به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،در اين كارگاه آموزشي 5 روزه كه با همكاري دفتر نمايندگي تامالاختيار تجاري وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ايجاد آمادگي و تقويت بنيه كارشناسي سازمانهاي فعال و ذيمدخل در فرايند الحاق جمهوري اسلامي ايران به سازمان جهاني تجارت (WTO) در حوزه مسائل و موضوعات گمركي و تسهيل تجاري برگزار شده، شركتكنندگان با تازهترين تحولات تجاري و گمركي و چگونگي همكاري سازمان جهاني گمرك و سازمان جهاني تجارت آشنا ميشوند.
غلامرضا صفاري طاهري، مديركل دفتر آموزش و توانمندسازي گمرك جمهوري اسلامي در اين باره گفت: با توجه به اهميت سازمان جهاني تجارت به عنوان بزرگترين و مهمترين سازمان تجاري بينالمللي و تنظيم قوانين و مقررات بينالمللي تجاري (بيش از 30 موافقتنامه) و همچنين حل و فصل اختلافات اعضا (159 عضو پذيرفتهشده و 33 عضو ناظر) بيش از 98 درصد از حجم تجارت جهاني در چارچوب قوانين و مقررات اين سازمان مديريت ميشود.
وي با اشاره به پذيرفته شدن جمهوري اسلامي ايران به عنوان عضو ناظر سازمان جهاني تجارت در سال 1384 و آغاز فرايند الحاق از طريق ارائه گزارش رژيم تجاري افزود: از آنجا كه اين فرايند، طولاني و پيچيده است و معمولا چيزي حدود 7 تا 10 سال به درازا ميانجامد، به منظور ايجاد ظرفيتهاي لازم در كارشناسان مستعد وزارتخانهها و سازمانهاي فعال در امر تجارت خارجي، برگزاري اينگونه كارگاههاي آموزشي ضروري و اجتنابناپذير است.
مديركل دفتر آموزش و توانمندسازي گمرك اظهار داشت: ارتباط نزديك و تنگاتنگ سازمان جهاني گمرك (WCO) و سازمان جهاني تجارت (WTO) و سپردن مسئوليت اجرايي دو موافقتنامه مهم ارزش WTO و قواعد مبدا به سازمان جهاني گمرك و اعضاي آن و همچنين قرار گرفتن موضوع «تسهيلات تجاري» در دستور كار ثابت سازمان جهاني گمرك (از دور مذاكرات دوحه قطر در سال 2001 تاكنون) نشان ميدهد كه سازمان جهاني گمرك به عنوان ناظر و كنترلكننده تجارت خارجي، مهمترين سازمان مسئول تسهيل تجارت خارجي است. و همانند سازمان جهاني تجارت و متناظر با كميتههاي تعيين ارزش و قواعد مبدأ، اين كميتهها در WCO نيز وجود دارد.
صفاري تاكيد كرد: شدت اين ارتباط به حدي است كه آن دسته از اعضاي سازمان جهاني گمرك كه تاكنون به عضويت قطعي سازمان جهاني تجارت درنيامدهاند، در كميته قواعد مبدأ سازمان جهاني گمرك حق رأي ندارند.
مديركل دفتر آموزش و توانمندسازي گمرك گفت: اميدواريم با حمايت مسئولان ارشد گمرك و ساير مراجع بهخصوص دفتر نمايندگي تامالاختيار تجاري وزارت صنعت، معدن و تجارت، موضوع تسهيل تجاري بيش از پيش در كانون توجه سازمانهاي ذيربط قرار گيرد.
وي همچنين نسبت به برگزاري كارگاههاي آموزشي ديگري از جمله استانداردهاي نوين بينالمللي، كنوانسيون تجديدنظر شده كيوتو، سيستم هماهنگ توصيف و كدگذاري كالا (2012) در آينده نزديك ابراز اميدواري كرد.
شايان ذكر است كه در نخستين جلسه اين كارگاه آموزشي كه در مركز همايشهاي تخصصي گمرك جمهوري اسلامي ايران برگزار شده است، محمدرصا نادري معاون فني و امور گمركي و ناصر عليمددي جهرمي معاون حقوقي و نظارت و تني چند از مديران كل ستادي و گمركات اجرايي تهران حضور داشتند. قرار است در ادامه اين كارگاه آموزشي دو تن از مدرسين سازمان جهاني تجارت به نامهاي «گامبوا» و «سانتانا» به تبيين مباحث و موضوعات مختلف گمركي بپردازند.
انتهاي پيام/