به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از شبكه اطلاع رساني توليد و تجارت (شاتا ) " مهدي غضنفري " درجلسه شوراي معاونين اين وزارتخانه از مديريت كامل بازار در روزهاي قبل و پس از انتخابات به عنوان يكي از ماموريت هاي همكاران خويش براي پشتيباني از حماسه سياسي ياد كرد و اظهار اميدواري كرد كه ساير دستگاه ها مرتبط مثل گذشته همراهي بيشتري براي انجام اين مهم داشته باشند.
**داده ها و اطلاعات حوزه هاي توليدي به دولت خاصي تعلق ندارد دومين موضوعي كه وي از آن به عنوان يك وظيفه اساسي براي همكاران خود ياد كرد، فراهم كردن امكان دسترسي همه نامزدهاي رياست جمهوري و مشاورين آنها به اطلاعات مختلف حوزه هاي صنعت، معدن و تجارت بود ، به همين منظور وي به معاونت برنامه ريزي اين وزارتخانه دستور داد با اطلاع رساني به موقع، داده هاي مورد نياز براي تحليل درست نامزدهاي رياست جمهوري از شرايط موجود توليد و بازار را در اختيار آنان قرار دهد.
از نظر غضنفري داده ها و اطلاعات حوزه هاي توليدي و اقتصادي به مانند ثروت بين نسلي بوده و متعلق به اين يا آن دولت نيست بلكه بايد ضمن گردآوري دقيق، بي طرفانه و ذخيره سازي رايانه اي همه آن اطلاعات، امكان دسترسي راحت و عادلانه تمامي تحليل گران، سرمايه گذاران و متخصصان به آنها را فراهم آورد.
** نامزدهاي رياست جمهوري به جاي شعارهاي غير اجرايي مدل توسعه اقتصادي ارايه كنند وزير صنعت، معدن و تجارت در بخش ديگري از سخنان خود ضمن استقبال از نگاه هاي جديد به اقتصاد ايران كه توسط نامزدهاي رياست جمهوري بيان شده،اعلام كرد: تحليل ها و مدل هايي كه تاكنون مطرح شده به اندازه كافي فرموله شده و همراه با اعداد و ارقام نبوده ، بنابراين انتظار مي رود مشاوران اين عزيزان داده هاي مختلف اقتصاد كلان و خرد ايران را جمع آوري كرده و ضمن تبيين يك تحليل كامل اقتصادي با ذكر آمار و ارقام، يك مدل جامع توسعه اقتصادي طراحي نمايند.
وي تاكيد كرد : البته در صورتي كه به جاي شعارهاي غير اجرايي چنين مدل هايي در نطق هاي انتخاباتي بيان شود، شور انتخاباتي مضاعف شده و متخصصان بيشتري وارد صحنه مي شوند.
** نگاه ساده انگارانه به اقتصاد از پيچيدگي آن نمي كاهد غضنفري با ارايه مثالي به تشريح پيچيدگي هاي امر تصميم گيري در حوزه اقتصاد پرداخت و از آن به عنوان يك حوزه چندين بعدي و نه يك بعدي و يا دو بعدي نام برد و افزود: در حالي كه براي ايجاد اشتغال بايد سرمايه گذاري بيشتري صورت گيرد اما ممكن است اين كار منجر به افزايش نقدينگي و رشد تورم و يا تشديد معوقات بانكي و تضعيف توان وام دهي گردد ، يا مثلا ممكن است براي كنترل تورم لازم باشد نقدينگي بشدت كنترل شود و چنين وضعيتي ممكن است منجر به كاهش سرمايه گذاري و اعمال سياست هاي انقباضي و كاهش توليد و وابستگي بيشتر به واردات و كاهش اشتغال باشد.
وي افزود: به اين پارامترها موضوعات اثرگذار ديگري همچون نرخ سود بانكي، تورم ساختاري ناشي از وجود برخي افزايش هاي سنواتي و قانوني، كاهش درآمد ارزي، پايين بودن سرمايه بانك هاي دولتي، ناكارآمدي برخي زيرساخت هاي اقتصادي و يا توطئه تحريم ها افزوده مي شود. به اين دليل به طور حتم نامزدهاي محترم مي دانند كه نگاه ساده انگارنه به اقتصاد نه تنها از پيچيدگي هاي آن نمي كاهد بلكه موجب مي شود دولت جديد ما هها به اصطلاح سرگرم اختراع دوباره چرخ گردد.
** استقلال ارزي مهمترين برنامه پيش روي اقتصاد ايران در سال 92 از نظر دكتر غضنفري ، با توجه به برنامه هاي دشمنان قسم خورده نظام مقدس اسلامي، تشديد تحريم ها و امكان كاهش هاي بعدي در فروش نفت و در نتيجه كاهش درآمدهاي ارزي، مهمترين برنامه اي كه بايد اقتصاد ايران به آن بپردازد موضوع استقلال ارزي است، شعاري كه وزارت صنعت، معدن و تجارت براي سال ٩٢ و در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري مطرح كرده است .
وي درباره استقلال ارزي توضيح داد: معناي آن اين است كه در صورت قطع كامل فروش نفت و يا رسيدن به سهم صفر درصدي درآمدهاي نفتي در بودجه و اقتصاد جمهوري اسلامي ايران چه راهكارهايي براي پايداري اين اقتصاد وجود دارد. نبايد فراموش كرد كه بخش عمده اي از تورم ٣٠ درصدي سال قبل مربوط به اين موضوع است و راهي جز استقلال اقتصاد از درآمدهاي نفتي وجود ندارد كه البته آن هم بدون تحمل فشارها امكان پذير نمي باشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اين وزارتخانه در سال گذشته به ياري برنامه هاي متنوع كه به موقع خود آنها را خواهيم گفت و همكاري همه مردم شريف كشورمان توانست نيمي از اين راه صعب اما واجب و راهبردي را بپيمايد.
دكتر غضنفري افزود: به بيان ديگر اقتصاد ما در سال ٩١ توانست با نيمي از درآمدهاي نفتي به راه خود ادامه دهد ، البته سختي ها و صعوبت هاي فراوان آن موجب فشارهاي بسياري بر معيشت مردم شد كه تلاش گرديد بخش كوچكي از آن جبران شود.
** به بهانه تغيير در تركيب دولت به كار مردم بي توجهي نشود وي ضمن تاكيد بر وجود راه حل هاي علمي براي حل مسائل مختلف از همكاران خود خواست در صورت مراجعه مشاوران نامزدها به آنها براي كسب اطلاعات پايه و يا اظهار نظر در باره مدل هاي پيشنهادي آنان براي حل مسائل اقتصادي و به ويژه توليدي با دقت نظر و صرف وقت به آنها پاسخ داده و در رفع اشكالات مدل هاي پيشنهادي و تكميل آنها كمك نمايند .
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: با وجود تفاوت تفاوت نظر و سليقه ميان دولت هاي مختلف ولي همه ما عضو و سرباز يك نظام و كشور هستيم و بايد در هر شرايطي تنها دغدغه ما توسعه و آباداني اين مرز و بوم و لاغير باشد .
غضنفري خطاب به معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد: بايد همه در رفع مشكلات و گرفتاري هاي مردم همچنان اهتمام داشته و خداي ناكرده به بهانه تغيير در تركيب دولت به كار مردم بي توجهي نشود، وي از معاونان خود خواست ضمن نظارت بر فعاليت زيرمجموعه خود با هر گونه كم توجهي به كار ارباب رجوع برخورد كنند.
انتهاي پيام/