مسئول بهداشت محيط خراسان رضوي گفت: 70 نوع ماده سرطانزا و ۴ هزار ماده سمي در قليان وجود دارد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، «يوسفعلي پزشک» با اشاره به مضرات قليان، خاطرنشان کرد: از جمله بيماريهايي که از طريق قليان منتقل مي شود مي توان به بيماري سل، هپاتيت و  بيماريهاي ويروسي در صورت استفاده مشترک اشاره کرد.

وي تاکيد کرد: افراد آسيبپذير به ويژه کودکان نبايد در معرض دود قليان و سيگار قرار گيرند زيرا باعث کاهش دقت و تمرکز در کودکان ميشود و مشکلات جدي براي آن ها ايجاد مي کند که اين عوارض ماندگار خواهد بود.

وي با اشاره به اين که تنباکوهاي ميوهاي بي کيفيت ترين و بدترين نوع تنباکو است، يادآور شد: عصاره ها و ترکيبات طعم دهنده اي که به اين تنباکوها اضافه مي شود به شدت مضر است.

 مسئول بهداشت محيط استان با بيان اين که 70 نوع ماده سرطانزا در قليان وجود دارد، افزود: در حالت عادي و در عمل تنفس، اکسيژن وارد ريه ميشود و سپس توسط هموگلوبين خون به تمام سلولهاي بدن ميرسد.«پزشک» ادامه داد: اما زماني که شخص، دود يا همان مونواکسيد کربن را وارد ريههاي خود ميکند مونواکسيد کربن به جاي اکسيژن با خون ترکيب ميشود چون ميل ترکيبي مونواکسيد کربن 210 برابر بيشتر از اکسيژن است.وي افزود: در نتيجه به جاي اکسيژن، مونواکسيد کربن به سلولهاي بدن ميرسد و اولين واکنش از مغز شروع مي شود که به سر درد، تهوع، استفراغ و در حالت حاد به سکته قلبي ميانجامد.«پزشک» با اشاره به باور عمومي مردم مبني بي ضرر بودن دود قليان به علت عبور از آب، تاکيد کرد: زيان دود قليان به اين دليل که از آب ميگذرد و مرطوب ميشود بيشتر است چرا که رطوبت به جذب مونواکسيد کربن کمک مي کند.

جوانان سيگاري 20 سال کمتر از غيرسيگاري ها عمر مي کنند

همچنين مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي مرکز بهداشت خراسان رضوي گفت: طبق تحقيقات انجام شده ، طول عمر افرادي که سيگار کشيدن را از دوران جواني شروع کرده اند، 20 سال کمتر از غير سيگاري هاست. به گزارش ايرنا، دکتر محمد رضا جويا گفت: دود سيگار با داشتن بيش از ۴ هزار نوع ماده سمي، باعث بروز بيماري هاي مختلفي در انسان ميشود.

وي افزود: از اين ترکيبات برخي همچون نيکوتين، مونواکسيدکربن، آرسنيک، آمونياک و هيدروکربن هاي آلي آثار سوء بيشتري روي بدن دارند.

وي با بيان اين که در ايران مرگ هاي ناشي از مصرف دخانيات 70 هزار نفر در سال برآورد شده است، افزود: آمار مرگ و ميرهاي مرتبط با سيگار در طول ۲ دهه آينده، 200 هزار نفر در کشور پيش بيني مي شود. جويا همچنين گفت: استعمال سيگار در ايجاد 90 درصد سرطان هاي ريه و همچنين در بروز 15 تا 20 درصد ساير سرطان ها نظير سرطان روده بزرگ، کبد، رحم و خون موثر است.

وي افزود: از سوي ديگر خطر ايجاد بيماري هاي قلبي و عروقي در اثر استفاده از سيگار، در مردان تا ۳ برابر و در زنان تا ۶ برابر افزايش مييابد. به گفته وي، استعمال دخانيات در ايجاد بيماري هاي گوارشي، کمردردهاي مزمن، پوکي استخوان ، پوسيدگي دندان ها و بيماري هاي پوستي نقش مؤثري دارد و همچنين قدرت باروري زنان را کاهش ميدهد وخطر ايجاد سقط، تولد نوزاد با وزن کم، مرده زايي و يائسگي زودهنگام را موجب ميشود.

وي با اشاره به برنامه هاي هفته ملي بدون دخانيات در طول روزهاي چهارم تا دهم خردادماه امسال در خراسان رضوي گفت: هر ساله اقدامات و برنامه هاي ويژه اي در اين هفته، به منظور ارتقاي آگاهي مردم به ويژه نسل جوان اجرا ميشودب/.

برچسب ها: ماده ، سرطان زا ، قلیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.