به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، تخم گیاه خاکشیر که همانتخمی است که ما
استفاده می کنیم ریز و کمی دراز و معمولا
به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ
قرمز تیره است.
فصل تابستان که میرسد مصرف شربت خاکشیر در میان
مردم بیشتر میشود زیرا خاکشیر از زمانهای گذشته کاربرد داشته و بهترین کاربرد آن
به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده آن است.
خاکشیر گیاهی است علفی یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز میرسد
، قسمت پایین گیاه کرکدار و بالای آن بدون کرک است.
ترکیبات شیمیایی
خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک،اسید لینولنیک، اسید اولئیک،اسید
پالمتیک و اسید استئاریک است.
ضمنا در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است.
دامنه انتشار این گیاه اغلب نواحی کشور مخصوصا مناطق شمال و رشته کوههای البرز
است که در استان خراسا ن شمالی این گیاه در سه شهرستان اسفراین ، فاروج و مانه و
سملقان فراوان یافت می شود .
خواص خاکشیر
این گیاه را به صورت خیس کرده استفاده میکنند و در موارد جراحات و تبهای زیاد
بسیار موثر است و همچنین بو داده آن اسهالهای سخت را درمان میکند.
خاکشیر التهاب کلیه را برطرف میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی
مفید است.
خاکشیر تببر و ادرارآور است و از دیگر خواص این گیاه میتوان به درمان سرخک و
مخملک اشاره کرد.
این گیاه نیز برای رفع گرفتگی صدا مفید است و از گلها و برگهای آن میتوان برای
رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
برای برطرف کردن جوشهای صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد میشود
باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرد و هر روز
صبح ناشتا به مدت دو هفته خورد تا جوشها از بین بروند.
بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر میخورند ، ممکن است سردرد بگیرند. این افراد
باید خاکشیر را با کتیرا بخورند./س