به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ،دکتر کریم زارع دربازدید روسای باشگاه پژوهشگران و نخبگان از مناطق جنگلی اهربا اشاره به شعار سال که سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است بر همت و تلاش مضاعف اعضای این باشگاه که به عنوان چهره های علمی و پژوهشی و نخبه هر یک از واحدها مطرح می باشند تأکید کرد و افزود: باید با خلاقیت و شکوفایی استعدادهای قشر جوان و نخبه بیش از پیش تلاش کنیم. و با کسب افتخارات علمی بار دیگر برگ زرین دیگری را بر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های علمی، پژوهشی و آموزشی به یادگار بگذاریم.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کشور دراین اردوی فرهنگی – تفریحی تمهیدات و تلاشهای انجام شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در تدارک و برنامه ریزی قدردانی کرد.
این گزارش حاکی است جنگلهای طبیعی ارسباران که جزء جنگلهای منحصر به فرد و ثبت شده در سازمان بین المللی یونسکو می باشد، با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی مختلف، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر نیز دارد. گیاهان دارویی موجود در این جنگلها با ارزش قابل توجه، به عنوان یکی دیگر از محورهای توسعه منطقه می تواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. در منطقه حفاظت شده ارسباران ۲۱۵گونه پرنده، ۲۹گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، ۴۸گونه پستاندار و ۱۷گونه ماهی شناخته شده است. جنگلها ارسباران در سایه وجود زیستگاههای غنی یاد شده، زیستگاه پستانداران بزرگ نظیر کل و بز، گراز، خرس قهوهای، گرگ، سیاهگوش و پلنگ میباشد.
براساس این گزارش این منطقه یکی از سحرانگیزترین مناطق کشور و جلوهگاه شکوه طبیعت در ایران میباشد. کوههای صعبالعبور و سر به فلک کشیده این منطقه، سالهای متمادی بافت طبیعی خود را از انواع حوادث طبیعی و مصنوعی حفظ کرده و چهره زیبا و استوارش را به صورت طبیعی حفظ کرده است.
اکوسیستم این جنگل دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که مجموعه ای از عناصر هیرکانی و قفقازی و خصوصیات دیگر مناطق گیاهی کشور را در خود جای داده است.
جنگلهای ارسباران افزون بر تنوع عظیم گیاهی، عمدهترین گونههای پستانداران و پرندگان حمایت شده کمیاب را در چتر حمایت خود دارد. تودههای کوهستانی آرارات در مناطق شمالی آذربایجان شرقی، نفوذ گستردهای داشته و قوچ و میش از شاخصترین حیوانات این مجموعه است.
جنگلهای ارسباران یک منطقه حفاظتی است و یونسکو آن را به عنوان منطقهای حفاظتی و ذخیرهگاه بیوسفر (ژنتیکی) در کره زمین معرفی کرده است و صرف نظر از جاذبههای شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل وجود گونههای گیاهی و جانوری کمیاب، چشماندازهای بکر و وسیع و شکنندگی و آسیبپذیری بالای خود در سالهای ۱۳۵۰و ۱۳۵۲شمسی ابتدا به عنوان منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت شده تحت حفاظت و نظارت اعلام شد. و جنگلهای ارسباران در مناطق جنگلی شهرستان های اهر، کلیبر، ورزقان و خداآفرین واقع شده است/س.