به گزارش خبرنگار
احزاب باشگاه خبرنگاران، نشست خبري "سيد محمد غرضي" کانديداي انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري صبح امروز در محل شرکت مهندسي مشانير با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوالي مبني بر برنامه وي براي تعامل با کشورهاي ديگر اظهار داشت: مسئله اصلي سياست خارجي ايران بحث مذاکره ايران و آمريکا است كه با توجه به حافظه تاريخيمان هر جا در قبال آمريکا کوتاه آمديم اين کشور رفتاري متضاد از خود داشته و به سرکوب ملت ايران پرداخته است.
وي با اشاره به مذاکره مصدق با آمريکا اظهار داشت: 60 سال پيش مصدق با آمريکا مذاکره کرد اما آمريکاييها با کودتا عليه وي دولتش را سرنگون کردند و اين ظلم به ملت ايران بود.
غرضي در ادامه تصريح کرد: آمريکا نسبت به منابع و مخازن ايران بسيار حساس است و به همين دليل در مقاطع مختلف هجمههايي را توسط کشورهاي همسايه عليه ايران ترتيب دادند.
وي با تاکيد براينکه رابطه ايران و آمريکا رابطه تعاملي ميدانم افزود: وقتي که آمريکا کودتا ميکند ملت ايران با انقلاب جوابش را ميدهد و همچنين در جنگ ايران و عراق با رفتار تعاملي که داشتند مانع رسيدن آمريکا به اهدافش شدند.
غرضي عنوان کرد: معتقدم مذاکره با آمريکا هرگز صحيح نيست اما تعامل به صورت منطقهاي، ملي و کشوري قابل اجرا است.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاکيد کرد: آمريکا بايد از اين که دولتي در ايران به وجود آيد که بخواهد با اين کشور به مذاکره بنشيند صرف نظر کند لذا هر دولتي که با آمريکا مذاکره کند عمرش کوتاه خواهد بود.
وي با اشاره به رابطه ايران با ديگر کشورهاي جهان تصريح کرد: با هيچ کشوري ديگري به جز آمريکا و اسرائيل در جهان رابطه خصمانه نداريم اما از سال 59 تاکنون دولتهاي اروپايي مواضعشان را تابع آمريکا قرار دادند.
وزير نفت سابق كشورمان سياست خارجي را عبارت از اقتدار داخلي دانست و گفت: سياست خارجي عبارت است از اقتدار داخلي که با تعامل با کشورهاي ديگر انجام ميشود اما اگر سياست داخلي با مشکل مواجه شود که طبيعي است دشمن اقتدار سياسي داخلي را شكسته و به ملت مسلط ميشود.
غرضي در پاسخ به سوالي مبني براينکه براي شعار خود يعني "دولت ضد تورم" چه برنامهاي داريد اظهار داشت: دولتهايي که طي اين چند سال بر سرکار آمدند نتوانستند مانع تورم شوند و تورم اقتصادي حاصل هزينه بالاتر از درآمد دولت است و برنامهام اين است که اگر دولتي تشکيل دهم درآمدش را مساوي هزينه کنم و اين برنامه رفع ظلم از فقراست.
وزير پست و تلگراف دوران سازندگي در ارتباط با چينش کابينه خود در صورت تشکيل دولت گفت: من از متن مردم هستم و تقسيم بنديهاي اصولگرا و اصلاح طلب در جامعه را حاشيه انقلاب ميدانم چرا که هيچ کدام از اين جريانهاي سياسي که در راس قرار گرفتند نتوانستند رايي را که از مردم اخذ کردند نگه داري کنند.
وي تاکيد کرد: کابينه من بر متن مردم بنا ميشود و هر کدام از بزرگاني که در متن جامعه باشند در کابينه من حضور خواهند داشت و آنها بايد جوابگوي مجلس و مردم باشند نه اين که صرفا با غرضي همراهي کنند.
غرضي در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در ارتباط با هدفمندي و اجراي فاز دوم آن بيان کرد: از ابتداي انقلاب به نوعي يارانهها اجرا ميشد و بنزين سه توماني به قيمت يک تومان به ملت عرضه شد و اين مسئله در برنامه دولتها بوده است.
وي در ادامه گفت: بايد اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها در صورتي اجرا شود که باعث تورم نشود و وقتي يک دولت ضد تورم تشکيل شود مطمئنا تورم تنزل ميکند و ميتواند اين پروژه را عملي کند.
وي در پاسخ به اين که آيا ستاد و يا تشکيلاتي براي فعاليتهاي انتخاباتي خود تشکيل ميدهيد بيان کرد: ستاد من قلب مردم است و اگر ملت به حرفهاي من اعتماد کنند راي ميدهند و در نهايت نيز تصميم با آنها است.
کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري گفت: من در مقام رقابت با افراد به ميدان نيامدم بلکه در مقام تبيين دولت ضد تورم پا به عرصه انتخابات گذاشتهام اگر مورد راي مردم قرار گيرم به آنها خدمت ميکنم وگرنه به صورت طولي برنامههاي خود را در جامعه دنبال خواهم کرد.
وي با بيان اين که ما نسل سوختهاي هستيم که با تورم زندگي کردهايم اظهار داشت: پايداري ميکنيم براي اين که ملت راي بدهند و دولتي ضد تورم تشکيل شود و اين مفهوم نياز به ستاد و بلندگو ندارد بلکه نيازمند انبعاث اجتماعي است.
وي در پاسخ به اين سوال که تا چه حد معتقد هستيد که کانديداها بايد برنامه ارائه دهند گفت: دولتهايي که درگذشته بر راس امور قرار داشتند برنامههايي را ارائه دادند اما آن چه که در نهايت اجرا کردند مطابق با برنامهها نبوده است.
وي افزود: دولتهايي که تاکنون بر سر کارآمدهاند کارهاي اجرايي و عملياتي که برحسب وظيفه انجام دادند و صحبتي از پول ملي و جيب فقرا نکردند لذا بايد تعريف جامعي از ارائه برنامه در دولت داشته باشيم که با چه منابعي تا چه حد از مشکلات و مسائل را رفع ميکنيم.
کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري در پاسخ به اين که بازگو شده است که شما به نفع عارف و روحاني کناره گيري ميکنيد اظهار داشت: زماني که رفتم ثبت نام کنم بزرگي گفت به نفع کسي کناره گيري ميکني؟ و من جواب دادم در بزرگاني که به صحنه آمدهاند هيچ نفعي نميبينم که کناره گيري كنم.
وي در ادامه گفت: 72 سالهام و 60 سال است که کنار نرفتهام و اکنون هم به دليل اين که بقيه کانديداها به دليل اين که ديگر کانديداي انتخابات رياست جمهوري شعار من مبني برعملکرد ضد تورم را نميدهند کنار نخواهم رفت به مسئولان گفتهام زماني که خواستيد دولت را تحويل بدهيد به مردم بازگو کنيد که ارز زماني که دولت را تحويل گرفتيد چه قدر بود و الان چه قدراست؟
غرضي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينکه در زماني جزو کارگزاران بودهايد الان در چه جرياني حضور داريد گفت: من در دولتهاي موسوي و هاشمي رفسنجاني عهده دار مسئوليت بودهام و در زماني که در کارگزاران مشغول شدم يک حزب نبود بلکه در مسير توسعه گام برميداشت و پس از آن عضو کارگزاران نشدهام و همچنان از منطق اين تشکل دفاع نميکنم.
وي در ادامه افزود: من از طرف دولتهاي اصلاح طلب و اصولگرا به مردم معرفي نشدهام در زمان تصدي خود در وزارت پست و تلگراف و وزارت نفت از سوي امام خميني(ره) خدمت ميکردم و با هيچ يک از جريانهاي سياسي اصلاح طلب و اصولگرا نزديکي سياسي ندارم و جز آنها نبودم.
غرضي در ارتباط با ارزيابي حضور هاشمي در صحنه انتخابات بيان کرد: هاشمي در مقاطع مختلف انقلاب حضور به سزايي داشته است و تشخيص خودشان بود که به صحنه انتخابات ورود پيدا کنند و طبق نظر شوراي نگهبان رد صلاحيت شد و شوراي نگهبان يک مرجع قانوني است.
وي در ادامه در رابطه با موضع حمايتي اصلاح طلبان از هاشمي عنوان کرد: مطالبي که بين اصلاح طلبان مطرح ميشود مبني براينکه بخواهند از هاشمي به عنوان يک کاتاليزور استفاده کنند به خودشان ربط دارد و من نظري در اين باره نخواهم داشت.
اين كانديداي رياست جمهوري در تصريح ارزيابي خود از فتنه سال 88 اظهار داشت: مردم با انقلاب اسلامي مخالف نيستند اما با دولتي که جيب مردم را خالي کند مخالفند و خاتمي وقتي که بر سر کار آمد ظرف يک سال ارز 450 تومان به 900 تومان رسيد.
وي در ادامه افزود: جريان سال 78 و 88 را به لحاظ بينش اجتماعي دارند سياسي نميدانم و مسبب اين جريان دولتها بود و يک عدهاي در اين ميان به سوءاستفاده پرداختند و اين فتنه گريها به ملت ايران و انقلاب اسلامي ربطي ندارد چرا که ملتي هستيم که انقلاب مشروطه ملي کردن صنعت نفت و پيروزي 22 بهمن انقلاب اسلامي را رقم زدهايم.
نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به مواضع شما به عنوان يک کانديداي رياست جمهوري نسبت به برنامههاي هسته اي کشور چيست گفت: در بحث مباحث هستهاي معتقدم که چيزي به عنوان مشکل اتمي مطرح نيست بلکه مشکل اصلي رابطه ايران و آمريکاست چرا که آمريکا چشم ديدن دولت مستقل در ايران را ندارد و ايران خلافي انجام نداده است که بخواهند قانوني عمل کند.
وزير سابق نفت با اشاره به وادادگيهاي دولت اصلاحات اظهار داشت: اگر دولت خاتمي هم در شرايط کنوني در سر کار بود با همين وضع تحريمها و تهديدهاي جامعه بينالمللي مواجه بوديم.
وي تاکيد کرد: اگر ملت تشخيص بدهددولتي را برسر کار بيايد که با آمريکا مذاکره کند اين اتفاق روي خواهد داد اما اگر چنين دولتي برسر کار نيايد آمريکا بايد از مواضع خود عقب نشيني کند و تا وقتي که اين کشور نظريه براندازي ملت ايران را دنبال ميکند زير بار مذاکره نخواهيم رفت.
غرضي تصريح کرد: آمريکا با هيچ دولتي همراهي نميکند مگر اين که دولتها حامي آن باشند به طور مثال ترکيه اکنون به واسطه حمايتي که از آمريکا ميکند در مقام جنگ با سوريه برآمده است. آمريکا بايد بداند ايران دولت نيست بلکه ايران ملت و انقلاب اسلامي است.
کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري در پاسخ به سوالي مبني براينکه آيا برنامههاي خود را به شوراي نگهبان ارائه کردهايد خاطر نشان کرد: من از شوراي نگهبان درخواست ارائه برنامه به آنها را داشتم اما آنها گفتند که از شما برنامه نميخواهيم.
انتهاي پيام/