به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران علی عطائیان اظهار داشت: تراکم بیش از حد کلنیهای زنبور عسل که از استانهای شمال، فارس، اصفهان و حتی از استانهای مجاور میآیند باعث نگرانی جامعه زنبورداران استان شده است.
وی افزود: در مناطق مختلف شهرستان نهاوند و منطقه رزن میزان کشت دانههای روغنی کلزا و گشنیز و رازیانه که به عنوان منبع غنی ظرفیت برای زنبورداران محسوب میشوند بسیار زیاد است و زنبورداران استانهای دیگر در این فصل برای تأمین شهد مورد نیاز زنبورهای خود به این مناطق میآیند.
این کارآفرین نمونه کشور در زمینه زنبورداری، ابراز داشت: هجوم بیرویه و وجود بی حد و اندازه زنبوران غیر بومی در این مناطق گذشته از اینکه عرصه را بر زنبورداران بومی تنگ میکند، تولید آلودگیها و ایجاد بیماریها را برای زنبور عسل استان به صورت وسیع ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که هم زنبوردار بومی استان و هم زنبورداران استانهای دیگر هر دو لطمه میبینند.
عطائیان کمبود شدید شهد و گرده را در این مناطق برای زنبورداران از عمدهترین مشکلات عنوان کرد و ابراز داشت: علاوه بر شیوع بیماری در بین زنبور عسل، کمبود شهد و گرده از مهمترین مشکلاتی است که زنبورداران استان با آن مواجه میشوند و برای رفع این مشکل اقدام به تغذیه کلنیها به شکر شده که در نهایت عسل کمکیفیت تولید و به بازار عرضه میشود.
وی در خصوص فرهنگسازی غلط از سوی زنبورداران غیر بومی در تبیین کشاورزان استان گفت: با توجه به اینکه زنبورداران غیر بومی ملک و املاکی برای استقرار زنبوران خود در استان همدان ندارند، پیشنهاد مبالغی گزاف به کشاورزان در ازای قرار دادن کلنیهای خود در مزارع آنها میدهند که در نهایت باعث ترویج فرهنگ غلط و اشتباه در اهمیت وجود زنبور عسل در مزارع میشود.
این کارآفرین نمونه کشور در زمینه زنبورداری افزود: ترویج این فرهنگ اشتباه در بین کشاورزان با اصل مهم که همان اهمیت زنبور عسل در گردهافشانی گیاهان است منافات دارد و اهمیت نیاز کشاورزان به زنبور عسل را زیر سئوال میبرد.
وی با بیان اینکه شاید یکی از دلایل خلقت زنبور عسل گردهافشانی و حفظ محیط زیست باشد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زنبور عسل معمولاً به ملاقات یک گونه گل میروند، و از شهد و گرده یک گل جمعآوری میکنند، نسبت به سایر گیاهان توجهی ندارند و اگر باغداران بتوانند از این هماهنگی بین زنبور و گلها استفاده کنند میزان محصول تولیدی آنها افزایش مییابد.
عطائیان یادآور شد: باید این فرهنگسازی در بین کشاورزان در خصوص کندوگذاری در مزارع و باغات صورت گیرد تا شاهد افزایش محصول خود، در نتیجه کسب درآمد بیشتر باشند.
وی با بیان اینکه این کوچ بیرویه زنبورداران به استان همدان و مناطق ذکر شده امروزه به یک معضل جدی تبدیل شده است، گفت: با برنامهریزی دقیق از سوی سازمان جهادکشاورزی استان و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان و همچنین نیروی انتظامی میتوان از کوچ بیرویه جلوگیری کرد.