به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بندرعباس داخته گفت: پیش بینی می شود که تا نیمه تیر که پایان فصل خروج بچه لاک پشت ها از تخم است، بیش از 5 هزار بچه لاک پشت متولد و راهی دریا شوند.
وی افزود: 80 درصد از تخم های این لاک پشت ها نطفه دار و رسیده و 20 درصد فاقد نطفه و نارس است، که به طور طبیعی بین 70 تا 75 درصد از تخم های نطفه دار به بچه لاک پشت تبدیل می شوند.
داخته گفت: در پروژه ای که محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم از سال 81 آغاز کرده است، موفق شده ایم با مشارکت و همراهی مردم روستای شیب دراز و حمایت دفتر تسهیلات محیط زیست جهانی در امر محافظت شبانه روزی از محیط تخم گذاری لاک پشت ها و استفاده از امکاناتی نظیر سایه بان مشبک برای کاهش دمای خاک، میزان طبیعی تولد لاک پشت ها را به 80 درصد افزایش دهیم.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در طبیعت از هر هزار بچه لاک پشت تنها یکی به 35 سالگی، یعنی سن بلوغ و جفت گیری و تولید مثل می رسد، که با مراقبت های ما این رقم به 10 در هزار افزایش یافته است.
داخته گفت: لاک پشت های دریایی در آب های سراسر دنیا با خطر انقراض مواجه هستند که لاک پشت عقابی به سبب جلای فلزی لاک اش نیز شکار می شود.
پنج گونه از هفت گونه لاک پشت دریایی شناخته شده در دنیا، به خلیج فارس وارد می شوند که لاک پشت های سبز و عقابی از آن جمله اندو بالاترین آمار زادآوری لاک پشت های عقابی در جزیره ی قشم ثبت شده است.
لاک پشت های پوزه عقابی همه ساله از اسفند تا اواخر اردیبهشت برای تخم گذاری به ساحل روستای شیب دراز جزیره ی قشم می آیند/س