به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه آسيا تايمز ؛ افراسيابي با اشاره به به کنفرانسي که قرار است پيرامون بحران سوريه با ميزباني کشورمان برگزار گردد مي نويسد "قرار است در هفته جاري ايران ميزبان کنفرانسي بين المللي پيرامون بحران سوريه باشد. در اين کنفرانس نمايندگان 40 کشور جهان از جمله ترکيه، روسيه و چين شرکت خواهند کرد.
تهران با تشکيل اين کنفرانس نشان مي دهد که نقش بسيار مهمي را در معادلات منطقه اي ايفا مي کند و خواستار مشارکت فعالانه در روند صلح است. همچنين ايران اميدوار است تا در کنفرانس "ژنو 2" که با ابتکار دولتهاي روسيه و آمريکا برگزار خواهد شد نمايندگان دولت سوريه و همچنين نمايندگان معارضين سوري حضور يابند تا به نتيجه مطلوبي دست يابند."
افراسيابي در ادامه به کارشکني برخي از کشورهاي غربي در روند مشارکت فعال ايران در رفع بحران سوريه اشاره مي کند و مي افزايد "با اين حال برخي کشورهاي اروپايي موضعي خصمانه را در قبال مشارکت ايران در کنفرانس "ژنو 2" اتخاذ کرده اند. دولت فرانسه بطور خاص با اين موضوع مخالفت کرده است. ديدگاه دولت فرانسه در اين باره کاملا در مغايرت با ديدگاه دولت روسيه است. "سرگئي لاوروف" وزير امور خارجه روسيه در جريان ديدار اخير خود با "جان کري" وزير امور خارجه آمريکا اظهار داشت که راه دشواري در مذاکرات "ژنو 2" براي رسيدن به نقطه اشتراک پيرامون رفع بحران سوريه وجود دارد. از سوي ديگر در نشستي که اخيرا تحت عنوان کنفرانس موسوم به "دوستان سوريه" در امان پايتخت اردن با حضور معارضين سوري، آمريکا و کشورهاي عضو محور ارتجاع عرب برگزار شد شرکت کنندگان در اين نشست ادعاهايي را عليه ايران مطرح نمودند در حاليکه دولت ايران بارها اين ادعاها را تکذيب کرده است."
افراسيابي اشاره مي کند که کشورهاي غربي خواستار شکست مذاکرات "ژنو 2" هستند تا بتوانند "بهانه" اي به منظور توجيه مداخله نظامي احتمالي خود در سوريه بدست آورند و در اين باره مي افزايد "در صورتي که کنفرانس "ژنو 2" با شکست مواجه شود کشورهاي غربي توجيهي براي افزايش مداخلات خود در امور داخلي سوريه و اقدامات تجاوزکارانه شان پيدا خواهند کرد. در نتيجه، شرکت کنندگان در مذاکره بايد از هرگونه نتيجه غير مطلوب که تبعاتي را به همراه خواهد داشت دوري نمايند."
نويسنده با اشاره به مواضع دوگانه و رياکارانه دولت آمريکا در قبال بحران سوريه مي افزايد "عليرغم آنکه "جان کري" وزير امور خارجه آمريکا دولت اسد را به مشارکت در کنفرانس صلح دعوت کرده است با اين حال افرادي چون "جان مک کين" و "ليندسي گراهام" سناتورهاي جمهوريخواه آمريکايي از کاخ سفيد انتقاد کرده و خواستار مداخله نظامي مستنقيم دولت آمريکا عليه سوريه و ارسال اسلحه بيشتر از سوي آن کشور براي تروريست هاي سوري هستند. اين در حاليست که نيروهاي نظامي دولت آمريکا هم اکنون در افغانستان و عراق درگير جنگ هستند و افکار عمومي آن کشور نيز به همين خاطر خواستار ماجراجويي ديگري از سوي دولت آمريکا در منطقه نيستند.
نتايج نظرسنجي هاي اخير نيز نشان مي دهند که اکثريت شهروندان آمريکايي مخالف مداخله نظامي آمريکا عليه سوريه هستند. در مورد اتحاديه اروپا نيز که کشورهاي اروپايي با بحران اقتصادي و مالي شديدي مواجه هستند امکان تکرار سناريوي ليبي در مورد سوريه وجود ندارد و اروپا نيز نسبت به اين موضوع اذعان دارند. در مورد ترکيه نيز دولت آن کشور نشان داده که از مواضع اوليه خود در مورد بحران سوريه عقب نشيني کرده است. بسياري از مردم ترکيه بدليل تاثير منفي بحران سوريه و مداخله دولت شان در امور داخلي آن کشور بر وضع زندگي شان مخالف با ادامه مداخلات دولت در سوريه هستند. به همين خاطر موضع آنکارا در مورد سوريه بيش از پيش به تهران و مسکو نزديک شده و در مقابل عربستان سعودي و قطر کماکان از تروريست هاي سوري حمايت مي کنند. عربستان سعودي در اين ميان نمي خواهد اين واقعيت را بپذيرد که اسد در قدرت باقي مانده و قصد دارد تا چشمان خود را بر روي واقعيات ببندد."
افراسيابي در ادامه به حضور فعال کشورمان در روند مذاکرات صلح سوريه اشاره مي کند و مي افزايد "ايران از برگزاري کنفرانس "ژنو 2" استقبال کرده و خواستار مشارکت در اين باره است. با اين حال "محمد خزاعي" نماينده ايران در سازمان ملل متحد اخيرا در مصاحبه با خبرنگار پايگاه تحليلي "المانيتور" اظهار داشت که توجه به اصول و شرايط ايران در اين کنفرانس از اهميت بالايي برخوردار است. ايران خواستار پايان يافتن مداخله کشورهاي خارجي در امور داخلي سوريه، توقف ارسال اسلحه از سوي آنان براي تروريست هاي سوري، برقراري آتش بس ميان طرفين درگير در بحران سوريه و انجام مذاکرات سياسي سازنده در اين باره است."