دکتر
محمد صفريان مدير گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مشهد در گفتگو با
خبرنگار علمي
باشگاه خبرنگاران افزود: در بيماري pku (فنيل کتونوريا) به علت اختلال مادر
زادي که در برخي آنزيمها وجود دارد، بيماران نميتوانند اسيد آمينه فينل
آلانين را که تقريبا در تمام غذاها وجود دارد استفاده کنند.
وي گفت: اين فينل آلانين در بدن آنها ايجاد عوارض مختلفي از جمله عصبي، رشدي و متابوليکي ميکند.
صفريان
تصريح کرد: اين افراد نياز به يک رژيم غذايي مناسب دارند، فنيل آلانين
غذاي آنها بايد در حدي باشد که رشد آنها مختل نشود و اشکالات عصبي که در
اثر بيماري در افراد ايجاد ميشود به حداقل برسد.
وي ادامه داد: طي دو ماه آينده قصد داريم که کلينک تخصصي فنيل کتونوريا را در بيمارستان قائم راه اندازي کنيم.
مدير
گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مشهد عنوان کرد: اميدواريم اين اقدامات
نقطه شروعي باشد براي ديگر بيماريهايي که نياز به مداخلات متعدد دارند./ع2