رهبر معظم انقلاب اسلامي خطاب به نمايندگان مجلس نهم تاكيد كردند: متوجه باشید كه شما از پشت بلندگویی ملی حرف می‌زنید و لازم است از تعرض به آبروی دیگران، بیان اتهاماتی كه ثابت نشده است و طرح مسائل خصوصی افراد به‌شدت پرهیز كنید.

به گزارش گروه سياسي باشگاه خبرنگاران به نقل از khamenei.ir حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در دیدار نمایندگان منتخب ملت در نهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی تأكید كردند: مجلس در عمل به وظایف مهم و اساسی خود، باید ضمن برخورداری از شاخص‌های یك مجلس زنده، پرتحرك و پرنشاط در ابعاد مختلف سیاسی، اخلاقی و مالی نیز مجلسی سالم باشد.

ایشان احساس تكلیف، نیت خالصانه، توكل به پروردگار و تلاش برای كسب رضایت الهی را زمینه و شرط اصلی موفقیت‌آمیز بودن تلاش‌های مجلس و دیگر دستگاه‌ها خواندند و افزودند: اگر این نگاه و این روحیه حاكم شد، به بركت رحمت و یاری پروردگار راه‌ها گشوده و همه‌ی مشكلات حل خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اتكال به قدرت لایزال الهی را رمز قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی دانستند و خاطرنشان كردند: نظام اسلامی در دنیای آشفته‌ی مادی، به دفاع از ارزش‌های الهی و انسانی برخاسته است و نمایندگان مجلس باید با درك عمیق این مسئله، تقویت ارتباط با پروردگار را راز حقیقی دستیابی به موفقیت بدانند.

ایشان دشمنی استكبار با جمهوری اسلامی را برخاسته از ذات غارتگر سلطه‌طلبان خواندند و افزودند: برخی با گوشه و كنایه می‌گویند دنیا را در مقابل نظام قرار ندهید، اما این سخنی از سر نیندیشیدن است، چرا كه مطرح شدن داعیه‌ی حكومت دینی و مردم‌سالاری دینی، به طور طبیعی فرعون‌های جهانی را به مقابله با این نظام و این ملت برانگیخته است.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه‌ی سخنانشان مجلس را ركن اساسی نظام برشمردند و به تشریح دو خصوصیت لازم مجلس شورای اسلامی -یعنی زنده بودن و سالم بودن- پرداختند. ایشان افزودند: مجلس راكد و خمود با خروجی‌های نامناسب، مجلسی ناقص است و نمایندگان منتخب ملت باید با تحقق شاخص‌های یك مجلس زنده، نشاط و تحرك دستگاه قانون‌گذاری را عینیت دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عمل به وظایف اساسی مجلس، یعنی تدوین قوانین خوب و نظارت صحیح را نشانه‌های بارز زنده بودن مجلس دانستند و افزودند: نمایندگان مجلس نهم با توجه به شاخص‌های یك قانون خوب و معیارهای نظارت صحیح، به وظایف خود عمل كنند.

ایشان در همین زمینه، نظارت‌های ناشی از نیت‌های نادرست، نظارت‌های جانبدارانه و ضد جانبدارانه و نیز نظارت‌هایی را كه عمق‌یابی نمی‌كند، از جمله نظارت‌های نادرست دانستند و افزودند: این‌گونه كارها نشان خواهد داد مجلس به معنای حقیقی كلمه زنده نیست.

رهبر انقلاب اسلامی، حضور مفید و فعال در صحن علنی مجلس و كمیسیون‌ها را از دیگر نشانه‌های زنده بودن مجلس برشمردند و خاطرنشان كردند: حضور نامرتب و غیر مفید در جلسات و كمیسیون‌ها از جمله گرفتاری‌هایی است كه مجلس نهم سعی كند آن را واقعاً برطرف نماید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حضور فعال در فضای سیاسی كشور و منطقه و جهان را از دیگر ضروریات یك مجلس زنده و پرنشاط برشمردند و افزودند: مجلس صحنه‌ی نمایانی از انقلاب، افكار عمومی و سیاست‌های كلان كشور است و باید در حوادث و مسائل داخلی و خارجی، مواضع مشخصی داشته باشد.

رهبر انقلاب با اشاره به حوادث و تحولات عمیق و پرشتاب منطقه افزودند: امروز در منطقه غوغایی است و در این منطقه‌ی مهم كه قلب دنیا به شمار می‌رود، اوضاع عجیبی حاكم شده است.

ایشان خاطرنشان كردند: اگر نمایندگان مجلس درباره‌ی حوادث منطقه، در وقت مناسب، مواضع مناسبی بگیرند، حتماً در افكار عمومی ملت‌های منطقه و كشورهای مؤثر در تحولات منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه‌ی سخنانشان به تشریح دومین ویژگی ضروری مجلس، یعنی سالم بودن پرداختند. ایشان برخورداری مجلس و فردفرد نمایندگان مردم را از سلامت سیاسی، اخلاقی و مالی كاملاً ضروری برشمردند و افزودند: اگر گرایشی ولو كوچك در منافات با برخی اصول انقلاب در مجلس شكل بگیرد، این نشانه‌ی عدم سلامت سیاسی مجلس است.

رهبر انقلاب بی‌توجهی به دغدغه‌ی ضروری احساس وظیفه، بی‌مبالاتی درباره‌ی مسائل مالی را از دیگر نشانه‌های ناسالم بودن مجلس خواندند و افزودند: هیأت رئیسه و نمایندگان تلاش كنند مجلس نهم در زمینه‌ی كاهش هزینه‌های بیهوده الگو شود.

ایشان خاطرنشان كردند: البته در میان نمایندگان مجلس كسانی كه در این زمینه‌ها به‌خوبی احتیاط و مراقبت می‌كنند كم نیستند و این واقعیت مهم و تحسین‌برانگیز نیازمند شكرگزاری است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تأكید چند سال قبل ایشان در زمینه‌ی خودنظارتی مجلس افزودند: البته در این مورد، قانونی هم تصویب شده و لازم است نمایندگان با خودنظارتی و مراقبت دائم از خود و دیگر نمایندگان، از سلامت مجلس صیانت كنند.

پرهیز از تعرض به آبروی دیگران از دیگر مسائلی بود كه رهبر انقلاب اسلامی آن را از نشانه‌های مهم سلامت مجلس خواندند. ایشان به منتخبان ملت خاطرنشان كردند: متوجه باشید كه شما از پشت بلندگویی ملی حرف می‌زنید و لازم است از تعرض به آبروی دیگران، بیان اتهاماتی كه ثابت نشده است و طرح مسائل خصوصی افراد به‌شدت پرهیز كنید.

هیاهو و جنجال برخی نمایندگان هنگام حرف زدن دیگر نمایندگان و یا مسئولان دولتی، ‌انتقاد صریحی بود كه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بیان كردند. رهبر انقلاب تأكید كردند: مجلس جای گفت‌وگوی حكیمانه و خردمندانه است و این مسئله با هیاهو هنگام حرف زدن دیگران كاملاً منافات دارد و این عادت بسیار بد و حیرت‌انگیز باید در مجلس شورای اسلامی ریشه‌كن شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استقلال مجلس را مسئله‌ای بسیار مهم و از نشانه‌های سلامت نهاد قانون‌گذاری دانستند و خاطرنشان كردند: در همه‌ی دولت‌های گذشته و همه‌ی دوره‌های مجلس این تذكر داده شده است كه نباید به اسم استقلال مجلس، درباره‌ی هر مسئله‌ای به دولت معترض شد، مجلس اگر نظر مخالفی دارد، می‌تواند با پرهیز از این‌گونه برخوردهای غیر مفید، در آن زمینه قانون بگذارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین اتحاد و همدلی را مسئله و ضرورت مهم روز خواندند و افزودند: معنی این مسئله همسان بودن فكرها نیست و كسی از بیان اختلاف نظرها ابایی ندارد، اما باید كاملاً مشخص باشد كه در عین اختلاف نظر و سلیقه، دست‌های مسئولان در دست یكدیگر است و همه با هم در مسیر اعتلای كشور و تحقق اهداف انقلاب‌ به پیش می‌روند.

رهبر انقلاب اسلامی دوییت و تفرقه را نشانه‌ی ضعف خواندند و افزودند: در زمینه‌ی اختلاف نظرها نیز مراجع حل اختلاف مشخصند و مراجعه به قانون یا نظر شورای نگهبان، تكلیف همگان را مشخص می‌كند و در هر حال باید اتحاد و همدلی مسئولان بروز بیابد.

ایشان در همین زمینه افزودند: البته همه‌ی دو سه طرف موجود از مذمت اختلاف سخن می‌گویند، اما در عمل نمونه‌های اختلاف، گاه دیده می‌شود كه همه‌ی مسئولان و دستگاه‌ها در درون خود و در ارتباط با یكدیگر باید اتحاد و همدلی را حفظ و تقویت كنند. ایشان همچنین با تشكر از سخنان خوب و مفید آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی افزودند: امید واثق وجود دارد كه مجلس با استقلال، آزادفكری، رعایت مصالح كشور، احساس شجاعت در مقابل دشمن و امید به آینده، فعالیت‌های خود را برنامه‌ریزی و پیگیری كند.

رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، آینده‌ی روشن ملت و نظام را حقیقتی بشارت داده شده خواندند و با تجلیل از ایمان ملت و جوانان خوب كشور افزودند: به یاری پروردگار، محور حركت عمومی كشور، تفكر و جهت‌گیری دینی و اسلامی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری كردند: به اذن الهی در این دهه كه دهه‌ی پیشرفت و عدالت است، ایران به پیشرفت محسوسی دست یابد و در پایان دوره میزان چشمگیری از عدالت در كشور محقق شود.
انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار