كارشناس معاونت توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: با توجه به محدوديت منابع توليد و در راستاي توسعه پايدار كشاورزي استفاده بهينه از منابع در جهت افزايش بهره وري و توليد حداكثري در واحد سطح از مهمترين اهداف توسعه بخش كشاورزي است.

بني جمالي در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، اشاره به جمعيت 91 هزار و 575 نفري بهره برداران در استان گفت: سرانه هر بهره بردار 1/7 هكتار است كه با توجه به جمعيت يك ميليون و 413 هزار نفري استان، سرانه زمين كشاورزي براي هر نفر ساكن استان 47 صدم هكتار است.

وي با بيان اينكه 670 هزار هكتار اراضي قابل كشت در استان وجود دارد، گفت: بالغ بر 185 هزار و 534 هكتار از اراضي استان زير كشت محصولات زراعي آبي است و 161 هزار و 433 هكتار از اراضي استان نیز زير كشت محصولات زراعي ديم، 59 هزار و 970 هكتار از اراضي زيركشت باغات آبي و 420 هكتار به باغات ديم قرار دارد.

وي افزود : متناسب بودن شرايط اقليمي براي توليد حداكثري محصول، اساسی و استراتژيك بودن، دارا بودن مزيت نسبي، توجه به محدوديت هاي آب و خاك، شرايط اقتصادي منطقه و توجه به تامين درآمد بهره برداران با توجه به ميزان اراضي به عنوان ويژگي هاي رعايت الگوي كشت محسوب مي شوند.

بني جمالي گفت : به جز توليد بعضي از محصولات سبزي و صيفي، الگوي كشت تا حدي در استان اجرا مي شود.

وي مهمترين عوامل تهديد كننده اراضي را كاهش بارندگي، پايين رفتن سطح آبهاي زيرزميني، شور شدن آب و خاك، تخريب خاك و خرد شدن اراضي عنوان كرد./س

برچسب ها: افزایش ، منابع ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.