همين رو بيشتر گوشيهاي هوشمند و تبلتها، امکان اتصال از طريق شبکه WiFi را نيز فراهم ميکنند. شبکه WiFi يک شبکه ارتباطي بيسيم کوتاه برد است. اتصال به اين شبکه از طريق Access Point و يا مودمهاي WiFi محلي امکانپذير است. اين دسترسي اصولا زماني مقدور ميشود که شما براي مدتي نسبتا طولاني در محلي مانند خانه يا محل کار خود ثابت باقي بمانيد و از اتصال WiFi بهره بگيريد. پس اگر اين چنين امکاني براي شما فراهم است، WiFi را نيز حتما مد نظر قرار دهيد. WiFi شامل سه نسل g ،b و n است. پهناي باند، برد شبکه و قدرت امواج از نسل b به نسل n افزايش مييابد. بنابراين گوشيهايي که از نسل n پشتيباني ميکنند گرانتر هستند. دقت داشته باشيد که پشتيباني گوشي از نسل n براي اتصال با حداکثر پهناي باند شرط لازم است اما کافي نيست. براي تکميل شدن روال اتصال، بايد مودم يا Access Point نيز از اين فناوري پشتيباني کند. در صورتي که گوشي يا مودم از فناوري پايينتري مانند g يا b پشتيباني کند، حداکثر پهناي باند، برابر با کمترين پهناي باند موجود خواهد بود.
بلوتوث نيز يکي از روشهاي اتصال تبلتهاست که تقريبا در عموم آنها وجود دارد. اين روش براي انتقال فايلهاي کوچک يا اتصال به هندزفري کاربرد دارد و اصولا يک روش ارتباطي محسوب نميشود.
منبع: بایت